Skip to the main content

Sporza: België mikt op EK-goud voor eigen publiek

Internationaal TeamNL Korfbal

Over precies een week barst in Antwerpen het EK los. De Belgische sportzender Sporza vroeg de Belgische nationale ploeg naar de EK-verwachtingen. ‘We gaan met het mes tussen de tanden spelen.’

Klik op de afbeelding voor de Sporza-reportage.

‘Doen een gooi naar meer’
Jarie Hardies: “De andere landen worden beter, maar het zal dit EK duidelijk zijn dat wij minstens het tweede land van de wereld zijn en we doen een gooi naar meer.”

Bondscoach Detlef Elewaut: “Of we gaan vol voor spektakel en het zo goed als mogelijk doen. Of we gaan proberen om Nederland op een tactische, strategische manier aan te vallen.”

Julie Caluwé: “We gaan met het mes tussen de tanden spelen. Het zijn altijd geladen wedstrijden. Zeker in België, voor Nederland het hol van de leeuw. Ik kijk er naar uit.”

Tickets
Tickets voor het EK koop je hier. De finale staat zaterdagavond 30 oktober om 19.00 uur gepland.

Tijdens de eerste EK-wedstrijd tegen Engeland scoort TeamNL Korfbal voor Spieren voor Spieren. Ga naar de actiepagina en help mee.

Foto: still reportage Sporza

Gerelateerde artikelen

Slotfase zaalcompetitie 2022-2023
Dameskorfbal Hoofdklasse A-junioren Korfbal League Korfbal League 2 Topkorfbal
Slotfase zaalcompetitie 2022-2023
We naderen het einde van de zaalcompetitie seizoen 2022-2023. In dit artikel lees je precies welke wedstrijden er nog gespeeld worden, vind je de livestreamlinks (indien beschikbaar) en check je snel de belangrijkste uitslagen.
Lees meer
A-junioren Hoofdklasse
Hoofdklasse A-junioren Topkorfbal
A-junioren Hoofdklasse
De slotfase van de competitie bij de A-junioren is razend spannend. In de voorlaatste speelronde heeft DVO A1 zich verzekerd van de play-offs, maar wie er tweede gaat worden in de AHKA is nog niet beslist. In de AHKB is PKC A1 al zeker van de play-offs, maar runner-up Fortuna A1 verloor waardoor TOP A1 nu op een gelijk aantal punten staat.
Lees meer
Ticketverkoop Dameskorfbal Zaalfinale gestart
Dameskorfbal Evenementen
Ticketverkoop Dameskorfbal Zaalfinale gestart
De spanning in de Topklasse van het dameskorfbal stijgt en ook bij de A-jeugd blijft het spannend wie, na de kruisfinales, de finaleplekken weten te bemachtigen. Op zaterdag 8 april nemen de winnaars van de kruisfinales het tegen elkaar op tijdens de Dameskorfbal Zaalfinale in de Maaspoort in Den Bosch. Tickets zijn vanaf nu verkrijgbaar!  […]
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal Topkorfbal
De opmars van international Ran Faber: ‘Van het woord talent kun je lui worden’
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League