Lokhorst baalt en geniet: ‘Goud was mogelijk’

NK Veldkorfbal Ereklasse

Jessica Lokhorst ontwikkelde zich dit seizoen stormachtig. De speelster van Fortuna/Delta Logistiek geldt al jaren als een topverdedigster, maar werd ook aanvallend steeds belangrijker. Zaterdagavond was PKC/SWKGroep een maatje te groot voor de Delftenaren, toch had er meer ingezeten. “We wisten dat het moeilijk ging worden, maar we wisten ook dat het spannend zou worden.”

Want met de play-offs van de Korfbal League nog in ieders geheugen, is Fortuna niet langer per definitie kansloos tegen het al jaren dominante PKC. “We hebben er van tevoren alles aan gedaan. Het is nu zuur dat we geen goud hebben, het is balen dat we onze voorsprong hebben weggegeven.”

Toch kijkt Lokhorst met een grote glimlach terug op het gehele seizoen. “We hadden natuurlijk niet verwacht dat we twee keer in de finale zouden staan. We hebben echt wel boven verwachting gepresteerd. We hebben dit seizoen stappen gemaakt ten opzichte van vorig jaar. Volgend jaar zullen we weer stappen moeten maken.”

Na twee finales eindigt voor Fortuna een lang seizoen. Voor Lokhorst en haar teamgenoot Preuninger is het echter nog niet klaar. Een dag na de finale mogen ze zich weer melden voor Oranje. “Ik moest m’n tas al pakken, dus ik was er al wel mee bezig ja”, lacht de voormalig speelster van DVO/Accountor, die dus een soort van thuiswedstrijd speelde. “Ik heb er onwijs veel zin in. Ik heb vandaag nog wel even nodig om dit een plekje te geven, maar vanaf morgen heb ik mijn volle focus weer op Oranje. We gaan er een mooi toernooi van maken, met mooie wedstrijden."

Datum: 16 juni 2018 - 21:30 uur
Fotograaf: Ilse Schaffers, korfbalfoto.nl