Skip to the main content

Pikaar stopt als international, Van Roekel schuift door en selectiestatus Griemink

Internationaal TeamNL Korfbal

Nick Pikaar heeft dinsdag aan de selectie van TeamNL Korfbal medegedeeld dat hij per direct een punt achter zijn interlandcarrière zet. De speler van TOP/LITTA (40 interlands) wil zich gaan richten op zijn carrière buiten het korfbalveld en maakt dus niet langer deel uit van de groep, die zich voorbereidt op het EK in België (oktober). Hierop heeft bondscoach Jan Niebeek besloten om Koen van Roekel (DVO/Accountor) toe te voegen aan TeamNL Korfbal en Terrenc Griemink (GG/IJskoud de Beste) een selectiestatus te geven.

Pikaar over zijn besluit: “Ik ben onlangs geslaagd voor m’n opleiding tot rijinstructeur en na zes mooie jaren TeamNL Korfbal vind ik het nu tijd om me te richten op m’n carrière buiten het korfbal. Dat m’n vrouw en ik in december ouders zijn geworden van onze dochter Melanie heeft ook meegespeeld bij het maken van deze keuze. De buitenlandse toernooien en stages passen niet meer in het plaatje zoals ik het nu voor ogen heb.”

Na sinds 2012 in de nationale jeugdselecties te hebben gezeten, werd Pikaar in het voorjaar van 2015 door toenmalig bondscoach Wim Scholtmeijer opgeroepen voor TeamNL Korfbal. Met het Nederlands team won hij het WK 2015 (België), het EK 2016 (Dordrecht), de World Games (2017), het EK 2018 (Friesland) en het WK 2019 (Zuid-Afrika). Tijdens de eerste twee eindtoernooien maakte hij als invaller minuten in de finale en vanaf de World Games in 2017 was hij basisklant in de eindstrijd.

“Het mooist vond ik de momenten dat je met de hele groep toewerkte naar een eindtoernooi. Ook het winnen van de finale en met z’n allen zo’n periode van keihard werken afsluiten vond ik altijd geweldig”, aldus Pikaar, die actief blijft als speler van TOP/LITTA.

Niebeek: ‘Nick een sieraad voor het korfbal’
Voor Jan Niebeek in 2020 aantrad als bondscoach was hij zeven jaar lang coach van Pikaar bij TOP/LITTA. Over het besluit van Pikaar om te stoppen bij TeamNL Korfbal, zegt Niebeek: “Nick is een sieraad voor het korfbal. Wat hij kan heb ik slechts weinigen zien doen. Hij staat voor mij symbool voor spectaculair korfbal zoals ik het graag zie. Als coach zie ik zijn vertrek bij TeamNL Korfbal als een groot verlies, maar als mens vind ik het mooi om te zien hoe hij nu kiest voor zijn gezin en club in combinatie met een ander vak dan dat van korfbalinternational.”

Nadat Koen van Roekel (DVO/Accountor) onlangs al een selectiestatus toebedeeld kreeg – een extra stimulans voor talentvolle korfballers om nog meer te trainen en zich te meten met de beste korfballers -, schuift Niebeek hem door het vertrek van Pikaar nu door naar de vaste groep van TeamNL Korfbal. “We hebben het volste vertrouwen in Koen en dit is natuurlijk mooi nieuws voor hem. De selectiestatus is nu voor Terrenc Griemink, die zich goed ontwikkelt bij GG/IJskoud de Beste en deze ontwikkelplek verdient”, zo besluit Niebeek.

Foto: Marco Spelten, Actiefotografie.nl

Gerelateerde artikelen

Succesvolle tweede week Tour de Camping
Evenementen
Succesvolle tweede week Tour de Camping
Ruim driehonderd vrolijke kinderen, enthousiaste korfbaltrainers, blije ouders, RCN-campings met mooie velden om te sporten én lekker warm weer. Dat waren de ingrediënten voor de zomereditie van Tour de Camping 2022. “Ook deze editie was weer een groot succes. Elke dag deden er weer veel kinderen mee aan de clinics. Het is mooi dat wij […]
Lees meer
Veel enthousiasme tijdens eerste week Tour de Camping
Evenementen
Veel enthousiasme tijdens eerste week Tour de Camping
Deze week deden ruim honderd kinderen mee aan korfbalclinics op RCN Vakantieparken. “Het was weer een hele mooie week. Het mooiste aan het Tour de Camping-concept is dat iedereen vrijblijvend kan aansluiten bij de clinic en op een speelse manier kennis kan maken met korfbal. We zagen veel enthousiasme bij de deelnemers én bij hun […]
Lees meer
Goud voor TeamNL Korfbal op The World Games
Internationaal TeamNL Korfbal
Goud voor TeamNL Korfbal op The World Games
TeamNL Korfbal won zondagavond het goud op The World Games 2022. In een vol Birmingham Jefferson Civic Complex werd België in de finale met 23-12 verslagen. Het brons ging naar Chinees Taipei, dat een spannende strijd met Duitsland uitvocht om plek drie en uiteindelijk met 22-23 won.
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal
Goud voor TeamNL Korfbal op The World Games
Internationaal
Video: portret Randell van der Steen en Gerald van Dijk