Skip to the main content

TeamNL Korfbal na drie keer ‘vol huis’ klaar voor EK

Internationaal TeamNL Korfbal

Een volgepakte sporthal De Steense in Wolvega. Dat was dinsdagavond het decor van de uitzwaaiwedstrijd van TeamNL Korfbal, dat zich opmaakt voor het EK in Antwerpen. De vele toeschouwers zagen SCO/Motip Dupli, aangevuld met oud-SCO’ers nu actief bij LDODK/Rinsma Modeplein en DOS’46, dapper verweer bieden (13-27).

Bondscoach Jan Niebeek: “Na de twee onderlinge duels in Veldhoven en De Lier was het erg leuk om het tegen een echte tegenstander op te nemen. We hebben alledrie de uitzwaaiduels een vol huis gehad en daar als groep van genoten.”

Check ook de berichtgeving van Omrop Fryslân, Friesch Dagblad (premium) en Stellingwerf

Tickets EK (finale zaterdag 19.00 uur)
Tickets voor het EK koop je hier. De finale staat zaterdagavond 30 oktober om 19.00 uur gepland, dus wie die dag competitie speelt, kan vervolgens nog naar Antwerpen afreizen.

Niebeek: “Het zou fantastisch zijn om ook tijdens het EK weer voor volle tribunes te mogen spelen.”

Spieren voor Spieren
De toernooiselectie van TeamNL Korfbal vertrekt donderdag naar Tsjechië voor een korte trainingsstage. Maandag 25 oktober staat in Antwerpen het eerste EK-duel tegen Engeland gepland. Tijdens dit duel scoort TeamNL Korfbal voor Spieren voor Spieren.

Eerder werd al bekend dat het EK het laatste toernooi van Celeste Split als international is.

Gerelateerde artikelen

Kom jij meedenken over de toekomst van korfbal?
Bestuurders Competitie
Kom jij meedenken over de toekomst van korfbal?
Leuk nieuws voor jongeren tussen de achttien en dertig jaar die graag meedenken over de toekomst van korfbal! Op 12 september organiseert het KNKV in Dordrecht een bijeenkomst voor jongeren. Na een gezamenlijke maaltijd gaan de aanwezige jongeren met het KNKV in gesprek over de toekomst van korfbal.
Lees meer
Succesvolle tweede week Tour de Camping
Evenementen
Succesvolle tweede week Tour de Camping
Ruim driehonderd vrolijke kinderen, enthousiaste korfbaltrainers, blije ouders, RCN-campings met mooie velden om te sporten én lekker warm weer. Dat waren de ingrediënten voor de zomereditie van Tour de Camping 2022. “Ook deze editie was weer een groot succes. Elke dag deden er weer veel kinderen mee aan de clinics. Het is mooi dat wij […]
Lees meer
Veel enthousiasme tijdens eerste week Tour de Camping
Evenementen
Veel enthousiasme tijdens eerste week Tour de Camping
Deze week deden ruim honderd kinderen mee aan korfbalclinics op RCN Vakantieparken. “Het was weer een hele mooie week. Het mooiste aan het Tour de Camping-concept is dat iedereen vrijblijvend kan aansluiten bij de clinic en op een speelse manier kennis kan maken met korfbal. We zagen veel enthousiasme bij de deelnemers én bij hun […]
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal
Goud voor TeamNL Korfbal op The World Games
Internationaal
Video: portret Randell van der Steen en Gerald van Dijk