Skip to the main content

TeamNL Korfbal boekt zege op Portugal

Internationaal TeamNL Korfbal

Ook op de tweede dag van het EK in België boekte TeamNL Korfbal een overtuigende zege. Portugal werd met ruim verschil verslagen: 31-6

Het tweede groepsduel in Boeckenberg Sportcenter was een mijlpaal voor Celeste Split, die haar vijftigste interland speelde. Verder debuteerde Femke Faber als international en kende Jelmer Jonker zijn EK-debuut. Jonker bekroonde dat direct met vijf doelpunten.

Het eerste aanvalsvak bestond uit Faber, Jonker, Brett Zuijdwegt en Richard Kunst. In het eerste verdedigingsvak stonden Split, Esther Cordus, Olav van Wijngaarden en Daan Preuninger. De Portugezen leverden veel strijd in de duels, maar kwamen in het eerste kwart niet tot scoren.

Kort na de start van het tweede kwart werd Van Wijngaarden vervangen door Harjan Visscher. Ook TeamNL Korfbal ging de duels niet uit de weg, en was daarbij ook nog effectief in de afronding. Na twee keer tien minuten korfballen gingen beide ploegen met een 14-3 tussenstand rusten.

Ook in het derde en vierde kwart bleef TeamNL Korfbal flink doorscoren. Jonker eindigde als topscorer, Faber, Cordus en Kunst eindigden allen op vier doelpunten.

Het duel tegen Portugal is hieronder terug te kijken.

Hongarije
Woensdag wacht Hongarije (19.15 uur). Vrijdag en zaterdag vinden de finaledagen plaats in de Lotto Arena (finale zaterdag, 19.00 uur). Alle EK-duels zijn live te volgen via worldkorfball.sport (ook statistieken) en het YouTube-kanaal van de IKF.

Poule B
In de andere poule speelde Tsjechië tegen Catalonië (18-17) en won België met 23-7 van Duitsland, waar Peter van der Terp assistent-scheidsrechter was.

Informatie en tickets (finale zaterdag 19.00 uur)
Meer informatie over het toernooi en tickets vind je hier. De finale staat zaterdagavond 30 oktober gepland om 19.00 uur, dus wie die dag competitie speelt, kan vervolgens nog naar Antwerpen afreizen.

Foto: Marco Spelten, Actiefotografie

Gerelateerde artikelen

Slotfase zaalcompetitie 2022-2023
Dameskorfbal Hoofdklasse A-junioren Korfbal League Korfbal League 2 Topkorfbal
Slotfase zaalcompetitie 2022-2023
We naderen het einde van de zaalcompetitie seizoen 2022-2023. In dit artikel lees je precies welke wedstrijden er nog gespeeld worden, vind je de livestreamlinks (indien beschikbaar) en check je snel de belangrijkste uitslagen.
Lees meer
A-junioren Hoofdklasse
Hoofdklasse A-junioren Topkorfbal
A-junioren Hoofdklasse
De slotfase van de competitie bij de A-junioren is razend spannend. In de voorlaatste speelronde heeft DVO A1 zich verzekerd van de play-offs, maar wie er tweede gaat worden in de AHKA is nog niet beslist. In de AHKB is PKC A1 al zeker van de play-offs, maar runner-up Fortuna A1 verloor waardoor TOP A1 nu op een gelijk aantal punten staat.
Lees meer
Ticketverkoop Dameskorfbal Zaalfinale gestart
Dameskorfbal Evenementen
Ticketverkoop Dameskorfbal Zaalfinale gestart
De spanning in de Topklasse van het dameskorfbal stijgt en ook bij de A-jeugd blijft het spannend wie, na de kruisfinales, de finaleplekken weten te bemachtigen. Op zaterdag 8 april nemen de winnaars van de kruisfinales het tegen elkaar op tijdens de Dameskorfbal Zaalfinale in de Maaspoort in Den Bosch. Tickets zijn vanaf nu verkrijgbaar!  […]
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal Topkorfbal
De opmars van international Ran Faber: ‘Van het woord talent kun je lui worden’
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League