Skip to the main content

TeamNL Korfbal: Marjolijn Schenk buiten selectie

TeamNL Korfbal

Bondscoach Jan Niebeek heeft bekendgemaakt dat Marjolijn Schenk niet langer behoort tot TeamNL Korfbal, dat zich momenteel voorbereidt op het WK in Chinees Taipei. In de komende dagen brengen Niebeek en assistent-bondscoach Ruben Boode naar buiten wie Schenk zal vervangen. 

Schenk (KZ/Thermo4U) maakte sinds mei 2019 deel uit van TeamNL Korfbal. Ze speelde in totaal acht interlands. Jan Niebeek: We willen Marjolijn bedanken voor haar inzet en enthousiasme bij TeamNL Korfbal. Ook haar betrokkenheid bij het G-korfbal de afgelopen jaren is noemenswaardig. We wensen haar veel succes bij het vervolg van haar korfbalcarrière bij KZ/Thermo4U.”

Topsportstatus 

TeamNL Korfbal heeft vanuit NOC*NSF de mogelijkheid om achttien Topsportstatussen in te vullen. Met het wegvallen van Schenk zijn er momenteel acht vrouwen en negen mannen met een Topsportstatus. Welke speelster de nu te vergeven Topsportstatus krijgt, maken Niebeek en Boode later deze week bekend. Ook wordt binnenkort bekend wie Laurens Leeuwenhoek, die per 1 juni uitstroomt, opvolgt.   

Foto: Marco Spelten, Korfbalfoto.nl 

Gerelateerde artikelen

Ereklasse '23/'24 - voorjaar #3
Ereklasse
Ereklasse '23/'24 - voorjaar #3
Een speelweekend met heerlijke omstandigheden, afgelopen weekend. In alle poules is gespeeld en we zijn nu halverwege de reguliere speelrondes. Alleen in de EK-D01 staat nog een inhaalwedstrijd gepland: op donderdag 16 mei spelen Wit-Blauw en Spirit tegen elkaar in Kampen. Aankomend weekend is het Pinksteren en staan er geen wedstrijden gepland. De volgende speelronde is op 25 en 26 mei aanstaande.
Lees meer
Korfbal Leagueverkiezingen 2023/2024
Korfbal League Topkorfbal
Korfbal Leagueverkiezingen 2023/2024
Traditiegetrouw worden aan het einde van het seizoen de Korfbal Leagueverkiezingen gehouden. In zes categorieën worden de prijzen verdeeld, per categorie zijn er drie genomineerden. De nominaties zijn nu bekend! Beste speelster: Nienke Hintzbergen (PKC/Vertom) Daniëlle Boadi (DVO/Transus) Brett Zuijdwegt (PKC/Vertom) Beste speler: Richard Kunst (PKC/Vertom) Daan Preuninger (Fortuna) Jelmer Jonker (PKC/Vertom) Beste speelster U21: […]
Lees meer
Dameskorfbal Topklasse '23-'24, ronde 7
Dameskorfbal
Dameskorfbal Topklasse '23-'24, ronde 7
Op Bevrijdingsdag stond voor de Dameskorfbal Topklasse gewoon de zevende speelronde op het programma. Met veel spannende wedstrijden! Bij maar liefst vier van de zes wedstrijden was er een eindstand van slechts één goal verschil. Topklasse A Spes/VIOS – Be Quick Spes/VIOS verloor in de zaal nog tweemaal van Be Quick in de play-offs, dus […]
Lees meer

Topartikelen

Beachkorfbal
Volg het WK Beachkorfbal
TeamNL Korfbal
Wijzigingen selectie TeamNL Korfbal