Skip to the main content

PKC start seizoen met Supercup-winst

Internationaal Topkorfbal

Traditiegetrouw startte het nieuwe seizoen zaterdag met de Supercup. In Merelbeke stonden Floriant – landskampioen veldkorfbal van België – en PKC/Vertom – Nederlands kampioen veldkorfbal – tegenover elkaar in de seizoensouverture.

Floriant ging goed van start en opende de score, maar al gauw nam PKC het initiatief over. Er werd over alle schijven gecombineerd en veel vanuit de 3-1 gespeeld, waardoor er iedere aanval meerdere kansen gecreëerd werden. Desalniettemin liet Floriant zich niet wegspelen en de Belgen gingen met name in de korfzone flink de duels aan. Bij rust had PKC een gaatje geslagen: 6-12 en dat werd na rust verder uitgebouwd.

De eerste tien minuten van de tweede helft verzuimde Floriant te scoren, waar PKC dat wel deed. Met name Romy de Rijke viel positief op met een fiks aantal doelpunten. De Belgen creëerden in de tweede helft meer kansen en gingen dynamischer spelen, maar konden niet voorkomen dat de Supercup een prooi werd voor de ploeg uit Papendrecht. (Uitslag: 14-22)

Foto: Marco Spelten, Korfbalfoto

Gerelateerde artikelen

Niebeek en Boode stoppen na WK bij TeamNL Korfbal
Internationaal TeamNL Korfbal
Niebeek en Boode stoppen na WK bij TeamNL Korfbal
Jan Niebeek, bondscoach, en Ruben Boode, assistent-bondscoach, zullen na het WK Korfbal (20 t/m 29 oktober 2023) stoppen met hun werkzaamheden bij TeamNL Korfbal. Eerder vandaag hebben zij dit ook persoonlijk aan de selectie van TeamNL Korfbal verteld. Hierdoor komt er een einde aan de succesvolle samenwerking met TeamNL Korfbal.
Lees meer
Kenonz Korfbal League in de media #10
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz Korfbal League in de media #10
Na speelronde tien is er aandacht voor Unitas dat vrijwel zeker weet dat het bij één seizoen in de Kenonz Korfbal League blijft. NH Nieuws maakte een samenvatting van KZ vs. Blauw-Wit en De Stentor sprak Jelmer Jonker (PKC) bij zijn terugkeer in 'De Eendracht' in Nijeveen.
Lees meer
Scoor nu jouw tickets voor de Kenonz Korfbal Leaguefinale 2023
Korfbal League Korfbalfinale Topkorfbal
Scoor nu jouw tickets voor de Kenonz Korfbal Leaguefinale 2023
Op 4 januari is de kaartverkoop voor de Kenonz Korfbal Leaguefinale 2023 gestart. Met de twee beste ploegen van Nederland, misschien wel van de wereld,  staat deze finale garant voor een wedstrijd van ongekende klasse. Bestel snel je tickets zodat je zeker bent van een plek.
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal Topkorfbal
De opmars van international Ran Faber: ‘Van het woord talent kun je lui worden’
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League