Skip to the main content

TeamNL Korfbal op shortlist voor ‘Sportploeg van het Jaar’

TeamNL Korfbal

TeamNL Korfbal staat op de shortlist als één van de kanshebbers voor de titel ‘Sportploeg van het Jaar’ die uitgereikt wordt tijdens het jaarlijkse NOS | NOC*NSF Sportgala. Tijdens dit Sportgala, dat georganiseerd wordt door NOC*NSF worden de beste sporters en coaches van het afgelopen jaar in het zonnetje gezet.

Vanuit de shortlist gaat een vakjury de definitieve nominaties bepalen, deze worden op zondag 11 december bekendgemaakt. Hierna brengen topsporters, coaches en de vakjuryleden hun stem uit. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens het NOS | NOC*NSF Sportgala op woensdag 21 december. Het Sportgala is vanaf 20.30 uur live te zien bij de NOS op NPO 1 en op NOS.nl. Tijdens de tv-uitzending worden niet alleen de beste sporters en coach geëerd, maar wordt er ook teruggeblikt op de mooiste sportmomenten van het afgelopen jaar. Daarnaast is er aandacht voor de Young Talent Award en de Fanny Blankers-Koen carrièreprijs, waarmee Nederlandse sportlegendes worden onderscheiden voor hun hele oeuvre.

Het NOS | NOC*NSF Sportgala wordt georganiseerd om de Nederlandse topsporters te eren en te waarderen. Het Sportgala wordt mede mogelijk gemaakt door Nederlandse Loterij en wordt georganiseerd in samenwerking met de NOS. Meer informatie over het Sportgala en de volledige shortlist vind je hier.

Foto: Marco Spelten, Actiefotografie

Gerelateerde artikelen

Niebeek en Boode stoppen na WK bij TeamNL Korfbal
Internationaal TeamNL Korfbal
Niebeek en Boode stoppen na WK bij TeamNL Korfbal
Jan Niebeek, bondscoach, en Ruben Boode, assistent-bondscoach, zullen na het WK Korfbal (20 t/m 29 oktober 2023) stoppen met hun werkzaamheden bij TeamNL Korfbal. Eerder vandaag hebben zij dit ook persoonlijk aan de selectie van TeamNL Korfbal verteld. Hierdoor komt er een einde aan de succesvolle samenwerking met TeamNL Korfbal.
Lees meer
Kenonz Korfbal League in de media #10
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz Korfbal League in de media #10
Na speelronde tien is er aandacht voor Unitas dat vrijwel zeker weet dat het bij één seizoen in de Kenonz Korfbal League blijft. NH Nieuws maakte een samenvatting van KZ vs. Blauw-Wit en De Stentor sprak Jelmer Jonker (PKC) bij zijn terugkeer in 'De Eendracht' in Nijeveen.
Lees meer
Scoor nu jouw tickets voor de Kenonz Korfbal Leaguefinale 2023
Korfbal League Korfbalfinale Topkorfbal
Scoor nu jouw tickets voor de Kenonz Korfbal Leaguefinale 2023
Op 4 januari is de kaartverkoop voor de Kenonz Korfbal Leaguefinale 2023 gestart. Met de twee beste ploegen van Nederland, misschien wel van de wereld,  staat deze finale garant voor een wedstrijd van ongekende klasse. Bestel snel je tickets zodat je zeker bent van een plek.
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal Topkorfbal
De opmars van international Ran Faber: ‘Van het woord talent kun je lui worden’
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League