Skip to the main content

TeamNL Korfbal scherp in tweede pouleduel

Internationaal TeamNL Korfbal

In Birmingham, USA werd ook de tweede poulewedstrijd van TeamNL Korfbal gewonnen. De ploeg van Jan Niebeek was duidelijk een stuk scherper in de afronding dan gisteren en gaf bovendien verdedigend veel druk. Hoewel Chinees Taipei het laatste kwart winnend afsloot, was het verschil daarvoor al ruimschoots gemaakt (34-18 eindstand).

Het eerste verdedigingsvak, dat bestond uit Daan Preuninger, Laurens Leeuwenhoek, Fleur Hoek en Brett Zuijdwegt, zette al direct de toon door de eerste aanval van Chinees Taipei kort te houden. Aan de andere kant toonden Harjan Visscher en Olav van Wijngaarden zich scherp: Visscher schoot de 1-0 binnen, waarna Van Wijngaarden in de volgende aanval een strafworp verzilverde. Waar de strafworpen in het duel met Portugal nog een struikelblok waren, ging dat tegen Chinees Taipei wel goed (vijf uit vijf). TeamNL Korfbal gaf veel verdedigende druk, waardoor Chinees Taipei gedwongen werd tot passfouten. Bovendien liet de afronding te wensen over, waardoor er pas na zeven Nederlandse doelpunten de eerste Taiwanese goal op het scorebord kwam. Ook in het tweede kwart was het spelbeeld hetzelfde, wat resulteerde in een 19-6 ruststand.

In het derde kwart werd er veel gewisseld aan de kant van Chinees Taipei, maar het spelbeeld veranderde slechts minimaal. TeamNL Korfbal liet pas in de laatste tien minuten de teugels iets vieren. Ook alle wissels kregen speelminuten van Niebeek en uiteindelijk ging het vierde kwart met 6-7 verloren, onder andere dat Ya-Wen Lin, geen onbekende voor de Nederlandse korfballers, zo ongeveer vanaf de middellijn binnenschoot. Het verschil was echter al ruimschoots gemaakt, waardoor TeamNL Korfbal een tweede zege bij kan schrijven (34-18). Topscorer werd uiteindelijk Olav van Wijngaarden met negen doelpunten.

Het laatste pouleduel staat vrijdag op het programma, tegenstander is dan Tsjechië. Deze wedstrijd wordt om 17.00 uur lokale tijd gespeeld, wat betekent dat het hier middernacht (van vrijdag op zaterdag) is. De wedstrijd van vandaag terugkijken kan hier.

Foto: Marco en Jenna Spelten, Actiefotografie

Gerelateerde artikelen

Kom jij meedenken over de toekomst van korfbal?
Bestuurders Competitie
Kom jij meedenken over de toekomst van korfbal?
Leuk nieuws voor jongeren tussen de achttien en dertig jaar die graag meedenken over de toekomst van korfbal! Op 12 september organiseert het KNKV in Dordrecht een bijeenkomst voor jongeren. Na een gezamenlijke maaltijd gaan de aanwezige jongeren met het KNKV in gesprek over de toekomst van korfbal.
Lees meer
Succesvolle tweede week Tour de Camping
Evenementen
Succesvolle tweede week Tour de Camping
Ruim driehonderd vrolijke kinderen, enthousiaste korfbaltrainers, blije ouders, RCN-campings met mooie velden om te sporten én lekker warm weer. Dat waren de ingrediënten voor de zomereditie van Tour de Camping 2022. “Ook deze editie was weer een groot succes. Elke dag deden er weer veel kinderen mee aan de clinics. Het is mooi dat wij […]
Lees meer
Veel enthousiasme tijdens eerste week Tour de Camping
Evenementen
Veel enthousiasme tijdens eerste week Tour de Camping
Deze week deden ruim honderd kinderen mee aan korfbalclinics op RCN Vakantieparken. “Het was weer een hele mooie week. Het mooiste aan het Tour de Camping-concept is dat iedereen vrijblijvend kan aansluiten bij de clinic en op een speelse manier kennis kan maken met korfbal. We zagen veel enthousiasme bij de deelnemers én bij hun […]
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal
Goud voor TeamNL Korfbal op The World Games
Internationaal
Video: portret Randell van der Steen en Gerald van Dijk