Skip to the main content

Polen wint EK voor B-landen

Internationaal

Door in de finale af te rekenen met Slowakije (18-15) werd gastland Polen gehuldigd als kampioen van het EK voor B-landen (nummers 9 t/m 16) dat in Wrocław gespeeld werd. Achter Slowakije pakte Turkije het brons door in de kleine finale te winnen van Schotland.

Polen ging als tweede van poule A, achter poulewinnaar Schotland, naar de halve finale. Daarin versloegen de Polen Turkije met ruime cijfers. In de finale trof Polen vervolgens Slowakije, dat in de andere halve finale te sterk was voor Schotland. Polen en Slowakije maakten er een spannende finale van, die uiteindelijk met 18-15 gewonnen werd door Polen. Zo neemt bondscoach Roelof Koopmans afscheid met de titel en de beker.

EK voor A-landen
Van 25 tot en met 30 oktober wordt het EK voor A-landen gespeeld in Antwerpen, België. TeamNL Korfbal, waarvan sinds woensdag de EK-selectie bekend is, neemt het in de groepsfase op tegen Engeland, Portugal en Hongarije. Het programma vind je hier.

De groepswedstrijden zijn 25, 26 en 27 oktober in Boeckenberg Sportcenter. De finaledagen zijn 29 en 30 oktober in de Lotto Arena. De finale staat gepland op zaterdag om 19.00 uur. Tickets voor de groepsfase en de finaledagen koop je hier.

Dinsdag 12 oktober speelt TeamNL Korfbal bij SCO/Motip Dupli in Wolvega tegen een regioteam met onder andere spelers van SCO, LDODK/Rinsma Modeplein en DOS’46. Daarna heeft de groep een korte trainingsstage in Tsjechië.

Foto: Marco Spelten, Actiefotografie.nl

Gerelateerde artikelen

Nederland U19 speelt World Cup in Tsjechië
Internationaal U21, U19, U17
Nederland U19 speelt World Cup in Tsjechië

Nederland U19 is gisteren afgereisd naar Tsjechië, waar het dit weekend deelneemt aan de IKF U21 Korfball World Cup 2021. Vrijdag neemt U19 het op tegen Tsjechië B en Tsjechië A, zaterdag tegen Portugal en Hongarije en zondag tegen Duitsland.

Lees meer
#ECUP2020: Fortuna pakt voor de derde maal Europa Cup
Internationaal
#ECUP2020: Fortuna pakt voor de derde maal Europa Cup

De finale van de Europa Cup 2020 ging tussen de Nederlands Kampioen Fortuna/Delta Logistiek en Belgisch Kampioen Kwik. De titel werd een makkelijke prooi voor de Delftse ploeg, waar het trainersduo Ard Korporaal/Damien Folkerts het contract met drie jaar verlengde.

Lees meer
TeamNL Korfbal treft Portugal, Engeland en Hongarije
Internationaal TeamNL Korfbal
TeamNL Korfbal treft Portugal, Engeland en Hongarije

Tijdens het EK in oktober neemt TeamNL Korfbal het in de poulefase op tegen Portugal, Engeland en Hongarije. De andere poule bestaat uit gastland België, Duitsland, Tsjechië en Catalonië.

Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal
EK: ticketverkoop finaledagen
Internationaal TeamNL Korfbal
TeamNL Korfbal scoort voor Spieren voor Spieren