Skip to the main content

PKC start seizoen met Supercup-winst

Internationaal Topkorfbal

Traditiegetrouw startte het nieuwe seizoen zaterdag met de Supercup. In Merelbeke stonden Floriant – landskampioen veldkorfbal van België – en PKC/Vertom – Nederlands kampioen veldkorfbal – tegenover elkaar in de seizoensouverture.

Floriant ging goed van start en opende de score, maar al gauw nam PKC het initiatief over. Er werd over alle schijven gecombineerd en veel vanuit de 3-1 gespeeld, waardoor er iedere aanval meerdere kansen gecreëerd werden. Desalniettemin liet Floriant zich niet wegspelen en de Belgen gingen met name in de korfzone flink de duels aan. Bij rust had PKC een gaatje geslagen: 6-12 en dat werd na rust verder uitgebouwd.

De eerste tien minuten van de tweede helft verzuimde Floriant te scoren, waar PKC dat wel deed. Met name Romy de Rijke viel positief op met een fiks aantal doelpunten. De Belgen creëerden in de tweede helft meer kansen en gingen dynamischer spelen, maar konden niet voorkomen dat de Supercup een prooi werd voor de ploeg uit Papendrecht. (Uitslag: 14-22)

Foto: Marco Spelten, Korfbalfoto

Gerelateerde artikelen

Kenonz Korfbal League Recap '23/'24 - inhaalwedstrijd
Korfbal League
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24 - inhaalwedstrijd
Een doordeweekse (inhaal)wedstrijd op dinsdagavond 20 februari. Het duel tussen PKC/Vertom en DVO/Transus uit ronde 12, dat werd verplaatst vanwege de deelname van PKC aan de IKF Korfball Champions League. En de belangen van dit duel zijn groot, de onderlinge verschillen klein. Een mooi affiche dus!
Lees meer
In de media #13
Korfbal League Korfbal League 2
In de media #13
Veel aandacht voor het korfbal in de (digitale) media na afgelopen weekend. Met natuurlijk het nieuws dat Richard Kunst na dit seizoen vertrekt bij PKC/Vertom en de terugkeer van Max Malestein bij DOS '46/VDK Groep na de zomer. Maar ook aandacht voor de gespeelde wedstrijden, onder andere het duel tussen KZ en Blauw-Wit dat lang spannend bleef.
Lees meer
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24 - #13
Korfbal League
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24 - #13
Na een week waarin bekend werd dat Max Malestein volgend seizoen terugkeert bij DOS '46 en Richard Kunst na dit seizoen vertrekt bij PKC om zijn carrière af te sluiten bij HKC, maakten we ons op voor de dertiende speelronde van het seizoen. Daarin deed HKC goede zaken met het oog op directe handhaving, was LDODK te sterk voor Fortuna en legde Blauw-Wit opponent KZ het vuur na aan de schenen.
Lees meer

Topartikelen

TeamNL Korfbal
Ard Korporaal nieuwe bondscoach van TeamNL Korfbal
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League