Skip to the main content

TeamNL Korfbal na drie keer ‘vol huis’ klaar voor EK

Internationaal TeamNL Korfbal

Een volgepakte sporthal De Steense in Wolvega. Dat was dinsdagavond het decor van de uitzwaaiwedstrijd van TeamNL Korfbal, dat zich opmaakt voor het EK in Antwerpen. De vele toeschouwers zagen SCO/Motip Dupli, aangevuld met oud-SCO’ers nu actief bij LDODK/Rinsma Modeplein en DOS’46, dapper verweer bieden (13-27).

Bondscoach Jan Niebeek: “Na de twee onderlinge duels in Veldhoven en De Lier was het erg leuk om het tegen een echte tegenstander op te nemen. We hebben alledrie de uitzwaaiduels een vol huis gehad en daar als groep van genoten.”

Check ook de berichtgeving van Omrop Fryslân, Friesch Dagblad (premium) en Stellingwerf

Tickets EK (finale zaterdag 19.00 uur)
Tickets voor het EK koop je hier. De finale staat zaterdagavond 30 oktober om 19.00 uur gepland, dus wie die dag competitie speelt, kan vervolgens nog naar Antwerpen afreizen.

Niebeek: “Het zou fantastisch zijn om ook tijdens het EK weer voor volle tribunes te mogen spelen.”

Spieren voor Spieren
De toernooiselectie van TeamNL Korfbal vertrekt donderdag naar Tsjechië voor een korte trainingsstage. Maandag 25 oktober staat in Antwerpen het eerste EK-duel tegen Engeland gepland. Tijdens dit duel scoort TeamNL Korfbal voor Spieren voor Spieren.

Eerder werd al bekend dat het EK het laatste toernooi van Celeste Split als international is.

Gerelateerde artikelen

Play of the Week #4
Korfbal League Topkorfbal
Play of the Week #4
Nieuw dit jaar is de ‘Play of the Week’. Omdat we van mening zijn dat korfbal veel meer spektakel behelst dan alleen mooie doelpunten. De Play of the Week kan bijvoorbeeld ook een killerblock, een torenhoge rebound, een splijtende pass of een ander bijzonder moment zijn.
Lees meer
Korfbal League 2, Round-Up #4
Korfbal League 2 Topkorfbal
Korfbal League 2, Round-Up #4
Na vier speelronden in de Korfbal League 2 is er nog geen zinnig woord te zeggen over de ranglijst. Alleen Fiks staat nog met lege handen, maar verder kan iedereen op een goede dag van elkaar winnen, zo bleek ook afgelopen zaterdag wel weer. Dat maakt het erg interessant.
Lees meer
Kenonz Korfbal League in de media #4
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz Korfbal League in de media #4
In het mediaoverzicht aandacht voor de derby in Koog aan de Zaan en het duel tussen Fortuna en DOS'46 dat eindigde in een gelijkspel. In het Friesch Dagblad een lang artikel over LDODK-routinier André Zwart.
Lees meer

Topartikelen

Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League
Internationaal TeamNL Korfbal
Ran Faber en Bo Oppe toegevoegd aan TeamNL Korfbal