Skip to the main content

PKC start seizoen met Supercup-winst

Internationaal Topkorfbal

Traditiegetrouw startte het nieuwe seizoen zaterdag met de Supercup. In Merelbeke stonden Floriant – landskampioen veldkorfbal van België – en PKC/Vertom – Nederlands kampioen veldkorfbal – tegenover elkaar in de seizoensouverture.

Floriant ging goed van start en opende de score, maar al gauw nam PKC het initiatief over. Er werd over alle schijven gecombineerd en veel vanuit de 3-1 gespeeld, waardoor er iedere aanval meerdere kansen gecreëerd werden. Desalniettemin liet Floriant zich niet wegspelen en de Belgen gingen met name in de korfzone flink de duels aan. Bij rust had PKC een gaatje geslagen: 6-12 en dat werd na rust verder uitgebouwd.

De eerste tien minuten van de tweede helft verzuimde Floriant te scoren, waar PKC dat wel deed. Met name Romy de Rijke viel positief op met een fiks aantal doelpunten. De Belgen creëerden in de tweede helft meer kansen en gingen dynamischer spelen, maar konden niet voorkomen dat de Supercup een prooi werd voor de ploeg uit Papendrecht. (Uitslag: 14-22)

Foto: Marco Spelten, Korfbalfoto

Gerelateerde artikelen

Ereklasse Round-Up
Ereklasse Topkorfbal
Ereklasse Round-Up
Drie weken na de finale van de Kenonz Korfbal League in Rotterdam Ahoy, werd afgelopen weekend de Ereklasse weer hervat. In beide poules waren er weinig verrassingen, alleen DVO verspeelde punten in Koog aan de Zaan.
Lees meer
Beachkorfbal toegevoegd aan World Games 2025
Beachkorfbal Internationaal
Beachkorfbal toegevoegd aan World Games 2025
Deze week werd bekend dat beachkorfbal is toegevoegd aan het programma van de World Games 2025. Deze editie vindt plaats in Chengdu, China. Naast beachkorfbal, blijft ook zaalkorfbal (8 tegen 8) een onderdeel op de World Games. Beachkorfbal zal worden gespeeld in een 4-tegen-4-format. In beide korfbaldisciplines zullen acht teams meedoen. Meer informatie vind je […]
Lees meer
Zita Schröder toegevoegd aan TeamNL Korfbal
TeamNL Korfbal
Zita Schröder toegevoegd aan TeamNL Korfbal
Bondscoach Jan Niebeek en assistent-bondscoach Ruben Boode maken bekend dat Zita Schröder (PKC/Vertom) is toegevoegd aan de selectie van TeamNL Korfbal. Schröder krijgt daarmee de Topsportstatus van het NOC*NSF. De 27-jarige Schröder was het hele seizoen een vaste waarde bij PKC/Vertom, waarmee ze onlangs nog de Kenonz Korfbal Leaguefinale in Ahoy won. In 2022 werd […]
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal Topkorfbal
De opmars van international Ran Faber: ‘Van het woord talent kun je lui worden’
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League