Skip to the main content

Reminder: meld je aan voor de voorselectie van het Nederlands Beachkorfbalteam

Beachkorfbal

Onlangs maakten we bekend dat we starten met de selectie van een Nederlands Beachkorfbalteam, dat eind april af zal reizen naar Thailand voor het WK Beachkorfbal van 26 t/m 28 april. Aanmelden voor de voorselectie kan nog tot en met 11 februari aanstaande. De eerste selectietraining vindt plaats op zaterdag 17 februari tijdens Beachkorfbal Indoor in Aalsmeer.

Nederlands Beachkorfbalteam

Afgelopen zomer werd bekend dat beachkorfbal is toegevoegd aan het programma van de World Games in 2025, in Chengdu, China. Naar aanleiding daarvan heeft het bondsbestuur een nieuwe richting bepaald voor deze tak van sport in Nederland. Een onderdeel daarvan is de selectie van een Nederlands Beachkorfbalteam. Voorheen plaatste de winnaar van het NK Beachkorfbal, dat jaarlijks in augustus wordt georganiseerd, zich voor internationale toernooien. Nu reist een door een bondscoach geselecteerde selectie af naar het WK in Thailand.

Selectieperiode

De eerste selectietraining zal plaatsvinden tijdens het Beachkorfbal Indoor op zaterdag 17 februari 2024. De verdere selectietrainingen vinden plaats op maandag-, woensdag- of vrijdagavond op indoor beachlocaties in Aalsmeer of Nijmegen (afwisseling kan het geval zijn). De precieze invulling is afhankelijk van de spelers/speelsters die zich aanmelden en de bondscoach. Afhankelijk van het aantal aangemelde spelers/speelsters zullen er tussentijds personen afvallen in de selectieperiode. Eind maart willen we de definitieve selectie bekend maken.

Aanmelden

Durf jij de uitdaging aan? Meld je dan aan via dit formulier.

Foto: Marco Spelten

Gerelateerde artikelen

In de media #14
Dameskorfbal Korfbal League Korfbal League 2
In de media #14
Het seizoen holt richting de ontknoping, in zowel de Kenonz Korfbal League als de Korfbal League 2 én de Dameskorfbal Topklasse. In het mediaoverzicht van deze week vind je de (online) verschenen artikelen naar aanleiding van de speelronde van afgelopen weekend.
Lees meer
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24 - #14
Korfbal League
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24 - #14
Een speelronde met een aantal mooie affiches. Fortuna had een gemakkelijke avond in Wormer, DOS '46 revancheerde zich tegen KCC voor de nederlaag eerder in dit seizoen. PKC en KZ maakten het lang spannend en bij LDODK vs. DVO kwam uiteindelijk vooral het publiek als winnaar uit de bus, de wedstrijd eindigde in een gelijkspel. Na dit weekend zijn de eerste twee play-off kandidaten bekend: PKC en LDODK.
Lees meer
Tickets voor de Coach Workshop in Ahoy!
Competitie Korfbalfinale
Tickets voor de Coach Workshop in Ahoy!
Op zaterdag 13 april 2024 is de ontknoping van de Kenonz Korfbal League. Naast de wedstrijden vindt er ook een coach workshop plaats in Ahoy. Leer jezelf kennen als coach en ontmoet mede coaches!
Lees meer

Topartikelen

TeamNL Korfbal
Ard Korporaal nieuwe bondscoach van TeamNL Korfbal
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League