Skip to the main content

TeamNL Korfbal: spektakel in Veldhoven

Internationaal TeamNL Korfbal

In een volle Kempen Campus in Veldhoven speelde TeamNL Korfbal dinsdagavond een onderlinge wedstrijd. Team ‘Zwart’ won van team ‘Oranje’ (20-22), maar belangrijker nog: het volop aanwezige publiek kreeg een mooi duel voorgeschoteld.

“Het was voor het team heerlijk om weer in zo’n setting te kunnen spelen. Verder was het een nuttig duel waarin we weer enkele opstellingen en speelwijzen hebben kunnen testen en daarin hebben we goede dingen gezien”, aldus bondscoach Jan Niebeek over het duel in de hal van het jubilerende SDO.

Lees ook de reportage van het Eindhovens Dagblad:  Volle tribunes voor TeamNL Korfbal.

Terugkijken
Door technische problemen werkte de livestream de eerste helft niet. Live-flitsen van die eerste helft zijn te zien via het Instagram-account van TeamNL Korfbal.

De tweede helft zie je onder dit artikel.

Ook op bezoek bij Valto en SCO
TeamNL Korfbal is in voorbereiding op het EK in Antwerpen (25-30 oktober). Bondscoach Jan Niebeek maakt binnenkort zijn EK-selectie bekend. Dinsdag 5 oktober speelt TeamNL Korfbal bij Valto in De Lier een onderling duel en dinsdag 12 oktober bij SCO/Motip Dupli in Wolvega tegen een regioteam.

Het duel bij Valto is te zien via onderstaande livestream.

Hou voor meer informatie over deze duels de website van de ontvangende vereniging in de gaten.

Publiek bij EK-wedstrijden
Ook bij de groepswedstrijden in Boeckenberg Sportcenter (25-27 oktober) en de finaleduels in de Lotto Arena (29-30 oktober) mag publiek aanwezig zijn.

Begin oktober maakt de Belgische bond bekend onder welke voorwaarden fans toegang tot de zaal hebben en wordt het mogelijk om tickets te reserveren voor de EK-duels.

Foto: Marco Spelten, Actiefotografie

Gerelateerde artikelen

Succesvolle tweede week Tour de Camping
Evenementen
Succesvolle tweede week Tour de Camping
Ruim driehonderd vrolijke kinderen, enthousiaste korfbaltrainers, blije ouders, RCN-campings met mooie velden om te sporten én lekker warm weer. Dat waren de ingrediënten voor de zomereditie van Tour de Camping 2022. “Ook deze editie was weer een groot succes. Elke dag deden er weer veel kinderen mee aan de clinics. Het is mooi dat wij […]
Lees meer
Veel enthousiasme tijdens eerste week Tour de Camping
Evenementen
Veel enthousiasme tijdens eerste week Tour de Camping
Deze week deden ruim honderd kinderen mee aan korfbalclinics op RCN Vakantieparken. “Het was weer een hele mooie week. Het mooiste aan het Tour de Camping-concept is dat iedereen vrijblijvend kan aansluiten bij de clinic en op een speelse manier kennis kan maken met korfbal. We zagen veel enthousiasme bij de deelnemers én bij hun […]
Lees meer
Goud voor TeamNL Korfbal op The World Games
Internationaal TeamNL Korfbal
Goud voor TeamNL Korfbal op The World Games
TeamNL Korfbal won zondagavond het goud op The World Games 2022. In een vol Birmingham Jefferson Civic Complex werd België in de finale met 23-12 verslagen. Het brons ging naar Chinees Taipei, dat een spannende strijd met Duitsland uitvocht om plek drie en uiteindelijk met 22-23 won.
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal
Goud voor TeamNL Korfbal op The World Games
Internationaal
Video: portret Randell van der Steen en Gerald van Dijk