Skip to the main content

TeamNL Korfbal boekt zege op Portugal

Internationaal TeamNL Korfbal

Ook op de tweede dag van het EK in België boekte TeamNL Korfbal een overtuigende zege. Portugal werd met ruim verschil verslagen: 31-6

Het tweede groepsduel in Boeckenberg Sportcenter was een mijlpaal voor Celeste Split, die haar vijftigste interland speelde. Verder debuteerde Femke Faber als international en kende Jelmer Jonker zijn EK-debuut. Jonker bekroonde dat direct met vijf doelpunten.

Het eerste aanvalsvak bestond uit Faber, Jonker, Brett Zuijdwegt en Richard Kunst. In het eerste verdedigingsvak stonden Split, Esther Cordus, Olav van Wijngaarden en Daan Preuninger. De Portugezen leverden veel strijd in de duels, maar kwamen in het eerste kwart niet tot scoren.

Kort na de start van het tweede kwart werd Van Wijngaarden vervangen door Harjan Visscher. Ook TeamNL Korfbal ging de duels niet uit de weg, en was daarbij ook nog effectief in de afronding. Na twee keer tien minuten korfballen gingen beide ploegen met een 14-3 tussenstand rusten.

Ook in het derde en vierde kwart bleef TeamNL Korfbal flink doorscoren. Jonker eindigde als topscorer, Faber, Cordus en Kunst eindigden allen op vier doelpunten.

Het duel tegen Portugal is hieronder terug te kijken.

Hongarije
Woensdag wacht Hongarije (19.15 uur). Vrijdag en zaterdag vinden de finaledagen plaats in de Lotto Arena (finale zaterdag, 19.00 uur). Alle EK-duels zijn live te volgen via worldkorfball.sport (ook statistieken) en het YouTube-kanaal van de IKF.

Poule B
In de andere poule speelde Tsjechië tegen Catalonië (18-17) en won België met 23-7 van Duitsland, waar Peter van der Terp assistent-scheidsrechter was.

Informatie en tickets (finale zaterdag 19.00 uur)
Meer informatie over het toernooi en tickets vind je hier. De finale staat zaterdagavond 30 oktober gepland om 19.00 uur, dus wie die dag competitie speelt, kan vervolgens nog naar Antwerpen afreizen.

Foto: Marco Spelten, Actiefotografie

Gerelateerde artikelen

VIDEO: Afscheid Snel, Split en Pikaar
Internationaal TeamNL Korfbal
VIDEO: Afscheid Snel, Split en Pikaar
Nu het jaar ten einde komt, is het tijd om terug te blikken op het afscheid van een aantal internationals. Kort na het EK, waar captain Mick Snel verstek moest laten gaan in de halve finale en finale, beëindigde Snel zijn carrière als bij TeamNL Korfbal.
Lees meer
Europa Cup 2022 in Nederland
Internationaal
Europa Cup 2022 in Nederland
De finaleronde van de IKF Europa Cup 2022 vindt van 10 tot en met 12 februari plaats in Nederland. Dat heeft de IKF vrijdag bekendgemaakt.
Lees meer
VIDEO: Scholtmeijer, Braunstahl en Tromp
TeamNL Korfbal Topkorfbal
VIDEO: Scholtmeijer, Braunstahl en Tromp
Vandaag is de laatste dag dat Wim Scholtmeijer, Leon Braunstahl en Jennifer Tromp de technische staf van TeamNL Korfbal vormen.
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal
Selectie World Games 2022 bekend
Ereklasse Topkorfbal
Ereklasse Round-Up #8: ruime uitslagen