Skip to the main content

TeamNL Korfbal ruim langs Engeland

Internationaal TeamNL Korfbal

Zoals verwacht is TeamNL Korfbal het EK in Antwerpen begonnen met een ruime zege op Engeland. In het Boeckenberg Sportcenter werd het 29-9.

Vlak voor half zes klonk voor het eerst het Wilhelmus voor de selectie van Ruben Boode en Kees Vlietstra, die bondscoach Jan Niebeek verving in verband met ziekte.

Het eerste aanvalsvak, met Sanne van der Werff, Barbara Brouwer, Mick Snel en Richard Kunst startte meteen met een doelpunt, waarna Engeland in de daaropvolgende aanval gelijk maakte. In het andere vak begonnen Esther Cordus, Celeste Split, Daan Preuninger en Olav van Wijngaarden. Met name Cordus was zuiver, zij eindigde het duel met zes doelpunten.

Dat TeamNL Korfbal het duel niet lichtzinnig opvatte bleek wel uit het feit dat Van Wijngaarden halverwege het derde kwart bijna door de boarding sprong. Diezelfde Van Wijngaarden werd na het derde kwart vervangen door Harjan Visscher, Brett Zuijdwegt kwam in het laatste kwart in het veld voor Cordus en bekroonde haar EK-debuut met een doelpunt.

Het duel eindigde uiteindelijk in 29-9, waarbij Mick Snel in zijn vijftigste interland met zeven doelpunten topscorer werd. “We begonnen moeizaam maar pakten het later goed op”, aldus Cordus na afloop van de wedstrijd. De wedstrijd kijk je hieronder terug, de statistieken vind je hier.

Portugal en Hongarije
Dinsdag wacht Portugal (15.45 uur) en woensdag Hongarije (19.15 uur). Vrijdag en zaterdag vinden de finaledagen plaats in de Lotto Arena (finale zaterdag, 19.00 uur). Alle EK-duels zijn live te volgen via worldkorfball.sport en het YouTube-kanaal van de IKF.

Van der Terp ook actief op EK
Arbiter Peter van der Terp is deze week ook actief in Antwerpen, hij floot vandaag om 15.45 uur het duel tussen Duitsland en Catalonië (25-14). De andere landen in deze poule zijn België en Tsjechië, die maandagavond tegen elkaar speelden (23-5).

Informatie en tickets (finale zaterdag 19.00 uur)
Meer informatie over het toernooi en tickets vind je hier. De finale staat zaterdagavond 30 oktober gepland om 19.00 uur, dus wie die dag competitie speelt, kan vervolgens nog naar Antwerpen afreizen.

Spieren voor Spieren
Vandaag, in het duel met Engeland, scoorde TeamNL Korfbal voor Spieren voor Spieren. Doneren kan nog steeds, scoor je mee?

Foto: Marco Spelten, Actiefotografie

Gerelateerde artikelen

Niebeek haalt Griemink en Van Roekel tijdelijk bij TeamNL Korfbal
TeamNL Korfbal
Niebeek haalt Griemink en Van Roekel tijdelijk bij TeamNL Korfbal
Bondscoach Jan Niebeek heeft Terrenc Griemink (GG/IJskoud de Beste) en Koen van Roekel (DVO/Accountor) voor deze ‘coronaperiode’ toegevoegd aan de selectie van TeamNL Korfbal.
Lees meer
Meerkerk toegevoegd aan TeamNL Korfbal
TeamNL Korfbal
Meerkerk toegevoegd aan TeamNL Korfbal
Gertjan Meerkerk ziet een sterk seizoen in de Cashback World Korfbal League beloond met een plek in de selectie van TeamNL Korfbal. Bondscoach Wim Scholtmeijer maakte woensdag bekend dat de topschutter van DVO/Accountor aan het nationale keurkorps wordt toegevoegd. In december kwam hij op de Korfbal Challenge al als 'gastspeler' uit voor TeamNL Korfbal.
Lees meer
Europa Cup in Papendrecht uitgesteld
Internationaal
Europa Cup in Papendrecht uitgesteld
Van 10 tot en met 12 februari zou de PKC-hal het toneel zijn van de finaleronde van de IKF Europa Cup 2022. Vanwege de huidige coronasituatie is nu besloten om het toernooi uit te stellen naar later dit seizoen. De IKF, het KNKV en gastheer PKC/Vertom gaan gezamenlijk op zoek naar alternatieve data.
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal
Selectie World Games 2022 bekend
Ereklasse Topkorfbal
Ereklasse Round-Up #8: ruime uitslagen