Skip to the main content

TeamNL Korfbal in halve finale tegen Duitsland

Internationaal TeamNL Korfbal

In de laatste groepswedstrijd was TeamNL Korfbal zoals verwacht veel te sterk voor Hongarije. Met een 39-8 zege plaatste TeamNL Korfbal zich voor de halve finale, waarin het vrijdag speelt tegen Duitsland. De andere halve finale gaat tussen België en Engeland. De finale wordt zaterdag om 19.00 uur gespeeld in de Lotto Arena.

TeamNL Korfbal startte met Fleur Hoek, Barbara Brouwer, Mick Snel en Laurens Leeuwenhoek in de aanval. In het andere vak stonden Femke Faber, Sanne van der Werff, Jelmer Jonker en Harjan Visscher.

De Hongaren speelden hartstochtelijk en vol vuur. Iedere verdedigende rebound, vrije bal en strafworp werd met gejuich begroet en bij een buzzerbeater aan het einde van het eerste kwart (11-4) gingen alle Hongaren en het aanwezige publiek uit hun dak.

Dat nam niet weg dat het krachtsverschil groot was. Na het derde kwart kregen Olav van Wijngaarden, Daan Preuninger en Brett Zuijdwegt nog speelminuten. De wedstrijd eindigde voor Hongarije met een hoogtepunt: een tweede buzzerbeater (39-8). Topscorers aan de kant van TeamNL Korfbal werden Femke Faber en Harjan Visscher, met ieder zes doelpunten.

Op naar de Lotto Arena
Met deze overwinning plaatst TeamNL Korfbal zich als groepswinnaar voor de halve finale. Deze wordt vrijdag om 17.30 uur gespeeld in de Lotto Arena, de tegenstander is Duitsland.

De halve finale tussen België en Engeland vindt om om 19.15 uur plaats. Voor Engeland, dat te sterk was voor Portugal, is het de tweede halve EK-finale in de historie. De finale is zaterdagavond om 19.00 uur, dus wie die dag competitie heeft kan vervolgens nog naar Antwerpen afreizen. Tickets koop je hier.

Terugkijken
Het duel tussen TeamNL Korfbal en Hongarije vind je hieronder.

Eerder in het toernooi won TeamNL Korfbal ruim van Engeland en Portugal.

Informatie en tickets (finale zaterdag 19.00 uur)
Meer informatie over het toernooi en tickets vind je hier.

Foto: Marco Spelten, Actiefotografie

Gerelateerde artikelen

Play of the Week #4
Korfbal League Topkorfbal
Play of the Week #4
Nieuw dit jaar is de ‘Play of the Week’. Omdat we van mening zijn dat korfbal veel meer spektakel behelst dan alleen mooie doelpunten. De Play of the Week kan bijvoorbeeld ook een killerblock, een torenhoge rebound, een splijtende pass of een ander bijzonder moment zijn.
Lees meer
Korfbal League 2, Round-Up #4
Korfbal League 2 Topkorfbal
Korfbal League 2, Round-Up #4
Na vier speelronden in de Korfbal League 2 is er nog geen zinnig woord te zeggen over de ranglijst. Alleen Fiks staat nog met lege handen, maar verder kan iedereen op een goede dag van elkaar winnen, zo bleek ook afgelopen zaterdag wel weer. Dat maakt het erg interessant.
Lees meer
Kenonz Korfbal League in de media #4
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz Korfbal League in de media #4
In het mediaoverzicht aandacht voor de derby in Koog aan de Zaan en het duel tussen Fortuna en DOS'46 dat eindigde in een gelijkspel. In het Friesch Dagblad een lang artikel over LDODK-routinier André Zwart.
Lees meer

Topartikelen

Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League
Internationaal TeamNL Korfbal
Ran Faber en Bo Oppe toegevoegd aan TeamNL Korfbal