Skip to the main content

Selectie World Games 2022 bekend

Internationaal TeamNL Korfbal

Bondscoach Jan Niebeek heeft woensdag op Papendal de selectie voor de World Games 2022 in Birmingham (Verenigde Staten) bekend gemaakt.

De toernooiselectie – die op 20 mei aanstaande doorgegeven moet zijn aan de organisatie van de World Games – bestaat uit zeven vrouwen en zeven mannen, de namen vind je hieronder. Niebeek: “Wij hebben genoten van de afgelopen periode, waarin op het scherpst van de snede is gestreden om een plek te bemachtigen in de toernooiselectie. Met deze verplichte bekendmaking maken we nu de volgende stap richting de World Games.”

Vrouwen
1. Jessica Lokhorst (Fortuna/Delta Logistiek)
2. Esther Cordus (KZ/Thermo4U)
3. Barbara Brouwer (TOP/LITTA)
4. Brett Zuijdwegt (PKC/Vertom)
5. Sanne van der Werff (PKC/Vertom)
9. Fleur Hoek (Fortuna/Delta Logistiek)
20. Anouk Haars (KZ/Thermo4U)

Mannen
7. Daan Preuninger (Fortuna/Delta Logistiek)
11. Olav van Wijngaarden (PKC/Vertom)
12. Terrenc Griemink (GG/IJskoud de Beste)
14. Harjan Visscher (Fortuna/Delta Logistiek)
16. Alwin Out (KZ/Thermo4U)
17. Laurens Leeuwenhoek (PKC/Vertom)
19. Jelmer Jonker (PKC/Vertom)

De volledige selectie vind je op de pagina ‘Nationale selecties’.

Toernooi en poule-indeling
De World Games 2022 vindt plaats van 7 tot en met 17 juli, het korfbaltoernooi start op woensdag 13 juli met de poulefase. TeamNL Korfbal treft in poule A Chinees Taipei, Portugal en Tsjechië. In poule B neemt België het op tegen China, Duitsland en Suriname. Zaterdag 16 juli worden de halve finales gespeeld, de finale staat op zondag 17 juli gepland.

Net als in 2017 coördineert het KNKV – in opdracht van NOC*NSF – de Nederlandse uitzending naar de World Games. Meer informatie over de Nederlandse delegatie vind je op theworldgamesnl.nl.

Voorbereiding
In aanloop naar de World Games speelt TeamNL Korfbal nog een aantal interlands. Op dinsdag 24 mei wordt er in Bennekom tegen Duitsland gespeeld, op zondag 19 juni is in Gorredijk Suriname de tegenstander en op zondag 26 juni speelt TeamNL Korfbal in Den Haag tegen België. Maandag 4 juli vertrekt de selectie naar Amerika.

Foto: Marco Spelten, Actiefotografie.nl

Gerelateerde artikelen

Topkorfbal in 2022
Internationaal Korfbal League TeamNL Korfbal Topkorfbal U21, U19, U17
Topkorfbal in 2022
Wat brengt het nieuwe jaar ons op het gebied van topkorfbal? Er staan veel mooie evenementen op de planning (en laten we hopen dat ze allemaal doorgang kunnen vinden).
Lees meer
Wedstrijdselectie interland bekend
Internationaal TeamNL Korfbal
Wedstrijdselectie interland bekend
Bondscoach Jan Niebeek heeft op Papendal de wedstrijdselectie van TeamNL Korfbal voor de interland tegen België bekendgemaakt.
Lees meer
VIDEO: Afscheid Snel, Split en Pikaar
Internationaal TeamNL Korfbal
VIDEO: Afscheid Snel, Split en Pikaar
Nu het jaar ten einde komt, is het tijd om terug te blikken op het afscheid van een aantal internationals. Kort na het EK, waar captain Mick Snel verstek moest laten gaan in de halve finale en finale, beëindigde Snel zijn carrière als bij TeamNL Korfbal.
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal
Selectie World Games 2022 bekend
Ereklasse Topkorfbal
Ereklasse Round-Up #9: alle kruisfinalisten bekend