Skip to the main content

Selectie World Games 2022 bekend

Internationaal TeamNL Korfbal

Bondscoach Jan Niebeek heeft woensdag op Papendal de selectie voor de World Games 2022 in Birmingham (Verenigde Staten) bekend gemaakt.

De toernooiselectie – die op 20 mei aanstaande doorgegeven moet zijn aan de organisatie van de World Games – bestaat uit zeven vrouwen en zeven mannen, de namen vind je hieronder. Niebeek: “Wij hebben genoten van de afgelopen periode, waarin op het scherpst van de snede is gestreden om een plek te bemachtigen in de toernooiselectie. Met deze verplichte bekendmaking maken we nu de volgende stap richting de World Games.”

Vrouwen
1. Jessica Lokhorst (Fortuna/Delta Logistiek)
2. Esther Cordus (KZ/Thermo4U)
3. Barbara Brouwer (TOP/LITTA)
4. Brett Zuijdwegt (PKC/Vertom)
5. Sanne van der Werff (PKC/Vertom)
9. Fleur Hoek (Fortuna/Delta Logistiek)
20. Anouk Haars (KZ/Thermo4U)

Mannen
7. Daan Preuninger (Fortuna/Delta Logistiek)
11. Olav van Wijngaarden (PKC/Vertom)
12. Terrenc Griemink (GG/IJskoud de Beste)
14. Harjan Visscher (Fortuna/Delta Logistiek)
16. Alwin Out (KZ/Thermo4U)
17. Laurens Leeuwenhoek (PKC/Vertom)
19. Jelmer Jonker (PKC/Vertom)

De volledige selectie vind je op de pagina ‘Nationale selecties’.

Toernooi en poule-indeling
De World Games 2022 vindt plaats van 7 tot en met 17 juli, het korfbaltoernooi start op woensdag 13 juli met de poulefase. TeamNL Korfbal treft in poule A Chinees Taipei, Portugal en Tsjechië. In poule B neemt België het op tegen China, Duitsland en Suriname. Zaterdag 16 juli worden de halve finales gespeeld, de finale staat op zondag 17 juli gepland.

Net als in 2017 coördineert het KNKV – in opdracht van NOC*NSF – de Nederlandse uitzending naar de World Games. Meer informatie over de Nederlandse delegatie vind je op theworldgamesnl.nl.

Voorbereiding
In aanloop naar de World Games speelt TeamNL Korfbal nog een aantal interlands. Op dinsdag 24 mei wordt er in Bennekom tegen Duitsland gespeeld, op zondag 19 juni is in Gorredijk Suriname de tegenstander en op zondag 26 juni speelt TeamNL Korfbal in Den Haag tegen België. Maandag 4 juli vertrekt de selectie naar Amerika.

Foto: Marco Spelten, Actiefotografie.nl

Gerelateerde artikelen

Play of the Week #4
Korfbal League Topkorfbal
Play of the Week #4
Nieuw dit jaar is de ‘Play of the Week’. Omdat we van mening zijn dat korfbal veel meer spektakel behelst dan alleen mooie doelpunten. De Play of the Week kan bijvoorbeeld ook een killerblock, een torenhoge rebound, een splijtende pass of een ander bijzonder moment zijn.
Lees meer
Korfbal League 2, Round-Up #4
Korfbal League 2 Topkorfbal
Korfbal League 2, Round-Up #4
Na vier speelronden in de Korfbal League 2 is er nog geen zinnig woord te zeggen over de ranglijst. Alleen Fiks staat nog met lege handen, maar verder kan iedereen op een goede dag van elkaar winnen, zo bleek ook afgelopen zaterdag wel weer. Dat maakt het erg interessant.
Lees meer
Kenonz Korfbal League in de media #4
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz Korfbal League in de media #4
In het mediaoverzicht aandacht voor de derby in Koog aan de Zaan en het duel tussen Fortuna en DOS'46 dat eindigde in een gelijkspel. In het Friesch Dagblad een lang artikel over LDODK-routinier André Zwart.
Lees meer

Topartikelen

Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League
Internationaal TeamNL Korfbal
Ran Faber en Bo Oppe toegevoegd aan TeamNL Korfbal