Skip to the main content

TeamNL Korfbal ruim langs Engeland

Internationaal TeamNL Korfbal

Zoals verwacht is TeamNL Korfbal het EK in Antwerpen begonnen met een ruime zege op Engeland. In het Boeckenberg Sportcenter werd het 29-9.

Vlak voor half zes klonk voor het eerst het Wilhelmus voor de selectie van Ruben Boode en Kees Vlietstra, die bondscoach Jan Niebeek verving in verband met ziekte.

Het eerste aanvalsvak, met Sanne van der Werff, Barbara Brouwer, Mick Snel en Richard Kunst startte meteen met een doelpunt, waarna Engeland in de daaropvolgende aanval gelijk maakte. In het andere vak begonnen Esther Cordus, Celeste Split, Daan Preuninger en Olav van Wijngaarden. Met name Cordus was zuiver, zij eindigde het duel met zes doelpunten.

Dat TeamNL Korfbal het duel niet lichtzinnig opvatte bleek wel uit het feit dat Van Wijngaarden halverwege het derde kwart bijna door de boarding sprong. Diezelfde Van Wijngaarden werd na het derde kwart vervangen door Harjan Visscher, Brett Zuijdwegt kwam in het laatste kwart in het veld voor Cordus en bekroonde haar EK-debuut met een doelpunt.

Het duel eindigde uiteindelijk in 29-9, waarbij Mick Snel in zijn vijftigste interland met zeven doelpunten topscorer werd. “We begonnen moeizaam maar pakten het later goed op”, aldus Cordus na afloop van de wedstrijd. De wedstrijd kijk je hieronder terug, de statistieken vind je hier.

Portugal en Hongarije
Dinsdag wacht Portugal (15.45 uur) en woensdag Hongarije (19.15 uur). Vrijdag en zaterdag vinden de finaledagen plaats in de Lotto Arena (finale zaterdag, 19.00 uur). Alle EK-duels zijn live te volgen via worldkorfball.sport en het YouTube-kanaal van de IKF.

Van der Terp ook actief op EK
Arbiter Peter van der Terp is deze week ook actief in Antwerpen, hij floot vandaag om 15.45 uur het duel tussen Duitsland en Catalonië (25-14). De andere landen in deze poule zijn België en Tsjechië, die maandagavond tegen elkaar speelden (23-5).

Informatie en tickets (finale zaterdag 19.00 uur)
Meer informatie over het toernooi en tickets vind je hier. De finale staat zaterdagavond 30 oktober gepland om 19.00 uur, dus wie die dag competitie speelt, kan vervolgens nog naar Antwerpen afreizen.

Spieren voor Spieren
Vandaag, in het duel met Engeland, scoorde TeamNL Korfbal voor Spieren voor Spieren. Doneren kan nog steeds, scoor je mee?

Foto: Marco Spelten, Actiefotografie

Gerelateerde artikelen

Slotfase zaalcompetitie 2022-2023
Dameskorfbal Hoofdklasse A-junioren Korfbal League Korfbal League 2 Topkorfbal
Slotfase zaalcompetitie 2022-2023
We naderen het einde van de zaalcompetitie seizoen 2022-2023. In dit artikel lees je precies welke wedstrijden er nog gespeeld worden, vind je de livestreamlinks (indien beschikbaar) en check je snel de belangrijkste uitslagen.
Lees meer
A-junioren Hoofdklasse
Hoofdklasse A-junioren Topkorfbal
A-junioren Hoofdklasse
De slotfase van de competitie bij de A-junioren is razend spannend. In de voorlaatste speelronde heeft DVO A1 zich verzekerd van de play-offs, maar wie er tweede gaat worden in de AHKA is nog niet beslist. In de AHKB is PKC A1 al zeker van de play-offs, maar runner-up Fortuna A1 verloor waardoor TOP A1 nu op een gelijk aantal punten staat.
Lees meer
Ticketverkoop Dameskorfbal Zaalfinale gestart
Dameskorfbal Evenementen
Ticketverkoop Dameskorfbal Zaalfinale gestart
De spanning in de Topklasse van het dameskorfbal stijgt en ook bij de A-jeugd blijft het spannend wie, na de kruisfinales, de finaleplekken weten te bemachtigen. Op zaterdag 8 april nemen de winnaars van de kruisfinales het tegen elkaar op tijdens de Dameskorfbal Zaalfinale in de Maaspoort in Den Bosch. Tickets zijn vanaf nu verkrijgbaar!  […]
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal Topkorfbal
De opmars van international Ran Faber: ‘Van het woord talent kun je lui worden’
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League