Skip to the main content

Talent TeamNL Korfbal Europees kampioen na zinderende finale

Internationaal U21, U19, U17

In Terrassa, Catalonië, is Talent TeamNL Korfbal zaterdagavond na een succesvol verlopen toernooi Europees kampioen geworden. In een bloedstollende finale werd België U21 met 18-17 verslagen.

Het duurde even voor captain Jimmy Swikker de score opende. In het eerste kwart stond Oranje goed te verdedigen, wat resulteerde in veel steals, maar aanvallend was het nog zoekende. In het slot van het eerste kwart vielen de doelpunten ineens vlot achter elkaar. Nederland sloeg een gaatje van drie, maar Kian Amorgaste deed wat terug voor de Belgen, waardoor er na tien minuten spelen een 4-2 stand op het bord stond. In het tweede kwart oogde Talent TeamNL Korfbal enigszins rommelig, met name verdedigend. Er slopen slordigheden en fouten in het spel, waardoor België een aantal strafworpen kreeg. Het gaatje schommelde wat tussen één en drie verschil, Nederland kon niet echt loskomen en de Belgen bleven aan het elastiek. Bij rust was het 8-6.

De Nederlanders kwamen niet goed uit de rust, met name aanvallend was het slordig aan het begin van het derde kwart. Joke van Maldegem verkleinde het verschil tot één doelpunt. Marije Visser deed wat terug voor Talent TeamNL Korfbal, maar Jimmy Swikker miste vervolgens een kans om vanaf de strafworpstip opnieuw drie verschil te maken. Tessa Lap deed dat even later wel en Swikker maakte zijn misser goed door van ver de 11-7 binnen te schieten. Vlak daarna blesseerde Lap zich tijdens een verdedigende actie aan haar enkel, waarna zij de wedstrijd niet kon vervolgen. Sanne Maaike Nieuwenhuizen was haar vervangster.

Bloedstollende slotfase
In het laatste kwart werd het echt spannend. De voorsprong van Nederland verdween als sneeuw voor de zon dankzij drie Belgische goals op rij en de staf van Talent TeamNL Korfbal, zonder bondscoach Kees Vlietstra die wegens ziekte afwezig was, nam een time-out. Er ontspon zich een zinderende slotfase waarin de doelpunten over en weer vielen. Op 14-15 was er de eerste voorsprong voor België, maar doelpunten van Jimmy Swikker en Wouter Wildschut zetten Oranje weer op het juiste spoor. Met nog één minuut op de klok stond het 17-17, maar Wildschut schoot zijn vijfde van de avond binnen en dat bleek de winnende. België kreeg nog wel een aanval, maar kon de stand niet meer gelijktrekken. Feest dus in het Nederlandse kamp, dat de gouden medailles en de beker in ontvangst mocht nemen. (Uitslag: 18-17)

De finale terugkijken kan hier.

Foto: Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Kaartverkoop Korfbal Challenge gestart
Evenementen Internationaal Korfbal Challenge Korfbal League TeamNL Korfbal
Kaartverkoop Korfbal Challenge gestart
Na twee jaar van afwezigheid is de Korfbal Challenge terug! Als vanouds is het Topsportcentrum Rotterdam van 27 tot en met 30 december het podium voor talent én topkorfbal: vier dagen lang genieten van mooie wedstrijden in de gezelligste tijd van het jaar.
Lees meer
TeamNL Korfbal op shortlist voor 'Sportploeg van het Jaar'
TeamNL Korfbal
TeamNL Korfbal op shortlist voor 'Sportploeg van het Jaar'
TeamNL Korfbal staat op de shortlist als één van de kanshebbers voor de titel 'Sportploeg van het Jaar' die uitgereikt wordt tijdens het jaarlijkse NOS | NOC*NSF Sportgala. Tijdens dit Sportgala, dat georganiseerd wordt door NOC*NSF worden de beste sporters en coaches van het afgelopen jaar in het zonnetje gezet.
Lees meer
Kenonz Korfbal League in de media #3
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz Korfbal League in de media #3
Wat werd er geschreven naar aanleiding van speelronde drie in de Kenonz Korfbal League? In AD/De Dordtenaar een artikel met Olav van Wijngaarden na het duel tussen PKC en Fortuna en een interview met Bo Oppe. Omrop Fryslân en het Friesch Dagblad waren aanwezig bij LDODK - Blauw-Wit.
Lees meer

Topartikelen

Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League
Internationaal TeamNL Korfbal
Ran Faber en Bo Oppe toegevoegd aan TeamNL Korfbal