Skip to the main content

Selectie Nederlands Beachkorfbalteam bekend

Beachkorfbal

Vandaag heeft bondscoach Roelof Koopmans de langverwachte selectie voor het WK Beachkorfbal in Thailand bekendgemaakt. Dit is de allereerste keer dat het KNKV een officiële nationale selectie naar een internationaal beachkorfbaltoernooi stuurt. De selectie, bestaande uit vier dames en vier heren, zal Nederland vertegenwoordigen tijdens het toernooi, dat plaatsvindt van 26 tot en met 28 april 2024 in Pattaya. Bovendien dient dit toernooi als kwalificatietoernooi voor de World Games van 2025.

De volgende geselecteerde spelers, afkomstig van verschillende clubs verspreid over Nederland, vormen het Nederlands Beachkorfbalteam:

  • Mandy Koelman (Blauw-Wit (A), Amsterdam)
  • Marjolijn Kroon (LDODK/Rinsma Modeplein, Gorredijk)
  • Ryanne Segaar (Fortuna, Delft)
  • Marije Visser (Mid-Fryslân/ReduRisk, Grou)
  • Jasper van der Eijk (Valto, De Lier)
  • Yosri van der Ende (ONDO (G), ’s Gravenzande)
  • Momo Stavenuiter (Blauw-Wit (A), Amsterdam)
  • André Zwart (LDODK/Rinsma Modeplein, Gorredijk)

World Games
Het is de eerste keer dat er voor beachkorfbal een nationale selectie is samengesteld. Nadat in de zomer van 2023 bekend werd gemaakt dat beachkorfbal is toegevoegd aan het programma van de World Games (na de Olympische Spelen het grootste multisportevenement ter wereld), heeft het KNKV besloten te investeren in een nationale selectie en bondscoach.

Nederland domineert nog niet de ranglijsten
In tegenstelling tot bij het zaalkorfbal, domineert Nederland nog niet de ranglijsten van beachkorfbal. België is de regerend Europees Kampioen en Polen is momenteel wereldkampioen. Toch zijn de verwachtingen voor het WK hoog. Bondscoach Roelof Koopmans: “Met deze selectie hebben we een ervaren team staan, waarmee ik verwacht ons te kwalificeren voor de World Games in 2025 en misschien zelfs wel een gooi te kunnen doen naar de wereldtitel. De komende weken zullen in het teken staan van trainen, zodat we eind april optimaal voorbereid kunnen afreizen naar Thailand.”

Foto: Marco Spelten

Gerelateerde artikelen

Ereklasse '23/'24 - kruisfinales
Ereklasse
Ereklasse '23/'24 - kruisfinales
De vier nummers één uit de kampioenspoules vochten afgelopen weekend om een plek in de Ereklassefinale op 22 juni. Fortuna vs. PKC werd bij KCR in Ridderkerk gespeeld, DOS '46 en DVO stonden op het veld van Unitas/Perspectief in Harderwijk tegenover elkaar. 
Lees meer
Wijzigingen slotfase Kenonz Korfbal League en Korfbal League 2
Competitie Korfbal League Korfbal League 2
Wijzigingen slotfase Kenonz Korfbal League en Korfbal League 2
De slotfase van de Kenonz Korfbal League en Korfbal League 2 wordt met ingang van het seizoen 2024-2025 gewijzigd. De nummer 1 van de Korfbal League 2 promoveert vanaf komend seizoen rechtstreeks. Daarnaast zijn er play-offs voor een eventuele tweede promovendus. Na de laatste speelronde op zaterdag 22 maart, start op dinsdag 25 maart de […]
Lees meer
Rosolo is Nederlands Kampioen op het veld bij de dames!
Dameskorfbal
Rosolo is Nederlands Kampioen op het veld bij de dames!
Rosolo mag zich opnieuw Nederlands Kampioen op het veld noemen in het dameskorfbal. In een finale die nooit echt spannend was, won de Reuselse formatie met 6-11. Behalve de Topklassefinale, werden er nog drie andere finales gespeeld tijdens het NK in Schaijk. Naast Rosolo 1, gingen ook Spes/VIOS B1 en De Korfrakkers A1 en 2 […]
Lees meer

Topartikelen

Dameskorfbal
Rosolo is Nederlands Kampioen op het veld bij de dames!
TeamNL Korfbal
Wijzigingen selectie TeamNL Korfbal