Skip to the main content

Ruben Boode nieuwe assistent-bondscoach TeamNL Korfbal

TeamNL Korfbal

Met ingang van de Korfbal Challenge 2020 treedt Ruben Boode bij het KNKV in dienst als assistent van bondscoach Jan Niebeek. Het duo treedt in de voetsporen van bondscoach Wim Scholtmeijer en assistenten Leon Braunstahl en Jennifer Tromp, die na het EK in België (november) afscheid nemen van de nationale ploeg. Boode is momenteel assistent-bondscoach van Talent TeamNL Korfbal (U21) en bij TOP/SolarCompleet assistent-coach van Jan Niebeek.

Met Talent TeamNL Korfbal, waarmee Boode zich met bondscoach Kees Vlietstra voorbereidt op het WK in Taiwan (juli), won de inwoner van Leiden twee WK’s en één EK. Met TOP/SolarCompleet schreef Boode tweemaal de Korfbal Leaguefinale in de Ziggo Dome op zijn naam.

Voor Boode bij TOP/SolarCompleet en Talent TeamNL Korfbal aan de slag ging, coachte hij bij RTC Oost U16 en U19, OVVO en de Duitse nationale ploeg. Met Duitsland werd hij tiende op het EK in Portugal, zesde op het WK België en hij legde de basis voor de sportieve successen van de laatste jaren. Naast de hoogste korfbaltrainersopleiding (KT4) heeft Boode ook de hoogste trainersopleiding in Nederland (Topcoach 5) afgerond.

‘Doorstroming’

KNKV-directeur Kees Rodenburg: “Het KNKV is erg blij met de aanstelling van Ruben, die op deze manier een mooie interne promotie maakt. De combinatie met Jan Niebeek heeft zich al bewezen op het hoogste competitieniveau en de aanstelling van Ruben waarborgt niet alleen het niveau van het programma, maar bevordert ook de doorstroming van de talenten uit Talent TeamNL Korfbal.”

Jan Niebeek: “Het afgelopen jaar heb ik bij TOP/SolarCompleet intensief en prettig met Ruben samengewerkt en dit smaakt naar meer. Ruben is een ambitieuze en bevlogen coach met een enorm creatieve geest als het gaat om hoe je korfbalbedoelingen trainbaar maakt. Hierdoor is het een genot om met hem samen te werken.”

Ruben Boode: “Het is een ontzettende eer om met de besten van de wereld te mogen gaan werken en bij te kunnen dragen aan de ontwikkeling van de atleten van TeamNL Korfbal. Ook kijk ik er naar uit om via deze weg verder te investeren in de ontwikkeling van internationaal korfbal. De samenwerking met Jan bevalt ontzettend goed en ik ben erg blij dat we deze bij TeamNL Korfbal kunnen voortzetten.”

Foto: Marco Spelten, Actiefotografie.nl

Gerelateerde artikelen

Succesvolle tweede week Tour de Camping
Evenementen
Succesvolle tweede week Tour de Camping
Ruim driehonderd vrolijke kinderen, enthousiaste korfbaltrainers, blije ouders, RCN-campings met mooie velden om te sporten én lekker warm weer. Dat waren de ingrediënten voor de zomereditie van Tour de Camping 2022. “Ook deze editie was weer een groot succes. Elke dag deden er weer veel kinderen mee aan de clinics. Het is mooi dat wij […]
Lees meer
Veel enthousiasme tijdens eerste week Tour de Camping
Evenementen
Veel enthousiasme tijdens eerste week Tour de Camping
Deze week deden ruim honderd kinderen mee aan korfbalclinics op RCN Vakantieparken. “Het was weer een hele mooie week. Het mooiste aan het Tour de Camping-concept is dat iedereen vrijblijvend kan aansluiten bij de clinic en op een speelse manier kennis kan maken met korfbal. We zagen veel enthousiasme bij de deelnemers én bij hun […]
Lees meer
Goud voor TeamNL Korfbal op The World Games
Internationaal TeamNL Korfbal
Goud voor TeamNL Korfbal op The World Games
TeamNL Korfbal won zondagavond het goud op The World Games 2022. In een vol Birmingham Jefferson Civic Complex werd België in de finale met 23-12 verslagen. Het brons ging naar Chinees Taipei, dat een spannende strijd met Duitsland uitvocht om plek drie en uiteindelijk met 22-23 won.
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal
Goud voor TeamNL Korfbal op The World Games
Internationaal
Video: portret Randell van der Steen en Gerald van Dijk