Skip to the main content

Scholtmeijer, Braunstahl en Tromp zwaaien 1 september af

TeamNL Korfbal Topkorfbal

Met ingang van 1 september vormen bondscoach Wim Scholtmeijer en assistent-bondscoaches Leon Braunstahl en Jennifer Tromp niet langer de technische staf van TeamNL Korfbal. Vanwege het niet doorgaan van het EK in november in België, gecombineerd met het feit dat de drie coaches in het nieuwe seizoen een club gaan coachen is afgesproken dat zij eerder dan vooraf gepland hun TeamNL Korfbal-taken neerleggen. Jan Niebeek, die normaal gesproken na het EK Scholtmeijer zou opvolgen, gaat nu al vanaf september de trainingen van TeamNL Korfbal verzorgen.

Scholtmeijer volgde in 2014 Jan-Sjouke van den Bos op als hoofdcoach van TeamNL Korfbal, nadat hij eerder coach was van U16, U19 en U23. Met TeamNL Korfbal won hij de World Games (2017), twee keer het WK (2015, 2019) en driemaal het EK (2014, 2016, 2018). Braunstahl trad tegelijk aan met Scholtmeijer, Tromp werd begin 2018 assistent-bondscoach.

‘Het was een eer’

Scholtmeijer: “Zeven jaar geleden werd ik onverwachts gevraagd om TeamNL Korfbal te leiden. Ik ben toen met Leon begonnen met de ambitie om het beste teamsportprogramma van Nederland te creëren. Nu zeven jaar later voelt het echt alsof we alles eruit gehaald hebben en dus is het goed zo. Achttien jaar lang is TeamNL Korfbal een vast onderdeel geweest van mijn leven. Eerst als speler en later als coach. Onderweg heb ik enorm genoten van alles wat we gedaan hebben. Zoveel anekdotes, zoveel ervaringen. Het was een eer.”

Braunstahl: “Ik heb zeven jaar met trots het TeamNL-tenue mogen dragen, altijd op zoek naar uitdagingen en verbeteringen om het programma te professionaliseren. Met een lach op Papendal, veel geleerd met en van Wim en genoten van de rest van de staf en groep. Iedereen bedankt.”

Tromp: “Het was een voorrecht om de afgelopen jaren deel uit te maken van TeamNL Korfbal. Het weerzien met spelers, die ik in Nederland U16 begeleid had, was bijzonder. De samenwerking met de staf zal ik missen, we hebben veel meegemaakt. Echt een periode om te koesteren.”

‘Kijk met een goed gevoel terug’

KNKV-directeur Kees Rodenburg: “Het is voor iedereen jammer dat Wim, Leon en Jennifer hun periode bij TeamNL Korfbal niet kunnen afsluiten met het EK in België. Een meeslepende finale in de Lotto Arena zou de kers op de taart zijn geweest. In de huidige situatie is een wisseling per 1 september voor alle partijen de beste oplossing. Wim en z’n staf hebben ons met hun vernieuwende aanpak verder gebracht en ik kijk met een goed gevoel op de samenwerking terug. De staf zal eind augustus afscheid nemen van de groep en op een later moment nemen we als KNKV op gepaste wijze afscheid van Wim, Leon en Jennifer.”

Foto: Gertrude de Vries, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

NOS aanwezig bij TOP - PKC
Korfbal League Topkorfbal
NOS aanwezig bij TOP - PKC

De NOS was zaterdag aanwezig bij het oefenduel tussen TOP/LITTA en PKC/Vertom. Na een lange periode zonder wedstrijden was dit voor beide ploegen de eerste krachtmeting in aanloop naar de competitie die op 16 januari van start gaat.

Lees meer
Insta Talks: Jasper Broenink
Korfbal League Topkorfbal
Insta Talks: Jasper Broenink

In Insta Talks spreekt presentator Sjoerd Keizer spe(e)l(st)ers, coaches en arbiters uit de Korfbal League en put daarbij uit de vragen van fans, gesteld op het Instagram-kanaal van Korfbal.nl.

Lees meer
De held van... Chris van Haren
Korfbal League Topkorfbal
De held van... Chris van Haren

In deze korfballoze periode vragen we (oud)korfballers wie hun held is. Tegen wie keken zij op toen zij begonnen met korfballen, wie was hun voorbeeld? En wat passen ze toe in het eigen spel of leven? Chris van Haren: “Helaas heb ik nooit tegen hem gespeeld. Alhoewel, ik denk dat ik ook niet tegen hem wilde spelen. Dat zal geen pretje zijn geweest.”

Lees meer

Topartikelen

Korfbal League Topkorfbal
Recap #7: Eerste zege Oost-Arnhem in Korfbal League, doelpuntrijk gelijkspel in Gorredijk
Korfbal League Topkorfbal
Goal van de Week #6