Skip to the main content

Playlist: Kris Boere

Ereklasse Korfbal League Topkorfbal

In de rubriek ‘Playlist’ geven topkorfballers, -trainers/coaches en -scheidsrechters een inkijkje in hun muzieksmaak. Alle nummers worden toegevoegd aan de Korfbal.nl Playlist op Spotify. Kris Boere, speler van Dalto/Klaverblad Verzekeringen: ‘Ik heb dit nummer vaak meegezongen als supporter langs het veld bij voetbal.’

“Mijn muzieksmaak zou ik omschrijven als van alles wat. Zo luister ik allerlei genres: Nederlandse muziek, jaren 80 en 90, maar ook de top-40 wordt geregeld aangezet.” Boere vertelt verder: “Mijn vrienden zijn denk ik niet zo’n fan mijn muzieksmaak, want vroeger was ik vaak de DJ in de kleedkamer, maar de laatste tijd is die eer toch voor iemand anders weggelegd..”

“Ik heb vroeger als muziekinstrument de drums gespeeld, dit heb ik van mijn tiende tot mijn vijftiende gedaan. Toen ben ik vol voor korfbal gegaan en gestopt met drummen. Maar mijn drumstel staat nog wel op mijn kamer dus heel af en toe speel ik wat.”

Podcasts
Wielerpodcasts zijn de meest geluisterde podcasts van Boere: “Ik luister heel veel podcasts die sport gerelateerd zijn. Mijn favoriete podcast van het moment is de ‘Kan wel janken, de podcast’ van Tour de Tietema. Deze podcast wordt gepresenteerd door drie mannen die op YouTube video’s maken over bijvoorbeeld wheelie challenges in de Tour de France. In de podcast gaan ze in op alle leuke en grappige gebeurtenissen die niet op camera staan.”

Top 3-nummers

3. Blah Blah Blah – Armin van Buuren
‘Dit nummer vind ik erg lekker tijdens de warming-up. Er zit lekker veel tempo in en het geeft mij altijd energie voor een wedstrijd. Ook is de titel natuurlijk perfect, het maakt mij weer bewust dat ik mezelf moet afsluiten van alles om heen.’

2. Bloed, Zweet en Tranen – Andre Hazes
‘Deze kan natuurlijk niet ontbreken in een afspeellijst, een gouwe ouwe. Ik heb dit nummer vaak meegezongen als supporter langs het veld bij voetbal. Het blijft lekker hangen en zorgt altijd voor een gezellige sfeer.’

1. Viva la Vida – Coldplay
‘Dit nummer kan eigenlijk altijd gedraaid worden en wordt dan ook vaak aangezet. Het beginstuk met de violen zorgt altijd gelijk voor vrolijkheid en energie. Verder vind ik het nummer heel goed in elkaar steken, kortom een lekker luisternummer.’

De actuele Korfbal.nl Playlist vind je hieronder en hier.

Foto: Marco Spelten, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Succesvolle tweede week Tour de Camping
Evenementen
Succesvolle tweede week Tour de Camping
Ruim driehonderd vrolijke kinderen, enthousiaste korfbaltrainers, blije ouders, RCN-campings met mooie velden om te sporten én lekker warm weer. Dat waren de ingrediënten voor de zomereditie van Tour de Camping 2022. “Ook deze editie was weer een groot succes. Elke dag deden er weer veel kinderen mee aan de clinics. Het is mooi dat wij […]
Lees meer
Veel enthousiasme tijdens eerste week Tour de Camping
Evenementen
Veel enthousiasme tijdens eerste week Tour de Camping
Deze week deden ruim honderd kinderen mee aan korfbalclinics op RCN Vakantieparken. “Het was weer een hele mooie week. Het mooiste aan het Tour de Camping-concept is dat iedereen vrijblijvend kan aansluiten bij de clinic en op een speelse manier kennis kan maken met korfbal. We zagen veel enthousiasme bij de deelnemers én bij hun […]
Lees meer
Goud voor TeamNL Korfbal op The World Games
Internationaal TeamNL Korfbal
Goud voor TeamNL Korfbal op The World Games
TeamNL Korfbal won zondagavond het goud op The World Games 2022. In een vol Birmingham Jefferson Civic Complex werd België in de finale met 23-12 verslagen. Het brons ging naar Chinees Taipei, dat een spannende strijd met Duitsland uitvocht om plek drie en uiteindelijk met 22-23 won.
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal
Goud voor TeamNL Korfbal op The World Games
Internationaal
Video: portret Randell van der Steen en Gerald van Dijk