Skip to the main content

Rosolo maakt einde aan hegemonie De Korfrakkers

Dameskorfbal

Met een golden goal besliste Rosolo zaterdagavond de Dameskorfbal Zaalfinale tegen De Korfrakkers, de kampioen van de voorgaande vier seizoenen. Bij de junioren was De Peelkorf A1 – ook na een golden goal – te sterk voor De Korfrakkers A1.

Nadat er een minuut stilte in acht genomen was voor de onlangs overleden Tiny Henst, startte favoriet De Korfrakkers het beste aan de grote finale. Na een 3-1 tussenstand herpakte Rosolo zich en bij rust hadden de dames uit Reusel een 7-8 voorsprong. In de tweede helft stond het lange tijd 10-11 en vier minuten voor tijd wist De Korfrakkers eindelijk langszij te komen: 11-11. In de noodzakelijke verlenging hadden beide teams veel eenschotsaanvallen. Uiteindelijk moest een golden goal de beslissing brengen en die werd gemaakt door Neele Roijakker, die van ver trefzeker was en zo Rosolo in extase bracht.

Het is voor het eerst sinds 1994 dat Rosolo zich weer zaalkampioen mag noemen. De ploeg van scheidend trainer Will van de Kruijs – hij gaat naar Be Quick – werd vorig jaar in de play-offs uitgeschakeld door De Korfrakkers. Voor De Korfrakkers komt er met deze nederlaag in Indoor-Sportcentrum Eindhoven een einde aan een succesvolle reeks. De dames uit Erp stonden voor de zesde keer op rij in de finale en weten na vier overwinningen weer hoe een nederlaag in de eindstrijd voelt.

Winst voor De Peelkorf A1

Eerder op de dag werd de finale van de A-jeugd gespeeld. Deze strijd tussen De Korfrakkers A1 en De Peelkorf A1 kende een 5-5 ruststand. Vlak na rust liep De Peelkorf A1 uit naar 6-10 en pas in de laatste minuut wist De Korfrakkers A1 het gat te dichten: 12-12. In de verlenging van vijf minuten wist De Korfrakkers A1 op voorsprong te komen, maar de punten werden niet over de streep getrokken. Een golden goal moest uitkomst brengen en het was Anke van Bussel die met een benutte strafworp De Peelkorf A1 de titel bracht.

Foto: Marco Spelten, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

De held van... Roland Dost
Dameskorfbal Topkorfbal
De held van... Roland Dost

In deze competitieloze periode vragen we (oud)korfballers of coaches wie hun held binnen het korfbal is. Deze keer praten we met Roland Dost. Hij is komend seizoen de nieuwe hoofdcoach van dameskorfbalvereniging ODC uit Ommel. Daar volgt hij zijn grote voorbeeld op: Alf van den Enden.

Lees meer
De held van... Ilse van Gompel
Dameskorfbal
De held van... Ilse van Gompel

In deze korfballoze periode vragen we (oud)korfballers wie hun held is. Tegen wie keken zij op toen zij begonnen met korfballen, wie was hun voorbeeld? En wat passen ze toe in het eigen spel of leven? Dit keer vertelt Ilse van Gompel, oud-speelster van Rosolo, over haar held Diana Bogaars.

Lees meer
Dameskorfbal Topklasse Round-Up #1
Dameskorfbal
Dameskorfbal Topklasse Round-Up #1

Afgelopen weekend is na zes korfballoze maanden ook de dames Topklasse weer van start gegaan. Iedereen was blij dat ze weer los mochten, maar echte topresultaten werden er nog niet geboekt.

Lees meer

Topartikelen

Korfbal League Topkorfbal
Recap #7: Eerste zege Oost-Arnhem in Korfbal League, doelpuntrijk gelijkspel in Gorredijk
Korfbal League Topkorfbal
Goal van de Week #6