Skip to the main content

TeamNL Korfbal in halve finale tegen Duitsland

Internationaal TeamNL Korfbal

In de laatste groepswedstrijd was TeamNL Korfbal zoals verwacht veel te sterk voor Hongarije. Met een 39-8 zege plaatste TeamNL Korfbal zich voor de halve finale, waarin het vrijdag speelt tegen Duitsland. De andere halve finale gaat tussen België en Engeland. De finale wordt zaterdag om 19.00 uur gespeeld in de Lotto Arena.

TeamNL Korfbal startte met Fleur Hoek, Barbara Brouwer, Mick Snel en Laurens Leeuwenhoek in de aanval. In het andere vak stonden Femke Faber, Sanne van der Werff, Jelmer Jonker en Harjan Visscher.

De Hongaren speelden hartstochtelijk en vol vuur. Iedere verdedigende rebound, vrije bal en strafworp werd met gejuich begroet en bij een buzzerbeater aan het einde van het eerste kwart (11-4) gingen alle Hongaren en het aanwezige publiek uit hun dak.

Dat nam niet weg dat het krachtsverschil groot was. Na het derde kwart kregen Olav van Wijngaarden, Daan Preuninger en Brett Zuijdwegt nog speelminuten. De wedstrijd eindigde voor Hongarije met een hoogtepunt: een tweede buzzerbeater (39-8). Topscorers aan de kant van TeamNL Korfbal werden Femke Faber en Harjan Visscher, met ieder zes doelpunten.

Op naar de Lotto Arena
Met deze overwinning plaatst TeamNL Korfbal zich als groepswinnaar voor de halve finale. Deze wordt vrijdag om 17.30 uur gespeeld in de Lotto Arena, de tegenstander is Duitsland.

De halve finale tussen België en Engeland vindt om om 19.15 uur plaats. Voor Engeland, dat te sterk was voor Portugal, is het de tweede halve EK-finale in de historie. De finale is zaterdagavond om 19.00 uur, dus wie die dag competitie heeft kan vervolgens nog naar Antwerpen afreizen. Tickets koop je hier.

Terugkijken
Het duel tussen TeamNL Korfbal en Hongarije vind je hieronder.

Eerder in het toernooi won TeamNL Korfbal ruim van Engeland en Portugal.

Informatie en tickets (finale zaterdag 19.00 uur)
Meer informatie over het toernooi en tickets vind je hier.

Foto: Marco Spelten, Actiefotografie

Gerelateerde artikelen

Leon Braunstahl: tips en challenges
TeamNL Korfbal
Leon Braunstahl: tips en challenges
Hoe blijf je in deze periode zonder korfbalwedstrijden en -trainingen toch zoveel mogelijk korfbalfit? Op die vraag geeft Leon Braunstahl, assistent-bondscoach van TeamNL Korfbal, antwoord in onderstaande video.
Lees meer
Europa Cup in Papendrecht uitgesteld
Internationaal
Europa Cup in Papendrecht uitgesteld
Van 10 tot en met 12 februari zou de PKC-hal het toneel zijn van de finaleronde van de IKF Europa Cup 2022. Vanwege de huidige coronasituatie is nu besloten om het toernooi uit te stellen naar later dit seizoen. De IKF, het KNKV en gastheer PKC/Vertom gaan gezamenlijk op zoek naar alternatieve data.
Lees meer
Mick Snel neemt afscheid van TeamNL Korfbal
Internationaal TeamNL Korfbal
Mick Snel neemt afscheid van TeamNL Korfbal
Mick Snel heeft zijn teamgenoten van TeamNL Korfbal woensdag meegedeeld dat hij afzwaait bij de nationale ploeg. Na elf jaar TeamNL Korfbal kiest Snel, sinds 2016 aanvoerder van het team, voor zijn maatschappelijke carrière buiten de topsport.
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal
Selectie World Games 2022 bekend
Ereklasse Topkorfbal
Ereklasse Round-Up #8: ruime uitslagen