Skip to the main content

Sporza: België mikt op EK-goud voor eigen publiek

Internationaal TeamNL Korfbal

Over precies een week barst in Antwerpen het EK los. De Belgische sportzender Sporza vroeg de Belgische nationale ploeg naar de EK-verwachtingen. ‘We gaan met het mes tussen de tanden spelen.’

Klik op de afbeelding voor de Sporza-reportage.

‘Doen een gooi naar meer’
Jarie Hardies: “De andere landen worden beter, maar het zal dit EK duidelijk zijn dat wij minstens het tweede land van de wereld zijn en we doen een gooi naar meer.”

Bondscoach Detlef Elewaut: “Of we gaan vol voor spektakel en het zo goed als mogelijk doen. Of we gaan proberen om Nederland op een tactische, strategische manier aan te vallen.”

Julie Caluwé: “We gaan met het mes tussen de tanden spelen. Het zijn altijd geladen wedstrijden. Zeker in België, voor Nederland het hol van de leeuw. Ik kijk er naar uit.”

Tickets
Tickets voor het EK koop je hier. De finale staat zaterdagavond 30 oktober om 19.00 uur gepland.

Tijdens de eerste EK-wedstrijd tegen Engeland scoort TeamNL Korfbal voor Spieren voor Spieren. Ga naar de actiepagina en help mee.

Foto: still reportage Sporza

Gerelateerde artikelen

Kenonz Korfbal League Recap #3
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz Korfbal League Recap #3
In speelronde drie zien we zaterdagmiddag een reprise van de laatste Korfbal Leaguefinale en gaat promovendus Unitas op bezoek bij DOS'46 in Nijeveen. Op zondagmiddag reist Blauw-Wit af naar Gorredijk om het op te nemen tegen LDODK. Alle wedstrijden zijn live te zien via Eyecons.
Lees meer
Play of the Week #2
Korfbal League Topkorfbal
Play of the Week #2
Nieuw dit jaar is de 'Play of the Week'. Omdat we van mening zijn dat korfbal veel meer spektakel behelst dan alleen mooie doelpunten. De Play of the Week kan bijvoorbeeld ook een killerblock, een torenhoge rebound, een splijtende pass of een ander bijzonder moment zijn.
Lees meer
Korfbal League 2 Round-Up #2
Korfbal League 2 Topkorfbal
Korfbal League 2 Round-Up #2
Sterk wisselende uitslagen in de tweede ronde van de Korfbal League 2. Zo herpakte Tempo zich na het verlies van een week eerder, kreeg DeetosSnel een nederlaag te verwerken, speelden TOP (S) en AW.DTV een bijzonder matig duel en was vooral HKC-DSC heel erg spannend.
Lees meer

Topartikelen

Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League
Internationaal TeamNL Korfbal
Ran Faber en Bo Oppe toegevoegd aan TeamNL Korfbal