Skip to the main content

Schimmelaar mag zich laten zien bij TeamNL Korfbal

Internationaal TeamNL Korfbal

Jan Niebeek, bondscoach van TeamNL Korfbal, heeft Onno Schimmelaar uitgenodigd om de komende weken op Papendal enkele trainingen af te werken. Schimmelaar, tot voor kort een onbekende in de topkorfbalwereld, baarde enkele dagen geleden opzien door in een verrassend MMA-gevecht de Oostblok-vechter Dimitri Sergei te verslaan (zie video).

Niebeek: “Schimmelaar heeft bewezen een echte vechter en sluipschutter te zijn. Wellicht is hij een aanwinst voor TeamNL Korfbal. OK, hij heeft zijn leeftijd en fysiek niet mee: ik vrees dat al onze mannen en vrouwen hem alle hoeken van het veld laten zien. Verder is zijn schottechniek hopeloos ouderwets – hij zit nog vast in z’n zesjescultuur -, en is het de vraag of hij ook met de ERIMA Equal Pro goed overweg kan. Echter, met zijn zege op Sergei heeft hij bewezen wel degelijk iets in zijn mars te hebben.”

Daags na de Korfbal Leaguefinale, 16 april in Rotterdam Ahoy, maakt Niebeek bekend met welke mannen en vrouwen hij toewerkt naar de World Games (juli, Amerika). “De spelers en speelsters in de Korfbal League hebben we goed in beeld en blijven we volgen. Schimmelaar is een outsider, die nu de kans krijgt te tonen wat hij waard is.”

Gerelateerde artikelen

Play of the Week #4
Korfbal League Topkorfbal
Play of the Week #4
Nieuw dit jaar is de ‘Play of the Week’. Omdat we van mening zijn dat korfbal veel meer spektakel behelst dan alleen mooie doelpunten. De Play of the Week kan bijvoorbeeld ook een killerblock, een torenhoge rebound, een splijtende pass of een ander bijzonder moment zijn.
Lees meer
Korfbal League 2, Round-Up #4
Korfbal League 2 Topkorfbal
Korfbal League 2, Round-Up #4
Na vier speelronden in de Korfbal League 2 is er nog geen zinnig woord te zeggen over de ranglijst. Alleen Fiks staat nog met lege handen, maar verder kan iedereen op een goede dag van elkaar winnen, zo bleek ook afgelopen zaterdag wel weer. Dat maakt het erg interessant.
Lees meer
Kenonz Korfbal League in de media #4
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz Korfbal League in de media #4
In het mediaoverzicht aandacht voor de derby in Koog aan de Zaan en het duel tussen Fortuna en DOS'46 dat eindigde in een gelijkspel. In het Friesch Dagblad een lang artikel over LDODK-routinier André Zwart.
Lees meer

Topartikelen

Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League
Internationaal TeamNL Korfbal
Ran Faber en Bo Oppe toegevoegd aan TeamNL Korfbal