Skip to the main content

TeamNL Korfbal na drie keer ‘vol huis’ klaar voor EK

Internationaal TeamNL Korfbal

Een volgepakte sporthal De Steense in Wolvega. Dat was dinsdagavond het decor van de uitzwaaiwedstrijd van TeamNL Korfbal, dat zich opmaakt voor het EK in Antwerpen. De vele toeschouwers zagen SCO/Motip Dupli, aangevuld met oud-SCO’ers nu actief bij LDODK/Rinsma Modeplein en DOS’46, dapper verweer bieden (13-27).

Bondscoach Jan Niebeek: “Na de twee onderlinge duels in Veldhoven en De Lier was het erg leuk om het tegen een echte tegenstander op te nemen. We hebben alledrie de uitzwaaiduels een vol huis gehad en daar als groep van genoten.”

Check ook de berichtgeving van Omrop Fryslân, Friesch Dagblad (premium) en Stellingwerf

Tickets EK (finale zaterdag 19.00 uur)
Tickets voor het EK koop je hier. De finale staat zaterdagavond 30 oktober om 19.00 uur gepland, dus wie die dag competitie speelt, kan vervolgens nog naar Antwerpen afreizen.

Niebeek: “Het zou fantastisch zijn om ook tijdens het EK weer voor volle tribunes te mogen spelen.”

Spieren voor Spieren
De toernooiselectie van TeamNL Korfbal vertrekt donderdag naar Tsjechië voor een korte trainingsstage. Maandag 25 oktober staat in Antwerpen het eerste EK-duel tegen Engeland gepland. Tijdens dit duel scoort TeamNL Korfbal voor Spieren voor Spieren.

Eerder werd al bekend dat het EK het laatste toernooi van Celeste Split als international is.

Gerelateerde artikelen

Studio Oranje #1: 'Op Papendal'
TeamNL Korfbal
Studio Oranje #1: 'Op Papendal'

In de zevendelige documentaire ‘Studio Oranje’ werd TeamNL Korfbal gevolgd, op weg naar het WK Korfbal 2015 in België. Vandaag aflevering 1: ‘Op Papendal’.

Lees meer
TeamNL Korfbal treft Portugal, Engeland en Hongarije
Internationaal TeamNL Korfbal
TeamNL Korfbal treft Portugal, Engeland en Hongarije

Tijdens het EK in oktober neemt TeamNL Korfbal het in de poulefase op tegen Portugal, Engeland en Hongarije. De andere poule bestaat uit gastland België, Duitsland, Tsjechië en Catalonië.

Lees meer
#ECUP2020: Fortuna pakt voor de derde maal Europa Cup
Internationaal
#ECUP2020: Fortuna pakt voor de derde maal Europa Cup

De finale van de Europa Cup 2020 ging tussen de Nederlands Kampioen Fortuna/Delta Logistiek en Belgisch Kampioen Kwik. De titel werd een makkelijke prooi voor de Delftse ploeg, waar het trainersduo Ard Korporaal/Damien Folkerts het contract met drie jaar verlengde.

Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal
EK: ticketverkoop finaledagen
Internationaal TeamNL Korfbal
TeamNL Korfbal scoort voor Spieren voor Spieren