Skip to the main content

TeamNL Korfbal boekt zege op Portugal

Internationaal TeamNL Korfbal

Ook op de tweede dag van het EK in België boekte TeamNL Korfbal een overtuigende zege. Portugal werd met ruim verschil verslagen: 31-6

Het tweede groepsduel in Boeckenberg Sportcenter was een mijlpaal voor Celeste Split, die haar vijftigste interland speelde. Verder debuteerde Femke Faber als international en kende Jelmer Jonker zijn EK-debuut. Jonker bekroonde dat direct met vijf doelpunten.

Het eerste aanvalsvak bestond uit Faber, Jonker, Brett Zuijdwegt en Richard Kunst. In het eerste verdedigingsvak stonden Split, Esther Cordus, Olav van Wijngaarden en Daan Preuninger. De Portugezen leverden veel strijd in de duels, maar kwamen in het eerste kwart niet tot scoren.

Kort na de start van het tweede kwart werd Van Wijngaarden vervangen door Harjan Visscher. Ook TeamNL Korfbal ging de duels niet uit de weg, en was daarbij ook nog effectief in de afronding. Na twee keer tien minuten korfballen gingen beide ploegen met een 14-3 tussenstand rusten.

Ook in het derde en vierde kwart bleef TeamNL Korfbal flink doorscoren. Jonker eindigde als topscorer, Faber, Cordus en Kunst eindigden allen op vier doelpunten.

Het duel tegen Portugal is hieronder terug te kijken.

Hongarije
Woensdag wacht Hongarije (19.15 uur). Vrijdag en zaterdag vinden de finaledagen plaats in de Lotto Arena (finale zaterdag, 19.00 uur). Alle EK-duels zijn live te volgen via worldkorfball.sport (ook statistieken) en het YouTube-kanaal van de IKF.

Poule B
In de andere poule speelde Tsjechië tegen Catalonië (18-17) en won België met 23-7 van Duitsland, waar Peter van der Terp assistent-scheidsrechter was.

Informatie en tickets (finale zaterdag 19.00 uur)
Meer informatie over het toernooi en tickets vind je hier. De finale staat zaterdagavond 30 oktober gepland om 19.00 uur, dus wie die dag competitie speelt, kan vervolgens nog naar Antwerpen afreizen.

Foto: Marco Spelten, Actiefotografie

Gerelateerde artikelen

Play of the Week #4
Korfbal League Topkorfbal
Play of the Week #4
Nieuw dit jaar is de ‘Play of the Week’. Omdat we van mening zijn dat korfbal veel meer spektakel behelst dan alleen mooie doelpunten. De Play of the Week kan bijvoorbeeld ook een killerblock, een torenhoge rebound, een splijtende pass of een ander bijzonder moment zijn.
Lees meer
Korfbal League 2, Round-Up #4
Korfbal League 2 Topkorfbal
Korfbal League 2, Round-Up #4
Na vier speelronden in de Korfbal League 2 is er nog geen zinnig woord te zeggen over de ranglijst. Alleen Fiks staat nog met lege handen, maar verder kan iedereen op een goede dag van elkaar winnen, zo bleek ook afgelopen zaterdag wel weer. Dat maakt het erg interessant.
Lees meer
Kenonz Korfbal League in de media #4
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz Korfbal League in de media #4
In het mediaoverzicht aandacht voor de derby in Koog aan de Zaan en het duel tussen Fortuna en DOS'46 dat eindigde in een gelijkspel. In het Friesch Dagblad een lang artikel over LDODK-routinier André Zwart.
Lees meer

Topartikelen

Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League
Internationaal TeamNL Korfbal
Ran Faber en Bo Oppe toegevoegd aan TeamNL Korfbal