Skip to the main content

Rick Nell (De Meervogels): ‘De dames moeten meer gaan scoren’

Hoofdklasse Topkorfbal

De Meervogels is goed begonnen aan de Hoofdklasse B. De ploeg van trainer Rick Nell won zaterdag verrassend met 17-18 van Tempo. Nell zag de overwinning wel een beetje aankomen, aangezien de Zoetermeerders met een andere instelling naar Alphen aan den Rijn kwamen.

“Vorig seizoen was de situatie heel anders”, begint de trainer. “Toen was ik net bezig als trainer en moest ik alles nog naar mijn hand zetten. De vorige wedstrijden tegen Tempo hebben we daar geen punt gehaald, maar deze keer zeiden we tegen elkaar: we gaan minimaal voor een punt! We moesten de trend doorbreken. Dat hebben we gedaan. Er heerste een goede flow in de ploeg.”

“Het viel me echt positief op hoe hard we voor elkaar werkten. De ploeg heeft echt een drive die ik nog niet eerder gezien heb. De manier van trainen en de partijen onderling waren ook echt scherp. Thom Weidmann en Tariq de Wit hadden tegen Tempo de opdracht de puntspelers te verdedigen en Bastiaan Overwater moest Martin Steenbeek uit de wedstrijd rebounden. Dat ging uitstekend. En dan heb je aan de andere kant nog een goede Mike Roos en vier goede dames die zich aan het strijdplan hielden. Het resulteerde uiteindelijk in een mooie overwinning.”

Meer damesgoals
Er kan nog wel veel beter bij Meervogels. “Ja, de dames mogen wat meer gaan scoren. We willen aanvallend meer variëren. Dan worden we nog gevaarlijker. Het is wel zo dat de dames op de vrije bal wel ongelooflijk zuiver zijn. We kregen zeven vrije ballen en er gingen zes in. Als zij in het normale spel ook meer op gaan eisen, kunnen we naar een dynamisch spel. Ik kan er nog niet echt de vinger opleggen waarom dat nu nog niet helemaal lukt. Ze zijn nog te veel bezig met de heren in scoringspositie brengen. Dat is ook wel logisch, maar ze mogen best meer voor zichzelf kiezen.”

Vorig seizoen had Meervogels het moeilijk en eindigde het op de zevende plek. “Misschien is er dit jaar meer mogelijk dan knokken om de zesde plaats. Maar de overwinning die we nu behaald hebben, is niks meer waard als we verliezen van Rohda. De ploeg is er zich van bewust dat we de overwinning van zaterdag moeten verzilveren. We kijken elke week waar we staan en dan zien we wel hoe ver we komen. Wat dat betreft hebben we wel een gunstig schema. Als je van Rohda én Fiks kan winnen, ben je al een heel eind. Maar dan zullen we elke keer maximaal moeten presteren. En dat is lastig voor ons.”

Versterking
Meervogels kreeg er dit seizoen een aantal versterkingen bij. “Bastiaan Overwater van Achilles, Marisha Ephraim van HKV/Ons Eibernest en Anine Kerrebijn vanuit de junioren zijn goede versterkingen gebleken. We zijn nu wat sterker in de breedte. Na een moeilijk seizoen, hebben we er heel veel zin in om te knallen.”

Rohda is zoals gezegd de volgende tegenstander van Meervogels. Nell gaat ervan uit dat Meervogels van Rohda wint. “Maar ik ga er altijd vanuit dat we winnen, ook al spelen we tegen GG/IJskoud de Beste. Dat is denk ik toch de Haagse bluf die er bij mij in blijft. Elke week gaan we voor de punten.”

Foto: Wim de Bruijne, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Junioren Hoofdklasse #1: DOS'46 A1 begint sterk, ook ruime overwinning voor Fortuna A1
Hoofdklasse A-junioren Topkorfbal
Junioren Hoofdklasse #1: DOS'46 A1 begint sterk, ook ruime overwinning voor Fortuna A1

Hoewel er na één speelronde in de A-junioren Hoofdklassen nog nauwelijks iets zinnigs te zeggen is over de onderlinge verhoudingen, sprongen twee uitslagen in het oog.

Lees meer
Hoofdklasse A, #1: Dalto haalt uit, Mid-Fryslân geeft punten weg
Hoofdklasse Topkorfbal
Hoofdklasse A, #1: Dalto haalt uit, Mid-Fryslân geeft punten weg

Na maandenlang wachten mochten de Hoofdklasseploegen weer beginnen aan de competitie. Dalto had een gedroomde start, maar dat gold niet voor alle ploegen.

Lees meer
De held van... Erik Wolsink
Topkorfbal
De held van... Erik Wolsink

In deze competitieloze periode vragen we (oud)korfballers wie hun held is. Tegen wie keken zij op toen zij begonnen met korfballen, wie was hun voorbeeld? Erik Wolsink, voormalig Korfbal Leaguespeler en -trainer heeft niet één maar meerdere korfbalhelden. “De strijdlust, de onoverwinnelijkheid maakte echt dat ik naar ze opkeek.”

Lees meer

Topartikelen

Hoofdklasse A-junioren Topkorfbal
Junioren Hoofdklasse, #2: Geen grote verrassingen in de tweede ronde
Ereklasse Topkorfbal
Terugblik Ereklasse #2