Skip to the main content

Ruben Boode nieuwe assistent-bondscoach TeamNL Korfbal

TeamNL Korfbal

Met ingang van de Korfbal Challenge 2020 treedt Ruben Boode bij het KNKV in dienst als assistent van bondscoach Jan Niebeek. Het duo treedt in de voetsporen van bondscoach Wim Scholtmeijer en assistenten Leon Braunstahl en Jennifer Tromp, die na het EK in België (november) afscheid nemen van de nationale ploeg. Boode is momenteel assistent-bondscoach van Talent TeamNL Korfbal (U21) en bij TOP/SolarCompleet assistent-coach van Jan Niebeek.

Met Talent TeamNL Korfbal, waarmee Boode zich met bondscoach Kees Vlietstra voorbereidt op het WK in Taiwan (juli), won de inwoner van Leiden twee WK’s en één EK. Met TOP/SolarCompleet schreef Boode tweemaal de Korfbal Leaguefinale in de Ziggo Dome op zijn naam.

Voor Boode bij TOP/SolarCompleet en Talent TeamNL Korfbal aan de slag ging, coachte hij bij RTC Oost U16 en U19, OVVO en de Duitse nationale ploeg. Met Duitsland werd hij tiende op het EK in Portugal, zesde op het WK België en hij legde de basis voor de sportieve successen van de laatste jaren. Naast de hoogste korfbaltrainersopleiding (KT4) heeft Boode ook de hoogste trainersopleiding in Nederland (Topcoach 5) afgerond.

‘Doorstroming’

KNKV-directeur Kees Rodenburg: “Het KNKV is erg blij met de aanstelling van Ruben, die op deze manier een mooie interne promotie maakt. De combinatie met Jan Niebeek heeft zich al bewezen op het hoogste competitieniveau en de aanstelling van Ruben waarborgt niet alleen het niveau van het programma, maar bevordert ook de doorstroming van de talenten uit Talent TeamNL Korfbal.”

Jan Niebeek: “Het afgelopen jaar heb ik bij TOP/SolarCompleet intensief en prettig met Ruben samengewerkt en dit smaakt naar meer. Ruben is een ambitieuze en bevlogen coach met een enorm creatieve geest als het gaat om hoe je korfbalbedoelingen trainbaar maakt. Hierdoor is het een genot om met hem samen te werken.”

Ruben Boode: “Het is een ontzettende eer om met de besten van de wereld te mogen gaan werken en bij te kunnen dragen aan de ontwikkeling van de atleten van TeamNL Korfbal. Ook kijk ik er naar uit om via deze weg verder te investeren in de ontwikkeling van internationaal korfbal. De samenwerking met Jan bevalt ontzettend goed en ik ben erg blij dat we deze bij TeamNL Korfbal kunnen voortzetten.”

Foto: Marco Spelten, Actiefotografie.nl

Gerelateerde artikelen

Zaterdag opnieuw livestream TeamNL Korfbal
TeamNL Korfbal
Zaterdag opnieuw livestream TeamNL Korfbal

Na een veelbekeken livestream van afgelopen zaterdag zal ook de komende zaterdagen de onderlinge wedstrijd van TeamNL Korfbal live te zien zijn. Aankomende zaterdag om 11.30 uur strijdt het team van Esther Cordus op Papendal tegen het team van Mick Snel, dat de eerste ‘live-wedstrijd’ in winst wist om te zetten.

Lees meer
Scholtmeijer: ‘We hebben nieuwe grenzen opgezocht’
TeamNL Korfbal Topkorfbal
Scholtmeijer: ‘We hebben nieuwe grenzen opgezocht’

Zeven jaar lang was Wim Scholtmeijer de keuzeheer van TeamNL Korfbal. Met Papendal als uitvalsbasis won Oranje onder zijn leiding de World Games (2017), twee WK’s (2015, 2019) en drie EK’s (2014, 2016, 2018).

Lees meer
VIDEO: Nieuwe TeamNL Korfbal-wedstrijdshirts
TeamNL Korfbal
VIDEO: Nieuwe TeamNL Korfbal-wedstrijdshirts

TeamNL Korfbal heeft nieuwe wedstrijdshirts, thuis- en uitshirts. Internationals Barbara Brouwer, Celeste Split, Daan Preuninger en Nick Pikaar presenteerden de nieuwe shirts in een video.

Lees meer

Topartikelen

Korfbal League Topkorfbal
Recap #7: Eerste zege Oost-Arnhem in Korfbal League, doelpuntrijk gelijkspel in Gorredijk
Korfbal League Topkorfbal
Goal van de Week #6