Skip to the main content

Talent TeamNL Korfbal Europees kampioen na zinderende finale

Internationaal U21, U19, U17

In Terrassa, Catalonië, is Talent TeamNL Korfbal zaterdagavond na een succesvol verlopen toernooi Europees kampioen geworden. In een bloedstollende finale werd België U21 met 18-17 verslagen.

Het duurde even voor captain Jimmy Swikker de score opende. In het eerste kwart stond Oranje goed te verdedigen, wat resulteerde in veel steals, maar aanvallend was het nog zoekende. In het slot van het eerste kwart vielen de doelpunten ineens vlot achter elkaar. Nederland sloeg een gaatje van drie, maar Kian Amorgaste deed wat terug voor de Belgen, waardoor er na tien minuten spelen een 4-2 stand op het bord stond. In het tweede kwart oogde Talent TeamNL Korfbal enigszins rommelig, met name verdedigend. Er slopen slordigheden en fouten in het spel, waardoor België een aantal strafworpen kreeg. Het gaatje schommelde wat tussen één en drie verschil, Nederland kon niet echt loskomen en de Belgen bleven aan het elastiek. Bij rust was het 8-6.

De Nederlanders kwamen niet goed uit de rust, met name aanvallend was het slordig aan het begin van het derde kwart. Joke van Maldegem verkleinde het verschil tot één doelpunt. Marije Visser deed wat terug voor Talent TeamNL Korfbal, maar Jimmy Swikker miste vervolgens een kans om vanaf de strafworpstip opnieuw drie verschil te maken. Tessa Lap deed dat even later wel en Swikker maakte zijn misser goed door van ver de 11-7 binnen te schieten. Vlak daarna blesseerde Lap zich tijdens een verdedigende actie aan haar enkel, waarna zij de wedstrijd niet kon vervolgen. Sanne Maaike Nieuwenhuizen was haar vervangster.

Bloedstollende slotfase
In het laatste kwart werd het echt spannend. De voorsprong van Nederland verdween als sneeuw voor de zon dankzij drie Belgische goals op rij en de staf van Talent TeamNL Korfbal, zonder bondscoach Kees Vlietstra die wegens ziekte afwezig was, nam een time-out. Er ontspon zich een zinderende slotfase waarin de doelpunten over en weer vielen. Op 14-15 was er de eerste voorsprong voor België, maar doelpunten van Jimmy Swikker en Wouter Wildschut zetten Oranje weer op het juiste spoor. Met nog één minuut op de klok stond het 17-17, maar Wildschut schoot zijn vijfde van de avond binnen en dat bleek de winnende. België kreeg nog wel een aanval, maar kon de stand niet meer gelijktrekken. Feest dus in het Nederlandse kamp, dat de gouden medailles en de beker in ontvangst mocht nemen. (Uitslag: 18-17)

De finale terugkijken kan hier.

Foto: Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Slotfase zaalcompetitie 2022-2023
Dameskorfbal Hoofdklasse A-junioren Korfbal League Korfbal League 2 Topkorfbal
Slotfase zaalcompetitie 2022-2023
We naderen het einde van de zaalcompetitie seizoen 2022-2023. In dit artikel lees je precies welke wedstrijden er nog gespeeld worden, vind je de livestreamlinks (indien beschikbaar) en check je snel de belangrijkste uitslagen.
Lees meer
A-junioren Hoofdklasse
Hoofdklasse A-junioren Topkorfbal
A-junioren Hoofdklasse
De slotfase van de competitie bij de A-junioren is razend spannend. In de voorlaatste speelronde heeft DVO A1 zich verzekerd van de play-offs, maar wie er tweede gaat worden in de AHKA is nog niet beslist. In de AHKB is PKC A1 al zeker van de play-offs, maar runner-up Fortuna A1 verloor waardoor TOP A1 nu op een gelijk aantal punten staat.
Lees meer
Ticketverkoop Dameskorfbal Zaalfinale gestart
Dameskorfbal Evenementen
Ticketverkoop Dameskorfbal Zaalfinale gestart
De spanning in de Topklasse van het dameskorfbal stijgt en ook bij de A-jeugd blijft het spannend wie, na de kruisfinales, de finaleplekken weten te bemachtigen. Op zaterdag 8 april nemen de winnaars van de kruisfinales het tegen elkaar op tijdens de Dameskorfbal Zaalfinale in de Maaspoort in Den Bosch. Tickets zijn vanaf nu verkrijgbaar!  […]
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal Topkorfbal
De opmars van international Ran Faber: ‘Van het woord talent kun je lui worden’
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League