Skip to the main content

TeamNL Korfbal scherp in tweede pouleduel

Internationaal TeamNL Korfbal

In Birmingham, USA werd ook de tweede poulewedstrijd van TeamNL Korfbal gewonnen. De ploeg van Jan Niebeek was duidelijk een stuk scherper in de afronding dan gisteren en gaf bovendien verdedigend veel druk. Hoewel Chinees Taipei het laatste kwart winnend afsloot, was het verschil daarvoor al ruimschoots gemaakt (34-18 eindstand).

Het eerste verdedigingsvak, dat bestond uit Daan Preuninger, Laurens Leeuwenhoek, Fleur Hoek en Brett Zuijdwegt, zette al direct de toon door de eerste aanval van Chinees Taipei kort te houden. Aan de andere kant toonden Harjan Visscher en Olav van Wijngaarden zich scherp: Visscher schoot de 1-0 binnen, waarna Van Wijngaarden in de volgende aanval een strafworp verzilverde. Waar de strafworpen in het duel met Portugal nog een struikelblok waren, ging dat tegen Chinees Taipei wel goed (vijf uit vijf). TeamNL Korfbal gaf veel verdedigende druk, waardoor Chinees Taipei gedwongen werd tot passfouten. Bovendien liet de afronding te wensen over, waardoor er pas na zeven Nederlandse doelpunten de eerste Taiwanese goal op het scorebord kwam. Ook in het tweede kwart was het spelbeeld hetzelfde, wat resulteerde in een 19-6 ruststand.

In het derde kwart werd er veel gewisseld aan de kant van Chinees Taipei, maar het spelbeeld veranderde slechts minimaal. TeamNL Korfbal liet pas in de laatste tien minuten de teugels iets vieren. Ook alle wissels kregen speelminuten van Niebeek en uiteindelijk ging het vierde kwart met 6-7 verloren, onder andere dat Ya-Wen Lin, geen onbekende voor de Nederlandse korfballers, zo ongeveer vanaf de middellijn binnenschoot. Het verschil was echter al ruimschoots gemaakt, waardoor TeamNL Korfbal een tweede zege bij kan schrijven (34-18). Topscorer werd uiteindelijk Olav van Wijngaarden met negen doelpunten.

Het laatste pouleduel staat vrijdag op het programma, tegenstander is dan Tsjechië. Deze wedstrijd wordt om 17.00 uur lokale tijd gespeeld, wat betekent dat het hier middernacht (van vrijdag op zaterdag) is. De wedstrijd van vandaag terugkijken kan hier.

Foto: Marco en Jenna Spelten, Actiefotografie

Gerelateerde artikelen

Kenonz Korfbal League Recap #3
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz Korfbal League Recap #3
In speelronde drie zien we zaterdagmiddag een reprise van de laatste Korfbal Leaguefinale en gaat promovendus Unitas op bezoek bij DOS'46 in Nijeveen. Op zondagmiddag reist Blauw-Wit af naar Gorredijk om het op te nemen tegen LDODK. Alle wedstrijden zijn live te zien via Eyecons.
Lees meer
Play of the Week #2
Korfbal League Topkorfbal
Play of the Week #2
Nieuw dit jaar is de 'Play of the Week'. Omdat we van mening zijn dat korfbal veel meer spektakel behelst dan alleen mooie doelpunten. De Play of the Week kan bijvoorbeeld ook een killerblock, een torenhoge rebound, een splijtende pass of een ander bijzonder moment zijn.
Lees meer
Korfbal League 2 Round-Up #2
Korfbal League 2 Topkorfbal
Korfbal League 2 Round-Up #2
Sterk wisselende uitslagen in de tweede ronde van de Korfbal League 2. Zo herpakte Tempo zich na het verlies van een week eerder, kreeg DeetosSnel een nederlaag te verwerken, speelden TOP (S) en AW.DTV een bijzonder matig duel en was vooral HKC-DSC heel erg spannend.
Lees meer

Topartikelen

Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League
Internationaal TeamNL Korfbal
Ran Faber en Bo Oppe toegevoegd aan TeamNL Korfbal