Skip to the main content

Playlist: Marco Zegwaard

Topkorfbal

In de nieuwe rubriek ‘Playlist’ geven topkorfballers, -trainers/coaches en -scheidsrechters een inkijkje in hun muzieksmaak. Alle nummers worden toegevoegd aan de Korfbal.nl Playlist op Spotify. Marco Zegwaard, trainer/coach van AVO A1 trapt af: ‘Dit nummer gaf ons een goede vibe voor de wedstrijd.’

“Mijn muzieksmaak is vrij breed, van Nederlandstalig naar R&B en van Nederhop naar rock”, aldus Zegwaard. “Mijn vrienden hebben dezelfde smaak qua muziek als ik. Er zijn maar weinig genres die ik niet luister. Ik vind bijvoorbeeld Ruben Annink net zo relaxed om naar te luisteren, als de liedjes van Jonna Fraser. Het ligt er maar net aan in wat voor ‘vibe’ je zit. Ik heb ook van alles in mijn eigen ‘Bazenlijst’ op Spotify staan. Daar volg ik alle nummers die ik tof vind.”

Zelf zingen doet Zegwaard alleen onder de douche. “Als we met de kameraden in de kroeg zijn, dan wordt er nog wel eens een microfoon bijgehaald. Dat is altijd gezellig en dan komen uiteraard alle genres wel voorbij. Ooit wil ik nog wel eens een instrument gaan bespelen, maar welk instrument weet ik nog niet.”

Top-3 nummers
3. Bo Ke Chill – JPB
“Dit nummer luisterde ik in de tijd toen ik bij DOS’46 speelde altijd voor de wedstrijd met Harjan Visscher. Dit gaf ons een goede vibe voor de wedstrijd. Ik ga er bijna vanuit dat als ik Harjan dit nummer stuur, dat hij zegt: ‘Dit is een goeie.’ Uiteraard luisterden we altijd nummers samen in de bus op de heenweg en dat is voor mij nog steeds erg waardevol als ik daar aan terug denk.”

2. Ga maar door – Ruben Annink (Beste zangers) en Take Flight – Levi Silvanie
“Hier kan ik niet kiezen, dus heb ik twee nummers uitgezocht. Helaas is het zo dat ik door korfbal veel blessureleed heb gekend en het nummer ‘Ga maar door’ van Ruben Annink heeft me er in die periode wel doorheen gesleept. Annink heeft veel gevoel in zijn liedjes, wat me dan daadwerkelijk raakt. Hij maakt nummers die je aan het denken zetten, niet gemakkelijke periodes worden door zulke nummers wel erg in het licht gezet. Soms even lekker janken is niet erg.”

“Take Flight is een nummer dat als boodschap heeft dat je gewoon door moet zetten. Levi probeert je te vertellen dat je – ook als je tegenslagen hebt – door moet blijven gaan. De zin van het nummer is wel; ‘When you fall, don’t let it change your mind’. Fantastisch. Het gaf mij kracht tijdens mijn revalidatie.”

1. Dom Doen – Jonna Fraser ft. Henkie T
“Dit nummer is de ultieme tune voor het stappen. Dit nummer heeft een lekkere vibe over zich en ik krijg er zin van om uit te gaan. Vaak met mijn kameraden luisteren we dit nummer, ‘DOMDOEN FC’ is ook in het leven geroepen hierdoor. Een begrip dat bij ons in de vriendengroep vaak voorbij komt tijdens bijvoorbeeld het gamen.”

De actuele Korfbal.nl Playlist vind je hieronder en hier.

Foto: Gertrude de Vries, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Kijk terug: tweede ronde oefenduels Korfbal League
Korfbal League Topkorfbal
Kijk terug: tweede ronde oefenduels Korfbal League

Voor de tweede week op rij werden er op zaterdag oefenduels gespeeld door de Korfbal Leagueclubs, in voorbereiding op de start van de competitie. Ook dit weekend waren alle wedstrijden live te volgen op het nieuwe online korfbalplatform op Eyecons.com.

Lees meer
Playlist: Thijs Broenink
Hoofdklasse Korfbal League Topkorfbal
Playlist: Thijs Broenink

In de rubriek ‘Playlist’ geven topkorfballers, -trainers/coaches en -scheidsrechters een inkijkje in hun muzieksmaak. Alle nummers worden toegevoegd aan de Korfbal.nl Playlist op Spotify. Thijs Broenink (Oost-Arnhem): ‘Zingen doe ik alleen voor mijn zoontje.’

Lees meer
PKC-hal toneel Europa Cup 2022
Internationaal Topkorfbal
PKC-hal toneel Europa Cup 2022

Onlangs maakte de IKF bekend dat de IKF Europa Cup 2022 in Nederland plaatsvindt. Nu is ook de locatie vastgesteld. Van 10 tot en met 12 februari wordt de finaleronde van de Europa Cup gespeeld in de PKC-hal in Papendrecht.

Lees meer

Topartikelen

Ereklasse Topkorfbal
Ereklasse Round-Up #2: Winst voor KCC, PKC en DVO nog ongeslagen
Internationaal Korfbal League Podcast
Eén tegen één: Gerald van Dijk