Skip to the main content

Schuiling stopt bij TeamNL Korfbal

Internationaal TeamNL Korfbal

Julia Schuiling maakt niet langer deel uit van de selectie van TeamNL Korfbal. Ze kampt al enige maanden met een achillespeesblessure en heeft in overleg met bondscoach Jan Niebeek besloten om zich puur op haar herstel en haar club TOP/LITTA te richten. Dinsdag lichtte ze op Papendal de spelersgroep in over haar besluit.

Schuiling had bij TeamNL Korfbal een selectiestatus. Hiermee kreeg zij – net als Terrenc Griemink (GG/IJskoud de Beste) de gelegenheid om aan het programma op Papendal mee te doen en aansluiting te vinden.

“Het is jammer dat Julia het programma gaat verlaten zonder zich écht met de anderen te hebben kunnen meten, daarnaast sta ik volledig achter haar keuze. Op deze manier heeft Julia minder op haar agenda en kan ze gerichter aan haar herstel werken. Het is zaak dat ze straks weer lekker kan korfballen en als ze dan weer goed presteert, kan een eventuele stap naar Talent TeamNL Korfbal of TeamNL Korfbal weer aan de orde komen”, aldus Niebeek, die aangeeft na het EK een beslissing te nemen over de invulling van de vrijgekomen selectiestatus.

‘Mooie ervaring’
Schuiling: “Ik vond het een erg mooie ervaring, die ik liever nog langer had voortgezet. Echter wil ik me nu honderd procent focussen op mijn herstel en fit terugkomen. Daarom is dit voor nu de beste keuze die ik kan maken. Ik had me graag willen meten op het hoogste niveau. Hopelijk komt mijn tijd nog.”

TeamNL Korfbal speelt van 25 tot en met 30 oktober het EK in België. Niebeek maakt begin oktober zijn EK-selectie – zeven mannen en zeven vrouwen – bekend.

Duels in Veldhoven, De Lier en Wolvega
Dinsdag 28 september speelt TeamNL Korfbal een onderling duel bij SDO in Veldhoven, dinsdag 5 oktober onderling bij Valto in De Lier en dinsdag 12 oktober bij SCO/Motip Dupli in Wolvega tegen een regioteam.

Één van deze wedstrijden bezoeken? Hou voor meer informatie de website van de betreffende vereniging in de gaten.

Publiek bij EK-wedstrijden
Ook bij de groepswedstrijden in Boeckenberg Sportcenter (25-27 oktober) en de finaleduels in de Lotto Arena (29-30 oktober) mag publiek aanwezig zijn.

Begin oktober maakt de Belgische bond bekend onder welke voorwaarden fans toegang tot de zaal hebben en wordt het mogelijk om tickets te reserveren voor de EK-duels.

Foto: Marco Spelten, Actiefotografie

Gerelateerde artikelen

Ereklasse Round-Up #3: LDODK wint ruim in Delft, TOP (A) pakt eerste punten
Ereklasse Topkorfbal
Ereklasse Round-Up #3: LDODK wint ruim in Delft, TOP (A) pakt eerste punten
In de Ereklasse A won LDODK zaterdag verrassend ruim van Fortuna, terwijl DOS'46 een hele kluif had aan DSC. In de Ereklasse B pakte TOP (A) de eerste punten van het seizoen en had DVO weinig moeite met KCC.
Lees meer
Nederlandse Loterij verbindt zich voor tien jaar als hoofdsponsor aan TeamNL
Internationaal TeamNL Korfbal
Nederlandse Loterij verbindt zich voor tien jaar als hoofdsponsor aan TeamNL
Nederlandse Loterij is de komende tien jaar hoofdsponsor van TeamNL. In hetArnhemse GelreDome hebben 28 sportbonden namens TeamNL de overeenkomst bekrachtigd. NOC*NSF kiest voor het eerst voor een hoofdsponsor voor TeamNL omdat dit structureel extra ondersteuning betekent voor de sport in ons land.
Lees meer
IKF Europe Korfball Champions League van start
Internationaal Topkorfbal
IKF Europe Korfball Champions League van start
Op de internationale kalender hebben de Europa Cup en de Europa Shield plaats gemaakt voor de IKF Korfball Champions League. Dit toernooi, dat gedurende het jaar verschillende ronden kent, is net als de zijn voorgangers een internationaal toernooi voor clubteams.
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal
Ran Faber en Bo Oppe toegevoegd aan TeamNL Korfbal
Ereklasse Topkorfbal
Ereklasse Round-Up #3: LDODK wint ruim in Delft, TOP (A) pakt eerste punten