Skip to the main content

TeamNL Korfbal ruim langs Engeland

Internationaal TeamNL Korfbal

Zoals verwacht is TeamNL Korfbal het EK in Antwerpen begonnen met een ruime zege op Engeland. In het Boeckenberg Sportcenter werd het 29-9.

Vlak voor half zes klonk voor het eerst het Wilhelmus voor de selectie van Ruben Boode en Kees Vlietstra, die bondscoach Jan Niebeek verving in verband met ziekte.

Het eerste aanvalsvak, met Sanne van der Werff, Barbara Brouwer, Mick Snel en Richard Kunst startte meteen met een doelpunt, waarna Engeland in de daaropvolgende aanval gelijk maakte. In het andere vak begonnen Esther Cordus, Celeste Split, Daan Preuninger en Olav van Wijngaarden. Met name Cordus was zuiver, zij eindigde het duel met zes doelpunten.

Dat TeamNL Korfbal het duel niet lichtzinnig opvatte bleek wel uit het feit dat Van Wijngaarden halverwege het derde kwart bijna door de boarding sprong. Diezelfde Van Wijngaarden werd na het derde kwart vervangen door Harjan Visscher, Brett Zuijdwegt kwam in het laatste kwart in het veld voor Cordus en bekroonde haar EK-debuut met een doelpunt.

Het duel eindigde uiteindelijk in 29-9, waarbij Mick Snel in zijn vijftigste interland met zeven doelpunten topscorer werd. “We begonnen moeizaam maar pakten het later goed op”, aldus Cordus na afloop van de wedstrijd. De wedstrijd kijk je hieronder terug, de statistieken vind je hier.

Portugal en Hongarije
Dinsdag wacht Portugal (15.45 uur) en woensdag Hongarije (19.15 uur). Vrijdag en zaterdag vinden de finaledagen plaats in de Lotto Arena (finale zaterdag, 19.00 uur). Alle EK-duels zijn live te volgen via worldkorfball.sport en het YouTube-kanaal van de IKF.

Van der Terp ook actief op EK
Arbiter Peter van der Terp is deze week ook actief in Antwerpen, hij floot vandaag om 15.45 uur het duel tussen Duitsland en Catalonië (25-14). De andere landen in deze poule zijn België en Tsjechië, die maandagavond tegen elkaar speelden (23-5).

Informatie en tickets (finale zaterdag 19.00 uur)
Meer informatie over het toernooi en tickets vind je hier. De finale staat zaterdagavond 30 oktober gepland om 19.00 uur, dus wie die dag competitie speelt, kan vervolgens nog naar Antwerpen afreizen.

Spieren voor Spieren
Vandaag, in het duel met Engeland, scoorde TeamNL Korfbal voor Spieren voor Spieren. Doneren kan nog steeds, scoor je mee?

Foto: Marco Spelten, Actiefotografie

Gerelateerde artikelen

Play of the Week #4
Korfbal League Topkorfbal
Play of the Week #4
Nieuw dit jaar is de ‘Play of the Week’. Omdat we van mening zijn dat korfbal veel meer spektakel behelst dan alleen mooie doelpunten. De Play of the Week kan bijvoorbeeld ook een killerblock, een torenhoge rebound, een splijtende pass of een ander bijzonder moment zijn.
Lees meer
Korfbal League 2, Round-Up #4
Korfbal League 2 Topkorfbal
Korfbal League 2, Round-Up #4
Na vier speelronden in de Korfbal League 2 is er nog geen zinnig woord te zeggen over de ranglijst. Alleen Fiks staat nog met lege handen, maar verder kan iedereen op een goede dag van elkaar winnen, zo bleek ook afgelopen zaterdag wel weer. Dat maakt het erg interessant.
Lees meer
Kenonz Korfbal League in de media #4
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz Korfbal League in de media #4
In het mediaoverzicht aandacht voor de derby in Koog aan de Zaan en het duel tussen Fortuna en DOS'46 dat eindigde in een gelijkspel. In het Friesch Dagblad een lang artikel over LDODK-routinier André Zwart.
Lees meer

Topartikelen

Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League
Internationaal TeamNL Korfbal
Ran Faber en Bo Oppe toegevoegd aan TeamNL Korfbal