Skip to the main content

TeamNL Korfbal op shortlist voor ‘Sportploeg van het Jaar’

TeamNL Korfbal

TeamNL Korfbal staat op de shortlist als één van de kanshebbers voor de titel ‘Sportploeg van het Jaar’ die uitgereikt wordt tijdens het jaarlijkse NOS | NOC*NSF Sportgala. Tijdens dit Sportgala, dat georganiseerd wordt door NOC*NSF worden de beste sporters en coaches van het afgelopen jaar in het zonnetje gezet.

Vanuit de shortlist gaat een vakjury de definitieve nominaties bepalen, deze worden op zondag 11 december bekendgemaakt. Hierna brengen topsporters, coaches en de vakjuryleden hun stem uit. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens het NOS | NOC*NSF Sportgala op woensdag 21 december. Het Sportgala is vanaf 20.30 uur live te zien bij de NOS op NPO 1 en op NOS.nl. Tijdens de tv-uitzending worden niet alleen de beste sporters en coach geëerd, maar wordt er ook teruggeblikt op de mooiste sportmomenten van het afgelopen jaar. Daarnaast is er aandacht voor de Young Talent Award en de Fanny Blankers-Koen carrièreprijs, waarmee Nederlandse sportlegendes worden onderscheiden voor hun hele oeuvre.

Het NOS | NOC*NSF Sportgala wordt georganiseerd om de Nederlandse topsporters te eren en te waarderen. Het Sportgala wordt mede mogelijk gemaakt door Nederlandse Loterij en wordt georganiseerd in samenwerking met de NOS. Meer informatie over het Sportgala en de volledige shortlist vind je hier.

Foto: Marco Spelten, Actiefotografie

Gerelateerde artikelen

Ereklasse Round-Up
Ereklasse Topkorfbal
Ereklasse Round-Up
Drie weken na de finale van de Kenonz Korfbal League in Rotterdam Ahoy, werd afgelopen weekend de Ereklasse weer hervat. In beide poules waren er weinig verrassingen, alleen DVO verspeelde punten in Koog aan de Zaan.
Lees meer
Beachkorfbal toegevoegd aan World Games 2025
Beachkorfbal Internationaal
Beachkorfbal toegevoegd aan World Games 2025
Deze week werd bekend dat beachkorfbal is toegevoegd aan het programma van de World Games 2025. Deze editie vindt plaats in Chengdu, China. Naast beachkorfbal, blijft ook zaalkorfbal (8 tegen 8) een onderdeel op de World Games. Beachkorfbal zal worden gespeeld in een 4-tegen-4-format. In beide korfbaldisciplines zullen acht teams meedoen. Meer informatie vind je […]
Lees meer
Zita Schröder toegevoegd aan TeamNL Korfbal
TeamNL Korfbal
Zita Schröder toegevoegd aan TeamNL Korfbal
Bondscoach Jan Niebeek en assistent-bondscoach Ruben Boode maken bekend dat Zita Schröder (PKC/Vertom) is toegevoegd aan de selectie van TeamNL Korfbal. Schröder krijgt daarmee de Topsportstatus van het NOC*NSF. De 27-jarige Schröder was het hele seizoen een vaste waarde bij PKC/Vertom, waarmee ze onlangs nog de Kenonz Korfbal Leaguefinale in Ahoy won. In 2022 werd […]
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal Topkorfbal
De opmars van international Ran Faber: ‘Van het woord talent kun je lui worden’
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League