Skip to the main content

TeamNL Korfbal in halve finale tegen Duitsland

Internationaal TeamNL Korfbal

In de laatste groepswedstrijd was TeamNL Korfbal zoals verwacht veel te sterk voor Hongarije. Met een 39-8 zege plaatste TeamNL Korfbal zich voor de halve finale, waarin het vrijdag speelt tegen Duitsland. De andere halve finale gaat tussen België en Engeland. De finale wordt zaterdag om 19.00 uur gespeeld in de Lotto Arena.

TeamNL Korfbal startte met Fleur Hoek, Barbara Brouwer, Mick Snel en Laurens Leeuwenhoek in de aanval. In het andere vak stonden Femke Faber, Sanne van der Werff, Jelmer Jonker en Harjan Visscher.

De Hongaren speelden hartstochtelijk en vol vuur. Iedere verdedigende rebound, vrije bal en strafworp werd met gejuich begroet en bij een buzzerbeater aan het einde van het eerste kwart (11-4) gingen alle Hongaren en het aanwezige publiek uit hun dak.

Dat nam niet weg dat het krachtsverschil groot was. Na het derde kwart kregen Olav van Wijngaarden, Daan Preuninger en Brett Zuijdwegt nog speelminuten. De wedstrijd eindigde voor Hongarije met een hoogtepunt: een tweede buzzerbeater (39-8). Topscorers aan de kant van TeamNL Korfbal werden Femke Faber en Harjan Visscher, met ieder zes doelpunten.

Op naar de Lotto Arena
Met deze overwinning plaatst TeamNL Korfbal zich als groepswinnaar voor de halve finale. Deze wordt vrijdag om 17.30 uur gespeeld in de Lotto Arena, de tegenstander is Duitsland.

De halve finale tussen België en Engeland vindt om om 19.15 uur plaats. Voor Engeland, dat te sterk was voor Portugal, is het de tweede halve EK-finale in de historie. De finale is zaterdagavond om 19.00 uur, dus wie die dag competitie heeft kan vervolgens nog naar Antwerpen afreizen. Tickets koop je hier.

Terugkijken
Het duel tussen TeamNL Korfbal en Hongarije vind je hieronder.

Eerder in het toernooi won TeamNL Korfbal ruim van Engeland en Portugal.

Informatie en tickets (finale zaterdag 19.00 uur)
Meer informatie over het toernooi en tickets vind je hier.

Foto: Marco Spelten, Actiefotografie

Gerelateerde artikelen

Slotfase zaalcompetitie 2022-2023
Dameskorfbal Hoofdklasse A-junioren Korfbal League Korfbal League 2 Topkorfbal
Slotfase zaalcompetitie 2022-2023
We naderen het einde van de zaalcompetitie seizoen 2022-2023. In dit artikel lees je precies welke wedstrijden er nog gespeeld worden, vind je de livestreamlinks (indien beschikbaar) en check je snel de belangrijkste uitslagen.
Lees meer
A-junioren Hoofdklasse
Hoofdklasse A-junioren Topkorfbal
A-junioren Hoofdklasse
De slotfase van de competitie bij de A-junioren is razend spannend. In de voorlaatste speelronde heeft DVO A1 zich verzekerd van de play-offs, maar wie er tweede gaat worden in de AHKA is nog niet beslist. In de AHKB is PKC A1 al zeker van de play-offs, maar runner-up Fortuna A1 verloor waardoor TOP A1 nu op een gelijk aantal punten staat.
Lees meer
Ticketverkoop Dameskorfbal Zaalfinale gestart
Dameskorfbal Evenementen
Ticketverkoop Dameskorfbal Zaalfinale gestart
De spanning in de Topklasse van het dameskorfbal stijgt en ook bij de A-jeugd blijft het spannend wie, na de kruisfinales, de finaleplekken weten te bemachtigen. Op zaterdag 8 april nemen de winnaars van de kruisfinales het tegen elkaar op tijdens de Dameskorfbal Zaalfinale in de Maaspoort in Den Bosch. Tickets zijn vanaf nu verkrijgbaar!  […]
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal Topkorfbal
De opmars van international Ran Faber: ‘Van het woord talent kun je lui worden’
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League