Skip to the main content

TeamNL Korfbal na drie keer ‘vol huis’ klaar voor EK

Internationaal TeamNL Korfbal

Een volgepakte sporthal De Steense in Wolvega. Dat was dinsdagavond het decor van de uitzwaaiwedstrijd van TeamNL Korfbal, dat zich opmaakt voor het EK in Antwerpen. De vele toeschouwers zagen SCO/Motip Dupli, aangevuld met oud-SCO’ers nu actief bij LDODK/Rinsma Modeplein en DOS’46, dapper verweer bieden (13-27).

Bondscoach Jan Niebeek: “Na de twee onderlinge duels in Veldhoven en De Lier was het erg leuk om het tegen een echte tegenstander op te nemen. We hebben alledrie de uitzwaaiduels een vol huis gehad en daar als groep van genoten.”

Check ook de berichtgeving van Omrop Fryslân, Friesch Dagblad (premium) en Stellingwerf

Tickets EK (finale zaterdag 19.00 uur)
Tickets voor het EK koop je hier. De finale staat zaterdagavond 30 oktober om 19.00 uur gepland, dus wie die dag competitie speelt, kan vervolgens nog naar Antwerpen afreizen.

Niebeek: “Het zou fantastisch zijn om ook tijdens het EK weer voor volle tribunes te mogen spelen.”

Spieren voor Spieren
De toernooiselectie van TeamNL Korfbal vertrekt donderdag naar Tsjechië voor een korte trainingsstage. Maandag 25 oktober staat in Antwerpen het eerste EK-duel tegen Engeland gepland. Tijdens dit duel scoort TeamNL Korfbal voor Spieren voor Spieren.

Eerder werd al bekend dat het EK het laatste toernooi van Celeste Split als international is.

Gerelateerde artikelen

Polen wint EK voor B-landen
Internationaal
Polen wint EK voor B-landen
Door in de finale af te rekenen met Slowakije (18-15) werd gastland Polen gehuldigd als kampioen van het EK voor B-landen (nummers 9 t/m 16) dat in Wrocław gespeeld werd. Achter Slowakije pakte Turkije het brons door in de kleine finale te winnen van Schotland.
Lees meer
Van der Terp aangewezen voor World Games
Internationaal
Van der Terp aangewezen voor World Games
Korfbal League-arbiter Peter van der Terp is door de IKF aangewezen als scheidsrechter voor de World Games. Dit toernooi wordt in juli gespeeld in het Amerikaanse Birmingham.
Lees meer
TeamNL Korfbal: spektakel in Veldhoven
Internationaal TeamNL Korfbal
TeamNL Korfbal: spektakel in Veldhoven
In een volle Kempen Campus in Veldhoven speelde TeamNL Korfbal dinsdagavond een onderlinge wedstrijd. Team 'Zwart' won van team 'Oranje' (20-22), maar belangrijker nog: het volop aanwezige publiek kreeg een mooi duel voorgeschoteld.
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal
Selectie World Games 2022 bekend
Ereklasse Topkorfbal
Ereklasse Round-Up #8: ruime uitslagen