Skip to the main content

Nominatie TeamNL Korfbal ‘The World Games Team of the Year 2022’

Internationaal TeamNL Korfbal

Na het goud op The World Games in Birmingham in juli van vorig jaar, is TeamNL Korfbal door de International World Games Association (IWGA) genomineerd voor de titel ‘The World Games Team of the Year 2022’. De stembussen zijn inmiddels geopend!

TeamNL Korfbal is niet alleen genomineerd vanwege het behalen van de gouden medaille, ook het promoten van de sport in de omgeving van Birmingham bleef niet ongemerkt. Buiten het toernooi om gaf de equipe van bondscoach Jan Niebeek verschillende clinics op scholen. Bovendien kregen Fleur Hoek en Olav van Wijngaarden basketball legende Charles Barkley zover om een balletje te gooien.

Stemmen
Vanaf dinsdag 10 januari kan er iedere vierentwintig uur gestemd worden op de twaalf kandidaten. Na 22 januari gaan de tien hoogst geklasseerde genomineerden door en gaat de teller voor deze kanshebbers weer op nul. De uiteindelijke stemming eindigt op dinsdag 31 januari aanstaande.

Let op! Wil je stemmen op TeamNL Korfbal als ‘Team of the Year’? Zorg er dan voor dat je daarnaast ook op een ander team stemt, anders telt jouw stem niet. Stemmen doe je hier!

Foto: Marco Spelten, Actiefotografie

Gerelateerde artikelen

Ereklasse Round-Up
Ereklasse Topkorfbal
Ereklasse Round-Up
Drie weken na de finale van de Kenonz Korfbal League in Rotterdam Ahoy, werd afgelopen weekend de Ereklasse weer hervat. In beide poules waren er weinig verrassingen, alleen DVO verspeelde punten in Koog aan de Zaan.
Lees meer
Beachkorfbal toegevoegd aan World Games 2025
Beachkorfbal Internationaal
Beachkorfbal toegevoegd aan World Games 2025
Deze week werd bekend dat beachkorfbal is toegevoegd aan het programma van de World Games 2025. Deze editie vindt plaats in Chengdu, China. Naast beachkorfbal, blijft ook zaalkorfbal (8 tegen 8) een onderdeel op de World Games. Beachkorfbal zal worden gespeeld in een 4-tegen-4-format. In beide korfbaldisciplines zullen acht teams meedoen. Meer informatie vind je […]
Lees meer
Zita Schröder toegevoegd aan TeamNL Korfbal
TeamNL Korfbal
Zita Schröder toegevoegd aan TeamNL Korfbal
Bondscoach Jan Niebeek en assistent-bondscoach Ruben Boode maken bekend dat Zita Schröder (PKC/Vertom) is toegevoegd aan de selectie van TeamNL Korfbal. Schröder krijgt daarmee de Topsportstatus van het NOC*NSF. De 27-jarige Schröder was het hele seizoen een vaste waarde bij PKC/Vertom, waarmee ze onlangs nog de Kenonz Korfbal Leaguefinale in Ahoy won. In 2022 werd […]
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal Topkorfbal
De opmars van international Ran Faber: ‘Van het woord talent kun je lui worden’
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League