Skip to the main content

Ruben Boode nieuwe assistent-bondscoach TeamNL Korfbal

TeamNL Korfbal

Met ingang van de Korfbal Challenge 2020 treedt Ruben Boode bij het KNKV in dienst als assistent van bondscoach Jan Niebeek. Het duo treedt in de voetsporen van bondscoach Wim Scholtmeijer en assistenten Leon Braunstahl en Jennifer Tromp, die na het EK in België (november) afscheid nemen van de nationale ploeg. Boode is momenteel assistent-bondscoach van Talent TeamNL Korfbal (U21) en bij TOP/SolarCompleet assistent-coach van Jan Niebeek.

Met Talent TeamNL Korfbal, waarmee Boode zich met bondscoach Kees Vlietstra voorbereidt op het WK in Taiwan (juli), won de inwoner van Leiden twee WK’s en één EK. Met TOP/SolarCompleet schreef Boode tweemaal de Korfbal Leaguefinale in de Ziggo Dome op zijn naam.

Voor Boode bij TOP/SolarCompleet en Talent TeamNL Korfbal aan de slag ging, coachte hij bij RTC Oost U16 en U19, OVVO en de Duitse nationale ploeg. Met Duitsland werd hij tiende op het EK in Portugal, zesde op het WK België en hij legde de basis voor de sportieve successen van de laatste jaren. Naast de hoogste korfbaltrainersopleiding (KT4) heeft Boode ook de hoogste trainersopleiding in Nederland (Topcoach 5) afgerond.

‘Doorstroming’

KNKV-directeur Kees Rodenburg: “Het KNKV is erg blij met de aanstelling van Ruben, die op deze manier een mooie interne promotie maakt. De combinatie met Jan Niebeek heeft zich al bewezen op het hoogste competitieniveau en de aanstelling van Ruben waarborgt niet alleen het niveau van het programma, maar bevordert ook de doorstroming van de talenten uit Talent TeamNL Korfbal.”

Jan Niebeek: “Het afgelopen jaar heb ik bij TOP/SolarCompleet intensief en prettig met Ruben samengewerkt en dit smaakt naar meer. Ruben is een ambitieuze en bevlogen coach met een enorm creatieve geest als het gaat om hoe je korfbalbedoelingen trainbaar maakt. Hierdoor is het een genot om met hem samen te werken.”

Ruben Boode: “Het is een ontzettende eer om met de besten van de wereld te mogen gaan werken en bij te kunnen dragen aan de ontwikkeling van de atleten van TeamNL Korfbal. Ook kijk ik er naar uit om via deze weg verder te investeren in de ontwikkeling van internationaal korfbal. De samenwerking met Jan bevalt ontzettend goed en ik ben erg blij dat we deze bij TeamNL Korfbal kunnen voortzetten.”

Foto: Marco Spelten, Actiefotografie.nl

Gerelateerde artikelen

Boadi tijdelijk bij TeamNL Korfbal: 'Ik doe het redelijk, maar moet meer scoren'
Korfbal League TeamNL Korfbal Topkorfbal
Boadi tijdelijk bij TeamNL Korfbal: 'Ik doe het redelijk, maar moet meer scoren'

DVO/Accountor-speelster Daniëlle Boadi werd onlangs voor de eerstkomende periode toegevoegd aan TeamNL Korfbal, dat ook in deze coronatijden volledig mag trainen. Om op topniveau te kunnen blijven trainen en volwaardige onderlinge wedstrijden te kunnen spelen, wilde bondscoach Jan Niebeek met een grotere groep trainen en Boadi was één van de uitverkorenen.

Lees meer
Scholtmeijer, Braunstahl en Tromp zwaaien 1 september af
TeamNL Korfbal Topkorfbal
Scholtmeijer, Braunstahl en Tromp zwaaien 1 september af

Met ingang van 1 september vormen bondscoach Wim Scholtmeijer en assistent-bondscoaches Leon Braunstahl en Jennifer Tromp niet langer de technische staf van TeamNL Korfbal. Vanwege het niet doorgaan van het EK in november in België, gecombineerd met het feit dat de drie coaches in het nieuwe seizoen een club gaan coachen is afgesproken dat zij eerder dan vooraf gepland hun TeamNL Korfbal-taken neerleggen.

Lees meer
Routiniers leiden TeamNL Korfbal naar ruime zege en tiende wereldtitel
Internationaal TeamNL Korfbal
Routiniers leiden TeamNL Korfbal naar ruime zege en tiende wereldtitel

Nederland heeft op het WK in Zuid-Afrika z’n favorietenrol waargemaakt. In de finale versloeg TeamNL Korfbal België met 31-18. Het is de tiende wereldtitel voor Oranje, dat alleen in 1991 de WK-zege aan de aartsrivaal moest laten.

Lees meer

Topartikelen

Ereklasse Korfbal League Topkorfbal
Hansen (Blauw-Wit) over ernstige blessure: 'Het was pure pech'
Internationaal TeamNL Korfbal U21, U19, U17
Op Papendal: TeamNL Korfbal en U21 mogen blijven trainen