Skip to the main content

Schimmelaar mag zich laten zien bij TeamNL Korfbal

Internationaal TeamNL Korfbal

Jan Niebeek, bondscoach van TeamNL Korfbal, heeft Onno Schimmelaar uitgenodigd om de komende weken op Papendal enkele trainingen af te werken. Schimmelaar, tot voor kort een onbekende in de topkorfbalwereld, baarde enkele dagen geleden opzien door in een verrassend MMA-gevecht de Oostblok-vechter Dimitri Sergei te verslaan (zie video).

Niebeek: “Schimmelaar heeft bewezen een echte vechter en sluipschutter te zijn. Wellicht is hij een aanwinst voor TeamNL Korfbal. OK, hij heeft zijn leeftijd en fysiek niet mee: ik vrees dat al onze mannen en vrouwen hem alle hoeken van het veld laten zien. Verder is zijn schottechniek hopeloos ouderwets – hij zit nog vast in z’n zesjescultuur -, en is het de vraag of hij ook met de ERIMA Equal Pro goed overweg kan. Echter, met zijn zege op Sergei heeft hij bewezen wel degelijk iets in zijn mars te hebben.”

Daags na de Korfbal Leaguefinale, 16 april in Rotterdam Ahoy, maakt Niebeek bekend met welke mannen en vrouwen hij toewerkt naar de World Games (juli, Amerika). “De spelers en speelsters in de Korfbal League hebben we goed in beeld en blijven we volgen. Schimmelaar is een outsider, die nu de kans krijgt te tonen wat hij waard is.”

Gerelateerde artikelen

Europa Cup in Papendrecht uitgesteld
Internationaal
Europa Cup in Papendrecht uitgesteld
Van 10 tot en met 12 februari zou de PKC-hal het toneel zijn van de finaleronde van de IKF Europa Cup 2022. Vanwege de huidige coronasituatie is nu besloten om het toernooi uit te stellen naar later dit seizoen. De IKF, het KNKV en gastheer PKC/Vertom gaan gezamenlijk op zoek naar alternatieve data.
Lees meer
Selectie World Games 2022 bekend
Internationaal TeamNL Korfbal
Selectie World Games 2022 bekend
Bondscoach Jan Niebeek heeft woensdag op Papendal de selectie voor de World Games 2022 in Birmingham (Verenigde Staten) bekend gemaakt. De toernooiselectie bestaat uit zeven vrouwen en zeven mannen.
Lees meer
Boadi tijdelijk bij TeamNL Korfbal: 'Ik doe het redelijk, maar moet meer scoren'
Korfbal League TeamNL Korfbal Topkorfbal
Boadi tijdelijk bij TeamNL Korfbal: 'Ik doe het redelijk, maar moet meer scoren'
DVO/Accountor-speelster Daniëlle Boadi werd onlangs voor de eerstkomende periode toegevoegd aan TeamNL Korfbal, dat ook in deze coronatijden volledig mag trainen. Om op topniveau te kunnen blijven trainen en volwaardige onderlinge wedstrijden te kunnen spelen, wilde bondscoach Jan Niebeek met een grotere groep trainen en Boadi was één van de uitverkorenen.
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal
Selectie World Games 2022 bekend
Ereklasse Topkorfbal
Ereklasse Round-Up #9: alle kruisfinalisten bekend