PKC zwaait Johannis Schot uit met veldkampioenschap

Accountor NK Veldkorfbal Ereklasse

Nadat Fortuna/Delta Logistiek C1 en A1 hun finales beide hadden gewonnen was het de schone, maar zware taak aan het eerste team om hetzelfde te doen. PKC/SWKGroep had echter nog een rekening te vereffenen. Veldfinales winnen doet volgens de Papendrechters niets af aan de teleurstelling van het verliezen van de Korfbal Leaguefinale, maar men kon wel een pleister op de nog open liggende wonden proberen te plakken.

Aan de hand van een uitblinkende Daan Preuninger nam Fortuna in de eerste helft het overtuigend het initiatief. Preuninger, Marcel Segaar en Sanne Alsem sloegen het eerste gaatje, waarna PKC in de persoon van Laurens Leeuwenhoek en Johannis Schot wat terugdeed. In de openingsfase kwam de dreiging met name van afstand. Veel doelpunten kwamen uit schoten van ver. Richard Kunst tekende in de zestiende minuut ook voor zijn eerste treffer vanuit het buitenveld. PKC werkte hard, maar kreeg het niet voor elkaar om langs de Fortunezen te komen. De Delftenaren speelden lange aanvallen met Segaar en Reijgersberg onder de korf. Op 6-5 sprong Olav van Wijngaarden tegen het plafond van Bennekom en liet hij van schrik de bal vallen. Preuninger profiteerde en mikte raak voor 7-5. Hierop wisselde PKC: Suzanne Struik kwam binnen de lijnen, Zita Schröder maakte plaats. Binnen 30 seconden werd deze wissel beloond van afstand. Struik bleek scherp te zijn. De wedstrijd kabbelde tot de rust in dezelfde verhoudingen door. Hier en daar ontstonden er opstootjes tussen met name reboundbeesten Van Wijngaarden en Reijgersberg. Ruststand: 9-8.

PKC zet aan
Na rust kwam PKC direct langszij via de inmiddels weer in het veld gekomen Schröder. De Delftse uitblinker Preuninger pareerde meteen, waarop Nadhie den Dunnen haar enige treffer van de wedstrijd in stijl maakte, met één hand. Tot 13-13 gaven de beide ploegen elkaar geen duimbreedte. Op dat moment raakte Van Wijngaarden tijdens een mooi luchtduel Reijgersberg op het hoofd. Laatstgenoemde moest daardoor het veld verlaten. Fortuna levert hierdoor stootkracht onder de paal in en daar profiteerde Van Wijngaarden maximaal van. Tot 16-16 kon Fortuna bijblijven, maar daarna deelde Suzanne Struik een dubbele Papendrechtse dreun uit. Na de 16-19 van Kunst probeerde Nik van der Steen met zijn eerste treffer nog wat terug te doen, maar Fortuna had uiteindelijk Reijgersberg weer nodig om grip op de rebound te krijgen. Preuninger speelde een fantastische wedstrijd, maar hij moest eruit. Fortuna kon echter geen vuist meer maken. Het slotakkoord in deze wedstrijd werd gegeven door – hoe kan het ook anders – Johannis Schot. De in België woonachtige routinier nam in stijl afscheid, met zes goals, in een kampioenswedstrijd. Bij zijn publiekswissel ontving hij een welverdiend ovationeel applaus. PKC vierde een minuut later de 17-20 overwinning met gepaste trots na opnieuw een tumultueus seizoen.

Datum: 16 juni 2018 - 20:30 uur
Door: Redactie Korfbal.