Skip to the main content

PKC start seizoen met Supercup-winst

Internationaal Topkorfbal

Traditiegetrouw startte het nieuwe seizoen zaterdag met de Supercup. In Merelbeke stonden Floriant – landskampioen veldkorfbal van België – en PKC/Vertom – Nederlands kampioen veldkorfbal – tegenover elkaar in de seizoensouverture.

Floriant ging goed van start en opende de score, maar al gauw nam PKC het initiatief over. Er werd over alle schijven gecombineerd en veel vanuit de 3-1 gespeeld, waardoor er iedere aanval meerdere kansen gecreëerd werden. Desalniettemin liet Floriant zich niet wegspelen en de Belgen gingen met name in de korfzone flink de duels aan. Bij rust had PKC een gaatje geslagen: 6-12 en dat werd na rust verder uitgebouwd.

De eerste tien minuten van de tweede helft verzuimde Floriant te scoren, waar PKC dat wel deed. Met name Romy de Rijke viel positief op met een fiks aantal doelpunten. De Belgen creëerden in de tweede helft meer kansen en gingen dynamischer spelen, maar konden niet voorkomen dat de Supercup een prooi werd voor de ploeg uit Papendrecht. (Uitslag: 14-22)