Skip to the main content

TeamNL Korfbal scherp in tweede pouleduel

Internationaal TeamNL Korfbal

In Birmingham, USA werd ook de tweede poulewedstrijd van TeamNL Korfbal gewonnen. De ploeg van Jan Niebeek was duidelijk een stuk scherper in de afronding dan gisteren en gaf bovendien verdedigend veel druk. Hoewel Chinees Taipei het laatste kwart winnend afsloot, was het verschil daarvoor al ruimschoots gemaakt (34-18 eindstand).

Het eerste verdedigingsvak, dat bestond uit Daan Preuninger, Laurens Leeuwenhoek, Fleur Hoek en Brett Zuijdwegt, zette al direct de toon door de eerste aanval van Chinees Taipei kort te houden. Aan de andere kant toonden Harjan Visscher en Olav van Wijngaarden zich scherp: Visscher schoot de 1-0 binnen, waarna Van Wijngaarden in de volgende aanval een strafworp verzilverde. Waar de strafworpen in het duel met Portugal nog een struikelblok waren, ging dat tegen Chinees Taipei wel goed (vijf uit vijf). TeamNL Korfbal gaf veel verdedigende druk, waardoor Chinees Taipei gedwongen werd tot passfouten. Bovendien liet de afronding te wensen over, waardoor er pas na zeven Nederlandse doelpunten de eerste Taiwanese goal op het scorebord kwam. Ook in het tweede kwart was het spelbeeld hetzelfde, wat resulteerde in een 19-6 ruststand.

In het derde kwart werd er veel gewisseld aan de kant van Chinees Taipei, maar het spelbeeld veranderde slechts minimaal. TeamNL Korfbal liet pas in de laatste tien minuten de teugels iets vieren. Ook alle wissels kregen speelminuten van Niebeek en uiteindelijk ging het vierde kwart met 6-7 verloren, onder andere dat Ya-Wen Lin, geen onbekende voor de Nederlandse korfballers, zo ongeveer vanaf de middellijn binnenschoot. Het verschil was echter al ruimschoots gemaakt, waardoor TeamNL Korfbal een tweede zege bij kan schrijven (34-18). Topscorer werd uiteindelijk Olav van Wijngaarden met negen doelpunten.

Het laatste pouleduel staat vrijdag op het programma, tegenstander is dan Tsjechië. Deze wedstrijd wordt om 17.00 uur lokale tijd gespeeld, wat betekent dat het hier middernacht (van vrijdag op zaterdag) is. De wedstrijd van vandaag terugkijken kan hier.

Foto: Marco en Jenna Spelten, Actiefotografie

Gerelateerde artikelen

Slotfase zaalcompetitie 2022-2023
Dameskorfbal Hoofdklasse A-junioren Korfbal League Korfbal League 2 Topkorfbal
Slotfase zaalcompetitie 2022-2023
We naderen het einde van de zaalcompetitie seizoen 2022-2023. In dit artikel lees je precies welke wedstrijden er nog gespeeld worden, vind je de livestreamlinks (indien beschikbaar) en check je snel de belangrijkste uitslagen.
Lees meer
A-junioren Hoofdklasse
Hoofdklasse A-junioren Topkorfbal
A-junioren Hoofdklasse
De slotfase van de competitie bij de A-junioren is razend spannend. In de voorlaatste speelronde heeft DVO A1 zich verzekerd van de play-offs, maar wie er tweede gaat worden in de AHKA is nog niet beslist. In de AHKB is PKC A1 al zeker van de play-offs, maar runner-up Fortuna A1 verloor waardoor TOP A1 nu op een gelijk aantal punten staat.
Lees meer
Ticketverkoop Dameskorfbal Zaalfinale gestart
Dameskorfbal Evenementen
Ticketverkoop Dameskorfbal Zaalfinale gestart
De spanning in de Topklasse van het dameskorfbal stijgt en ook bij de A-jeugd blijft het spannend wie, na de kruisfinales, de finaleplekken weten te bemachtigen. Op zaterdag 8 april nemen de winnaars van de kruisfinales het tegen elkaar op tijdens de Dameskorfbal Zaalfinale in de Maaspoort in Den Bosch. Tickets zijn vanaf nu verkrijgbaar!  […]
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal Topkorfbal
De opmars van international Ran Faber: ‘Van het woord talent kun je lui worden’
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League