Skip to the main content

TeamNL Korfbal: Marjolijn Schenk buiten selectie

TeamNL Korfbal

Bondscoach Jan Niebeek heeft bekendgemaakt dat Marjolijn Schenk niet langer behoort tot TeamNL Korfbal, dat zich momenteel voorbereidt op het WK in Chinees Taipei. In de komende dagen brengen Niebeek en assistent-bondscoach Ruben Boode naar buiten wie Schenk zal vervangen. 

Schenk (KZ/Thermo4U) maakte sinds mei 2019 deel uit van TeamNL Korfbal. Ze speelde in totaal acht interlands. Jan Niebeek: We willen Marjolijn bedanken voor haar inzet en enthousiasme bij TeamNL Korfbal. Ook haar betrokkenheid bij het G-korfbal de afgelopen jaren is noemenswaardig. We wensen haar veel succes bij het vervolg van haar korfbalcarrière bij KZ/Thermo4U.”

Topsportstatus 

TeamNL Korfbal heeft vanuit NOC*NSF de mogelijkheid om achttien Topsportstatussen in te vullen. Met het wegvallen van Schenk zijn er momenteel acht vrouwen en negen mannen met een Topsportstatus. Welke speelster de nu te vergeven Topsportstatus krijgt, maken Niebeek en Boode later deze week bekend. Ook wordt binnenkort bekend wie Laurens Leeuwenhoek, die per 1 juni uitstroomt, opvolgt.   

Foto: Marco Spelten, Korfbalfoto.nl 

Gerelateerde artikelen

Ereklasse Round-Up
Ereklasse Topkorfbal
Ereklasse Round-Up
Drie weken na de finale van de Kenonz Korfbal League in Rotterdam Ahoy, werd afgelopen weekend de Ereklasse weer hervat. In beide poules waren er weinig verrassingen, alleen DVO verspeelde punten in Koog aan de Zaan.
Lees meer
Beachkorfbal toegevoegd aan World Games 2025
Beachkorfbal Internationaal
Beachkorfbal toegevoegd aan World Games 2025
Deze week werd bekend dat beachkorfbal is toegevoegd aan het programma van de World Games 2025. Deze editie vindt plaats in Chengdu, China. Naast beachkorfbal, blijft ook zaalkorfbal (8 tegen 8) een onderdeel op de World Games. Beachkorfbal zal worden gespeeld in een 4-tegen-4-format. In beide korfbaldisciplines zullen acht teams meedoen. Meer informatie vind je […]
Lees meer
Zita Schröder toegevoegd aan TeamNL Korfbal
TeamNL Korfbal
Zita Schröder toegevoegd aan TeamNL Korfbal
Bondscoach Jan Niebeek en assistent-bondscoach Ruben Boode maken bekend dat Zita Schröder (PKC/Vertom) is toegevoegd aan de selectie van TeamNL Korfbal. Schröder krijgt daarmee de Topsportstatus van het NOC*NSF. De 27-jarige Schröder was het hele seizoen een vaste waarde bij PKC/Vertom, waarmee ze onlangs nog de Kenonz Korfbal Leaguefinale in Ahoy won. In 2022 werd […]
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal Topkorfbal
De opmars van international Ran Faber: ‘Van het woord talent kun je lui worden’
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League