Skip to the main content

Rosolo maakt einde aan hegemonie De Korfrakkers

Dameskorfbal

Met een golden goal besliste Rosolo zaterdagavond de Dameskorfbal Zaalfinale tegen De Korfrakkers, de kampioen van de voorgaande vier seizoenen. Bij de junioren was De Peelkorf A1 – ook na een golden goal – te sterk voor De Korfrakkers A1.

Nadat er een minuut stilte in acht genomen was voor de onlangs overleden Tiny Henst, startte favoriet De Korfrakkers het beste aan de grote finale. Na een 3-1 tussenstand herpakte Rosolo zich en bij rust hadden de dames uit Reusel een 7-8 voorsprong. In de tweede helft stond het lange tijd 10-11 en vier minuten voor tijd wist De Korfrakkers eindelijk langszij te komen: 11-11. In de noodzakelijke verlenging hadden beide teams veel eenschotsaanvallen. Uiteindelijk moest een golden goal de beslissing brengen en die werd gemaakt door Neele Roijakker, die van ver trefzeker was en zo Rosolo in extase bracht.

Het is voor het eerst sinds 1994 dat Rosolo zich weer zaalkampioen mag noemen. De ploeg van scheidend trainer Will van de Kruijs – hij gaat naar Be Quick – werd vorig jaar in de play-offs uitgeschakeld door De Korfrakkers. Voor De Korfrakkers komt er met deze nederlaag in Indoor-Sportcentrum Eindhoven een einde aan een succesvolle reeks. De dames uit Erp stonden voor de zesde keer op rij in de finale en weten na vier overwinningen weer hoe een nederlaag in de eindstrijd voelt.

Winst voor De Peelkorf A1

Eerder op de dag werd de finale van de A-jeugd gespeeld. Deze strijd tussen De Korfrakkers A1 en De Peelkorf A1 kende een 5-5 ruststand. Vlak na rust liep De Peelkorf A1 uit naar 6-10 en pas in de laatste minuut wist De Korfrakkers A1 het gat te dichten: 12-12. In de verlenging van vijf minuten wist De Korfrakkers A1 op voorsprong te komen, maar de punten werden niet over de streep getrokken. Een golden goal moest uitkomst brengen en het was Anke van Bussel die met een benutte strafworp De Peelkorf A1 de titel bracht.

Foto: Marco Spelten, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Kom jij meedenken over de toekomst van korfbal?
Bestuurders Competitie
Kom jij meedenken over de toekomst van korfbal?
Leuk nieuws voor jongeren tussen de achttien en dertig jaar die graag meedenken over de toekomst van korfbal! Op 12 september organiseert het KNKV in Dordrecht een bijeenkomst voor jongeren. Na een gezamenlijke maaltijd gaan de aanwezige jongeren met het KNKV in gesprek over de toekomst van korfbal.
Lees meer
Succesvolle tweede week Tour de Camping
Evenementen
Succesvolle tweede week Tour de Camping
Ruim driehonderd vrolijke kinderen, enthousiaste korfbaltrainers, blije ouders, RCN-campings met mooie velden om te sporten én lekker warm weer. Dat waren de ingrediënten voor de zomereditie van Tour de Camping 2022. “Ook deze editie was weer een groot succes. Elke dag deden er weer veel kinderen mee aan de clinics. Het is mooi dat wij […]
Lees meer
Veel enthousiasme tijdens eerste week Tour de Camping
Evenementen
Veel enthousiasme tijdens eerste week Tour de Camping
Deze week deden ruim honderd kinderen mee aan korfbalclinics op RCN Vakantieparken. “Het was weer een hele mooie week. Het mooiste aan het Tour de Camping-concept is dat iedereen vrijblijvend kan aansluiten bij de clinic en op een speelse manier kennis kan maken met korfbal. We zagen veel enthousiasme bij de deelnemers én bij hun […]
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal
Goud voor TeamNL Korfbal op The World Games
Internationaal
Video: portret Randell van der Steen en Gerald van Dijk