Skip to the main content

Rick Nell (De Meervogels): ‘De dames moeten meer gaan scoren’

Hoofdklasse Topkorfbal

De Meervogels is goed begonnen aan de Hoofdklasse B. De ploeg van trainer Rick Nell won zaterdag verrassend met 17-18 van Tempo. Nell zag de overwinning wel een beetje aankomen, aangezien de Zoetermeerders met een andere instelling naar Alphen aan den Rijn kwamen.

“Vorig seizoen was de situatie heel anders”, begint de trainer. “Toen was ik net bezig als trainer en moest ik alles nog naar mijn hand zetten. De vorige wedstrijden tegen Tempo hebben we daar geen punt gehaald, maar deze keer zeiden we tegen elkaar: we gaan minimaal voor een punt! We moesten de trend doorbreken. Dat hebben we gedaan. Er heerste een goede flow in de ploeg.”

“Het viel me echt positief op hoe hard we voor elkaar werkten. De ploeg heeft echt een drive die ik nog niet eerder gezien heb. De manier van trainen en de partijen onderling waren ook echt scherp. Thom Weidmann en Tariq de Wit hadden tegen Tempo de opdracht de puntspelers te verdedigen en Bastiaan Overwater moest Martin Steenbeek uit de wedstrijd rebounden. Dat ging uitstekend. En dan heb je aan de andere kant nog een goede Mike Roos en vier goede dames die zich aan het strijdplan hielden. Het resulteerde uiteindelijk in een mooie overwinning.”

Meer damesgoals
Er kan nog wel veel beter bij Meervogels. “Ja, de dames mogen wat meer gaan scoren. We willen aanvallend meer variëren. Dan worden we nog gevaarlijker. Het is wel zo dat de dames op de vrije bal wel ongelooflijk zuiver zijn. We kregen zeven vrije ballen en er gingen zes in. Als zij in het normale spel ook meer op gaan eisen, kunnen we naar een dynamisch spel. Ik kan er nog niet echt de vinger opleggen waarom dat nu nog niet helemaal lukt. Ze zijn nog te veel bezig met de heren in scoringspositie brengen. Dat is ook wel logisch, maar ze mogen best meer voor zichzelf kiezen.”

Vorig seizoen had Meervogels het moeilijk en eindigde het op de zevende plek. “Misschien is er dit jaar meer mogelijk dan knokken om de zesde plaats. Maar de overwinning die we nu behaald hebben, is niks meer waard als we verliezen van Rohda. De ploeg is er zich van bewust dat we de overwinning van zaterdag moeten verzilveren. We kijken elke week waar we staan en dan zien we wel hoe ver we komen. Wat dat betreft hebben we wel een gunstig schema. Als je van Rohda én Fiks kan winnen, ben je al een heel eind. Maar dan zullen we elke keer maximaal moeten presteren. En dat is lastig voor ons.”

Versterking
Meervogels kreeg er dit seizoen een aantal versterkingen bij. “Bastiaan Overwater van Achilles, Marisha Ephraim van HKV/Ons Eibernest en Anine Kerrebijn vanuit de junioren zijn goede versterkingen gebleken. We zijn nu wat sterker in de breedte. Na een moeilijk seizoen, hebben we er heel veel zin in om te knallen.”

Rohda is zoals gezegd de volgende tegenstander van Meervogels. Nell gaat ervan uit dat Meervogels van Rohda wint. “Maar ik ga er altijd vanuit dat we winnen, ook al spelen we tegen GG/IJskoud de Beste. Dat is denk ik toch de Haagse bluf die er bij mij in blijft. Elke week gaan we voor de punten.”

Foto: Wim de Bruijne, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Ereklasse Round-Up #3: LDODK wint ruim in Delft, TOP (A) pakt eerste punten
Ereklasse Topkorfbal
Ereklasse Round-Up #3: LDODK wint ruim in Delft, TOP (A) pakt eerste punten
In de Ereklasse A won LDODK zaterdag verrassend ruim van Fortuna, terwijl DOS'46 een hele kluif had aan DSC. In de Ereklasse B pakte TOP (A) de eerste punten van het seizoen en had DVO weinig moeite met KCC.
Lees meer
Nederlandse Loterij verbindt zich voor tien jaar als hoofdsponsor aan TeamNL
Internationaal TeamNL Korfbal
Nederlandse Loterij verbindt zich voor tien jaar als hoofdsponsor aan TeamNL
Nederlandse Loterij is de komende tien jaar hoofdsponsor van TeamNL. In hetArnhemse GelreDome hebben 28 sportbonden namens TeamNL de overeenkomst bekrachtigd. NOC*NSF kiest voor het eerst voor een hoofdsponsor voor TeamNL omdat dit structureel extra ondersteuning betekent voor de sport in ons land.
Lees meer
IKF Europe Korfball Champions League van start
Internationaal Topkorfbal
IKF Europe Korfball Champions League van start
Op de internationale kalender hebben de Europa Cup en de Europa Shield plaats gemaakt voor de IKF Korfball Champions League. Dit toernooi, dat gedurende het jaar verschillende ronden kent, is net als de zijn voorgangers een internationaal toernooi voor clubteams.
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal
Ran Faber en Bo Oppe toegevoegd aan TeamNL Korfbal
Ereklasse Topkorfbal
Ereklasse Round-Up #3: LDODK wint ruim in Delft, TOP (A) pakt eerste punten