Skip to the main content

TeamNL Korfbal: Frieswijk en Meerkerk vallen af

Internationaal TeamNL Korfbal

Tijdens het traditionele keuzemoment daags na de Korfbal Leaguefinale heeft bondscoach Jan Niebeek bekendgemaakt, dat Marloes Frieswijk en Gertjan Meerkerk niet langer zullen behoren tot de groep, die zich voorbereidt op het EK in België. Wie zich binnenkort juist als nieuwkomers op Papendal mogen melden, maken Niebeek en assistent-bondscoach Ruben Boode in de komende dagen wereldkundig.

Frieswijk (LDODK/Rinsma Modeplein) maakte sinds begin 2018 deel uit van TeamNL Korfbal. Ze won met Oranje als lid van de toernooiselectie het EK in Friesland (2018) en als lid van de wedstrijdselectie het WK in Zuid-Afrika (2019), waar ze ook diverse duels speelde. In totaal kwam ze, inclusief de toernooien in China, tot zeventien interlands.

Meerkerk (DVO/Accountor) werd in april 2020 toegevoegd aan het nationale keurkorps. In zijn periode bij TeamNL Korfbal werden er geen officiële interlands gespeeld.

A-statussen en trainingsstatussen
TeamNL Korfbal heeft vanuit NOC*NSF de mogelijkheid om achttien A-statussen en twee trainingsstatussen in te vullen. Met zo’n trainingsstatus (officiële term vanuit NOC*NSF: selectiestatus) krijgen potentiële TeamNL Korfbal-kandidaten de gelegenheid om aan het programma deel te nemen en zo aansluiting te vinden. Met het wegvallen van Frieswijk en Meerkerk zijn er momenteel acht vrouwen en negen mannen met een A-status. Welke speelster de nu te vergeven A-status krijgt en welke speelster en speler een trainingsstatus ontvangen brengen Niebeek en Boode binnenkort naar buiten.

Met die voorlopige selectie maakt TeamNL Korfbal zich op voor het uitgestelde IKF European Korfball Championship, dat 25 tot en met 30 oktober plaatsvindt in Deurne en Antwerpen (België). Voorafgaand, in mei en juni, gaat TeamNL Korfbal bij drie verenigingen langs in het kader van de This is Korfball Tour. In juli 2022 speelt TeamNL Korfbal de uitgestelde World Games in Birmingham (VS).

Foto: Marco Spelten, Actiefotografie.nl

Gerelateerde artikelen

Scholtmeijer: ‘We hebben nieuwe grenzen opgezocht’
TeamNL Korfbal Topkorfbal
Scholtmeijer: ‘We hebben nieuwe grenzen opgezocht’

Zeven jaar lang was Wim Scholtmeijer de keuzeheer van TeamNL Korfbal. Met Papendal als uitvalsbasis won Oranje onder zijn leiding de World Games (2017), twee WK’s (2015, 2019) en drie EK’s (2014, 2016, 2018).

Lees meer
Ook Talent TeamNL Korfbal zaterdag live
TeamNL Korfbal U21, U19, U17
Ook Talent TeamNL Korfbal zaterdag live

Zaterdag is zowel het onderlinge duel van Talent TeamNL Korfbal als dat van TeamNL Korfbal live te volgen. Let op: U22 speelt om 13.00 uur, het grote Oranje om 15.00 uur. De wedstrijd van TeamNL Korfbal wordt middels een extra stream óók van Engels commentaar voorzien.

Lees meer
Studio Oranje #6: Los
TeamNL Korfbal
Studio Oranje #6: Los

In de zevendelige documentaire ‘Studio Oranje’ werd TeamNL Korfbal gevolgd, op weg naar het WK Korfbal 2015 in België. Vandaag aflevering 6: ‘Los’.

Lees meer

Topartikelen

Korfbal League Topkorfbal
Recap #12.3: PKC en Fortuna treffen elkaar opnieuw in finale
Korfbal League Topkorfbal
Insta Talks: Koen van Roekel