Skip to the main content

TeamNL Korfbal: spektakel in Veldhoven

Internationaal TeamNL Korfbal

In een volle Kempen Campus in Veldhoven speelde TeamNL Korfbal dinsdagavond een onderlinge wedstrijd. Team ‘Zwart’ won van team ‘Oranje’ (20-22), maar belangrijker nog: het volop aanwezige publiek kreeg een mooi duel voorgeschoteld.

“Het was voor het team heerlijk om weer in zo’n setting te kunnen spelen. Verder was het een nuttig duel waarin we weer enkele opstellingen en speelwijzen hebben kunnen testen en daarin hebben we goede dingen gezien”, aldus bondscoach Jan Niebeek over het duel in de hal van het jubilerende SDO.

Lees ook de reportage van het Eindhovens Dagblad:  Volle tribunes voor TeamNL Korfbal.

Terugkijken
Door technische problemen werkte de livestream de eerste helft niet. Live-flitsen van die eerste helft zijn te zien via het Instagram-account van TeamNL Korfbal.

De tweede helft zie je onder dit artikel.

Ook op bezoek bij Valto en SCO
TeamNL Korfbal is in voorbereiding op het EK in Antwerpen (25-30 oktober). Bondscoach Jan Niebeek maakt binnenkort zijn EK-selectie bekend. Dinsdag 5 oktober speelt TeamNL Korfbal bij Valto in De Lier een onderling duel en dinsdag 12 oktober bij SCO/Motip Dupli in Wolvega tegen een regioteam.

Het duel bij Valto is te zien via onderstaande livestream.

Hou voor meer informatie over deze duels de website van de ontvangende vereniging in de gaten.

Publiek bij EK-wedstrijden
Ook bij de groepswedstrijden in Boeckenberg Sportcenter (25-27 oktober) en de finaleduels in de Lotto Arena (29-30 oktober) mag publiek aanwezig zijn.

Begin oktober maakt de Belgische bond bekend onder welke voorwaarden fans toegang tot de zaal hebben en wordt het mogelijk om tickets te reserveren voor de EK-duels.

Foto: Marco Spelten, Actiefotografie

Gerelateerde artikelen

Kenonz Korfbal League Recap #3
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz Korfbal League Recap #3
In speelronde drie zien we zaterdagmiddag een reprise van de laatste Korfbal Leaguefinale en gaat promovendus Unitas op bezoek bij DOS'46 in Nijeveen. Op zondagmiddag reist Blauw-Wit af naar Gorredijk om het op te nemen tegen LDODK. Alle wedstrijden zijn live te zien via Eyecons.
Lees meer
Play of the Week #2
Korfbal League Topkorfbal
Play of the Week #2
Nieuw dit jaar is de 'Play of the Week'. Omdat we van mening zijn dat korfbal veel meer spektakel behelst dan alleen mooie doelpunten. De Play of the Week kan bijvoorbeeld ook een killerblock, een torenhoge rebound, een splijtende pass of een ander bijzonder moment zijn.
Lees meer
Korfbal League 2 Round-Up #2
Korfbal League 2 Topkorfbal
Korfbal League 2 Round-Up #2
Sterk wisselende uitslagen in de tweede ronde van de Korfbal League 2. Zo herpakte Tempo zich na het verlies van een week eerder, kreeg DeetosSnel een nederlaag te verwerken, speelden TOP (S) en AW.DTV een bijzonder matig duel en was vooral HKC-DSC heel erg spannend.
Lees meer

Topartikelen

Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League
Internationaal TeamNL Korfbal
Ran Faber en Bo Oppe toegevoegd aan TeamNL Korfbal