Skip to the main content

Playlist: Marco Zegwaard

Topkorfbal

In de nieuwe rubriek ‘Playlist’ geven topkorfballers, -trainers/coaches en -scheidsrechters een inkijkje in hun muzieksmaak. Alle nummers worden toegevoegd aan de Korfbal.nl Playlist op Spotify. Marco Zegwaard, trainer/coach van AVO A1 trapt af: ‘Dit nummer gaf ons een goede vibe voor de wedstrijd.’

“Mijn muzieksmaak is vrij breed, van Nederlandstalig naar R&B en van Nederhop naar rock”, aldus Zegwaard. “Mijn vrienden hebben dezelfde smaak qua muziek als ik. Er zijn maar weinig genres die ik niet luister. Ik vind bijvoorbeeld Ruben Annink net zo relaxed om naar te luisteren, als de liedjes van Jonna Fraser. Het ligt er maar net aan in wat voor ‘vibe’ je zit. Ik heb ook van alles in mijn eigen ‘Bazenlijst’ op Spotify staan. Daar volg ik alle nummers die ik tof vind.”

Zelf zingen doet Zegwaard alleen onder de douche. “Als we met de kameraden in de kroeg zijn, dan wordt er nog wel eens een microfoon bijgehaald. Dat is altijd gezellig en dan komen uiteraard alle genres wel voorbij. Ooit wil ik nog wel eens een instrument gaan bespelen, maar welk instrument weet ik nog niet.”

Top-3 nummers
3. Bo Ke Chill – JPB
“Dit nummer luisterde ik in de tijd toen ik bij DOS’46 speelde altijd voor de wedstrijd met Harjan Visscher. Dit gaf ons een goede vibe voor de wedstrijd. Ik ga er bijna vanuit dat als ik Harjan dit nummer stuur, dat hij zegt: ‘Dit is een goeie.’ Uiteraard luisterden we altijd nummers samen in de bus op de heenweg en dat is voor mij nog steeds erg waardevol als ik daar aan terug denk.”

2. Ga maar door – Ruben Annink (Beste zangers) en Take Flight – Levi Silvanie
“Hier kan ik niet kiezen, dus heb ik twee nummers uitgezocht. Helaas is het zo dat ik door korfbal veel blessureleed heb gekend en het nummer ‘Ga maar door’ van Ruben Annink heeft me er in die periode wel doorheen gesleept. Annink heeft veel gevoel in zijn liedjes, wat me dan daadwerkelijk raakt. Hij maakt nummers die je aan het denken zetten, niet gemakkelijke periodes worden door zulke nummers wel erg in het licht gezet. Soms even lekker janken is niet erg.”

“Take Flight is een nummer dat als boodschap heeft dat je gewoon door moet zetten. Levi probeert je te vertellen dat je – ook als je tegenslagen hebt – door moet blijven gaan. De zin van het nummer is wel; ‘When you fall, don’t let it change your mind’. Fantastisch. Het gaf mij kracht tijdens mijn revalidatie.”

1. Dom Doen – Jonna Fraser ft. Henkie T
“Dit nummer is de ultieme tune voor het stappen. Dit nummer heeft een lekkere vibe over zich en ik krijg er zin van om uit te gaan. Vaak met mijn kameraden luisteren we dit nummer, ‘DOMDOEN FC’ is ook in het leven geroepen hierdoor. Een begrip dat bij ons in de vriendengroep vaak voorbij komt tijdens bijvoorbeeld het gamen.”

De actuele Korfbal.nl Playlist vind je hieronder en hier.

Foto: Gertrude de Vries, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Korfbal League in de media
Korfbal League Topkorfbal
Korfbal League in de media
Met het oog op de competitiestart op 16 januari aanstaande, is er in de landelijke media ook aandacht voor het korfbal. Korfbal.nl heeft de verschillende onlangs verschenen artikelen voor je op een rij gezet.
Lees meer
Hoofdklasse Round-Up #1: Unitas verslaat verrassend Nieuwerkerk
Hoofdklasse Topkorfbal
Hoofdklasse Round-Up #1: Unitas verslaat verrassend Nieuwerkerk
We mogen weer! Afgelopen weekend barstte de Hoofdklasse weer los. De twee oorspronkelijke poules zijn opgedeeld in vier poules van vier ploegen. De slotfase ziet er iets anders uit dan andere jaren, de uitleg daarover vind je hier.
Lees meer
Aftermovie Korfbal Leaguefinale
Korfbal League Topkorfbal
Aftermovie Korfbal Leaguefinale
Geniet nog één keer na van de Korfbal Leaguefinale 2021 in Rotterdam Ahoy, met de aftermovie!
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal
Selectie World Games 2022 bekend
Ereklasse Topkorfbal
Ereklasse Round-Up #8: ruime uitslagen