Skip to the main content

Schuiling stopt bij TeamNL Korfbal

Internationaal TeamNL Korfbal

Julia Schuiling maakt niet langer deel uit van de selectie van TeamNL Korfbal. Ze kampt al enige maanden met een achillespeesblessure en heeft in overleg met bondscoach Jan Niebeek besloten om zich puur op haar herstel en haar club TOP/LITTA te richten. Dinsdag lichtte ze op Papendal de spelersgroep in over haar besluit.

Schuiling had bij TeamNL Korfbal een selectiestatus. Hiermee kreeg zij – net als Terrenc Griemink (GG/IJskoud de Beste) de gelegenheid om aan het programma op Papendal mee te doen en aansluiting te vinden.

“Het is jammer dat Julia het programma gaat verlaten zonder zich écht met de anderen te hebben kunnen meten, daarnaast sta ik volledig achter haar keuze. Op deze manier heeft Julia minder op haar agenda en kan ze gerichter aan haar herstel werken. Het is zaak dat ze straks weer lekker kan korfballen en als ze dan weer goed presteert, kan een eventuele stap naar Talent TeamNL Korfbal of TeamNL Korfbal weer aan de orde komen”, aldus Niebeek, die aangeeft na het EK een beslissing te nemen over de invulling van de vrijgekomen selectiestatus.

‘Mooie ervaring’
Schuiling: “Ik vond het een erg mooie ervaring, die ik liever nog langer had voortgezet. Echter wil ik me nu honderd procent focussen op mijn herstel en fit terugkomen. Daarom is dit voor nu de beste keuze die ik kan maken. Ik had me graag willen meten op het hoogste niveau. Hopelijk komt mijn tijd nog.”

TeamNL Korfbal speelt van 25 tot en met 30 oktober het EK in België. Niebeek maakt begin oktober zijn EK-selectie – zeven mannen en zeven vrouwen – bekend.

Duels in Veldhoven, De Lier en Wolvega
Dinsdag 28 september speelt TeamNL Korfbal een onderling duel bij SDO in Veldhoven, dinsdag 5 oktober onderling bij Valto in De Lier en dinsdag 12 oktober bij SCO/Motip Dupli in Wolvega tegen een regioteam.

Één van deze wedstrijden bezoeken? Hou voor meer informatie de website van de betreffende vereniging in de gaten.

Publiek bij EK-wedstrijden
Ook bij de groepswedstrijden in Boeckenberg Sportcenter (25-27 oktober) en de finaleduels in de Lotto Arena (29-30 oktober) mag publiek aanwezig zijn.

Begin oktober maakt de Belgische bond bekend onder welke voorwaarden fans toegang tot de zaal hebben en wordt het mogelijk om tickets te reserveren voor de EK-duels.

Foto: Marco Spelten, Actiefotografie

Gerelateerde artikelen

Kenonz Korfbal League Recap #11
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz Korfbal League Recap #11
KCC pakte zaterdagavond bonuspunten door in een heerlijk duel DVO met een minimaal verschil te verslaan. Eerder op de dag deden PKC en Fortuna wat ze moesten doen: winnen van de nummers negen en tien op de ranglijst. Zondagmiddag vechten LDODK en KZ in een rechtstreeks duel om plek vier: het verschil tussen beide ploegen is slechts één punt.
Lees meer
Niebeek en Boode stoppen na WK bij TeamNL Korfbal
Internationaal TeamNL Korfbal
Niebeek en Boode stoppen na WK bij TeamNL Korfbal
Jan Niebeek, bondscoach, en Ruben Boode, assistent-bondscoach, zullen na het WK Korfbal (20 t/m 29 oktober 2023) stoppen met hun werkzaamheden bij TeamNL Korfbal. Eerder vandaag hebben zij dit ook persoonlijk aan de selectie van TeamNL Korfbal verteld. Hierdoor komt er een einde aan de succesvolle samenwerking met TeamNL Korfbal.
Lees meer
Kenonz Korfbal League in de media #10
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz Korfbal League in de media #10
Na speelronde tien is er aandacht voor Unitas dat vrijwel zeker weet dat het bij één seizoen in de Kenonz Korfbal League blijft. NH Nieuws maakte een samenvatting van KZ vs. Blauw-Wit en De Stentor sprak Jelmer Jonker (PKC) bij zijn terugkeer in 'De Eendracht' in Nijeveen.
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal Topkorfbal
De opmars van international Ran Faber: ‘Van het woord talent kun je lui worden’
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League