Fortuna verslaat ZKV en is Nederlands Kampioen

Fortuna verslaat ZKV en is Nederlands Kampioen

Hoofdklasse B-jeugd NK Veldkorfbal

Fortuna/Delta Logistiek is de nieuwe Nederlands kampioen bij de B-aspiranten. ZKV B1 begon verrassend sterk, kwam nog even knap terug in de tweede helft, maar moest uiteindelijk met duidelijke cijfers het hoofd buigen voor de ploeg uit Delft: 19-14.

Na een klein kwartier spelen stond ZKV op een 1-4 voorsprong en dat was toch verrassend te noemen. De Zaandamse formatie stond voor het eerst in een finale van een Nederlands kampioenschap, maar leek weinig last van podiumvrees te hebben. Tamera van der Stelt maakte de eerste ZKV-goal in een NK-finale en daarna volgden nog treffers van Koen Ruwaard, Dyani Pfaltzgraff en Noah Loukou.

Fortuna speelde op zich geen slechte aanvallen, maar de afronding liet te wensen over. Zo liet Kay van Vliet vanaf de strafworpstip een honderd procent kans onbenut. Gelukkig voor de Delftenaren stond toen Annick Post op en zij zorgde bijna hoogstpersoonlijk voor 4-4. Vervolgens denderde Fortuna verder en trok de serie door naar zeven treffers op rij: 8-4.

ZKV leek daarmee al geklopt, maar in de tweede helft stonden de Zaandamse dames Zoë Engel en Pfaltzgraff op. Engel scoorde in korte tijd driemaal en dat leverde 12-12 op het scorebord op. Fortuna kon daarna opnieuw rekenen op de schutterskwaliteiten van Mark Toorenburg (zeven treffers). Met 13-12 en 14-12 brak hij het verzet van ZKV alsnog, waarna Post met haar vijfde – van in totaal zes – van de finale aan alle twijfel een einde bracht.

Bij 19-14 floot scheidsrechter Mark van Veen voor de laatste maal en mocht Fortuna feest vieren, nadat het een jaar eerder nog verloor in Bennekom. ZKV voelde de teleurstelling van het mislopen van een unieke titel, maar verliet toch met een gevoel van trots de arena.

Datum: 17 juni 2017 - 15:45 uur
Door: Redactie Korfbal.nl