Skip to the main content

Selectie World Games 2022 bekend

Internationaal TeamNL Korfbal

Bondscoach Jan Niebeek heeft woensdag op Papendal de selectie voor de World Games 2022 in Birmingham (Verenigde Staten) bekend gemaakt.

De toernooiselectie – die op 20 mei aanstaande doorgegeven moet zijn aan de organisatie van de World Games – bestaat uit zeven vrouwen en zeven mannen, de namen vind je hieronder. Niebeek: “Wij hebben genoten van de afgelopen periode, waarin op het scherpst van de snede is gestreden om een plek te bemachtigen in de toernooiselectie. Met deze verplichte bekendmaking maken we nu de volgende stap richting de World Games.”

Vrouwen
1. Jessica Lokhorst (Fortuna/Delta Logistiek)
2. Esther Cordus (KZ/Thermo4U)
3. Barbara Brouwer (TOP/LITTA)
4. Brett Zuijdwegt (PKC/Vertom)
5. Sanne van der Werff (PKC/Vertom)
9. Fleur Hoek (Fortuna/Delta Logistiek)
20. Anouk Haars (KZ/Thermo4U)

Mannen
7. Daan Preuninger (Fortuna/Delta Logistiek)
11. Olav van Wijngaarden (PKC/Vertom)
12. Terrenc Griemink (GG/IJskoud de Beste)
14. Harjan Visscher (Fortuna/Delta Logistiek)
16. Alwin Out (KZ/Thermo4U)
17. Laurens Leeuwenhoek (PKC/Vertom)
19. Jelmer Jonker (PKC/Vertom)

De volledige selectie vind je op de pagina ‘Nationale selecties’.

Toernooi en poule-indeling
De World Games 2022 vindt plaats van 7 tot en met 17 juli, het korfbaltoernooi start op woensdag 13 juli met de poulefase. TeamNL Korfbal treft in poule A Chinees Taipei, Portugal en Tsjechië. In poule B neemt België het op tegen China, Duitsland en Suriname. Zaterdag 16 juli worden de halve finales gespeeld, de finale staat op zondag 17 juli gepland.

Net als in 2017 coördineert het KNKV – in opdracht van NOC*NSF – de Nederlandse uitzending naar de World Games. Meer informatie over de Nederlandse delegatie vind je op theworldgamesnl.nl.

Voorbereiding
In aanloop naar de World Games speelt TeamNL Korfbal nog een aantal interlands. Op dinsdag 24 mei wordt er in Bennekom tegen Duitsland gespeeld, op zondag 19 juni is in Gorredijk Suriname de tegenstander en op zondag 26 juni speelt TeamNL Korfbal in Den Haag tegen België. Maandag 4 juli vertrekt de selectie naar Amerika.

Foto: Marco Spelten, Actiefotografie.nl

Gerelateerde artikelen

Slotfase zaalcompetitie 2022-2023
Dameskorfbal Hoofdklasse A-junioren Korfbal League Korfbal League 2 Topkorfbal
Slotfase zaalcompetitie 2022-2023
We naderen het einde van de zaalcompetitie seizoen 2022-2023. In dit artikel lees je precies welke wedstrijden er nog gespeeld worden, vind je de livestreamlinks (indien beschikbaar) en check je snel de belangrijkste uitslagen.
Lees meer
A-junioren Hoofdklasse
Hoofdklasse A-junioren Topkorfbal
A-junioren Hoofdklasse
De slotfase van de competitie bij de A-junioren is razend spannend. In de voorlaatste speelronde heeft DVO A1 zich verzekerd van de play-offs, maar wie er tweede gaat worden in de AHKA is nog niet beslist. In de AHKB is PKC A1 al zeker van de play-offs, maar runner-up Fortuna A1 verloor waardoor TOP A1 nu op een gelijk aantal punten staat.
Lees meer
Ticketverkoop Dameskorfbal Zaalfinale gestart
Dameskorfbal Evenementen
Ticketverkoop Dameskorfbal Zaalfinale gestart
De spanning in de Topklasse van het dameskorfbal stijgt en ook bij de A-jeugd blijft het spannend wie, na de kruisfinales, de finaleplekken weten te bemachtigen. Op zaterdag 8 april nemen de winnaars van de kruisfinales het tegen elkaar op tijdens de Dameskorfbal Zaalfinale in de Maaspoort in Den Bosch. Tickets zijn vanaf nu verkrijgbaar!  […]
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal Topkorfbal
De opmars van international Ran Faber: ‘Van het woord talent kun je lui worden’
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League