Skip to the main content

Play of the Week #7 en #8

Korfbal League Topkorfbal

Wat was het mooiste moment van speelronde zeven en acht uit de Kenonz Korfbal League? Dit keer twee ronden tegelijk, omdat het duel tussen KCC en PKC pas op 17 januari gespeeld werd. Kies je voor een mooie goal of toch voor dat keiharde blok?

Dit waren de mooiste momenten uit speelronde zeven.

Allereerst Mick Snel (Fortuna/Delta Logistiek), of eigenlijk de play tussen Snel en vakmaatje Nik van der Steen. Deze aanval had alles: rebounds, uitgestelde kansen, behind-the-back-passjes en uiteindelijk de goal van Snel.

Je ziet ze niet zo vaak bij de vrouwen, maar Esther Cordus (KZ/Thermo4U) liet in het duel met Unitas/Perspectief zien dat zij er wel degelijk één in huis heeft: de fade-away.

Tenslotte Robbe de Wit (DVO/Transus). Wat komt hij hoog en wat maakt hij fantastisch gebruik van zijn lengte. Een snoeihard blok op de vrije bal van Nik van der Steen.

 

Dan ronde acht, te beginnen met het heerlijke jumpshot van Jordi van Elburg (Blauw-Wit). De pass van Mandy Koelman, die perfect op maat was, kunnen we hierin natuurlijk niet uitvlakken.

Dan Sascha Horak (GG/RMcD Huis Emma). Een snelle actie naar binnen na het schot van Lindsy Krop dat goed gepakt werd door Carlo de Vries. Nienke Hintzbergen is gezien en Horak benut haar eigen kans met één hand.

Tenslotte Marjolijn Schenk (KZ/Thermo4U). Zij stond tegenover Fleur Hoek (Fortuna/Delta Logistiek), niet de minste aanvalster uit de Kenonz Korfbal League. Desalniettemin liet Schenk met dit harde blok even weten dat KZ niet van plan was om Fortuna met de punten naar huis te laten gaan.

 

Let op. Stemmen op deze ronde is niet meer mogelijk.

Foto homepage: Edwin Sonneveld, Korfbalfoto

Gerelateerde artikelen

Slotfase zaalcompetitie 2022-2023
Dameskorfbal Hoofdklasse A-junioren Korfbal League Korfbal League 2 Topkorfbal
Slotfase zaalcompetitie 2022-2023
We naderen het einde van de zaalcompetitie seizoen 2022-2023. In dit artikel lees je precies welke wedstrijden er nog gespeeld worden, vind je de livestreamlinks (indien beschikbaar) en check je snel de belangrijkste uitslagen.
Lees meer
A-junioren Hoofdklasse
Hoofdklasse A-junioren Topkorfbal
A-junioren Hoofdklasse
De slotfase van de competitie bij de A-junioren is razend spannend. In de voorlaatste speelronde heeft DVO A1 zich verzekerd van de play-offs, maar wie er tweede gaat worden in de AHKA is nog niet beslist. In de AHKB is PKC A1 al zeker van de play-offs, maar runner-up Fortuna A1 verloor waardoor TOP A1 nu op een gelijk aantal punten staat.
Lees meer
Ticketverkoop Dameskorfbal Zaalfinale gestart
Dameskorfbal Evenementen
Ticketverkoop Dameskorfbal Zaalfinale gestart
De spanning in de Topklasse van het dameskorfbal stijgt en ook bij de A-jeugd blijft het spannend wie, na de kruisfinales, de finaleplekken weten te bemachtigen. Op zaterdag 8 april nemen de winnaars van de kruisfinales het tegen elkaar op tijdens de Dameskorfbal Zaalfinale in de Maaspoort in Den Bosch. Tickets zijn vanaf nu verkrijgbaar!  […]
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal Topkorfbal
De opmars van international Ran Faber: ‘Van het woord talent kun je lui worden’
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League