Skip to the main content

TeamNL Korfbal start The World Games met winst op Portugal

Internationaal TeamNL Korfbal

Voor TeamNL Korfbal is de kop eraf. Hoewel de ploeg duidelijk nog zoekende was in de beginfase, met onder andere vier gemiste strafworpen in de eerste helft, werd het eerste duel in de poulefase van The World Games uiteindelijk overtuigend gewonnen: 29-13.

Voor nieuwkomers Anouk Haars en Terrenc Griemink betekende de plek in de basisopstelling direct hun debuut op een internationaal eindtoernooi. Tegenstander Portugal opende brutaal de score in het Birmingham Jefferson Civic Complex, waar het eerste aanvalsvak van TeamNL Korfbal in de beginfase moeite had met het verzilveren van de kansen. Uiteindelijk was het captain Laurens Leeuwenhoek die de 1-1 aantekende, waarna Portugal nog één keer op voorsprong kwam: 1-2. Na de 2-2 van Jelmer Jonker liep Nederland, via twee goals van Fleur Hoek en nog twee keer Jonker, uit naar een 6-2 tussenstand na tien minuten spelen.

Pas na ruim drie minuten spelen in het tweede kwart viel het eerste doelpunt, waarna er om en om gescoord werd. Na een ongelukkige botsing met Leeuwenhoek moest Tiago Luz geblesseerd het veld verlaten, Leeuwenhoek kon wel door maar kreeg wel een gele kaart voor de overtreding. Anouk Haars bepaalde met haar eerste doelpunt van de wedstrijd de ruststand op 13-6. In het derde en vierde kwart wisselde bondscoach Jan Niebeek volop. Ondertussen vielen de doelpunten ook steeds makkelijker, waardoor TeamNL Korfbal via 20-7 in het derde kwart uit kon lopen naar de uiteindelijke 29-13 eindstand. Jonker werd topscorer met 7 doelpunten, Esther Cordus maakte er vier.

Vervolg toernooi
Donderdag 14 juli om 11.30 plaatselijke tijd (18.30 uur Nederlandse tijd) wacht het tweede groepsduel, met Chinees Taipei. De wedstrijd van vandaag terugkijken kan hier.

Foto: Marco Spelten, Actiefotografie

Gerelateerde artikelen

Slotfase zaalcompetitie 2022-2023
Dameskorfbal Hoofdklasse A-junioren Korfbal League Korfbal League 2 Topkorfbal
Slotfase zaalcompetitie 2022-2023
We naderen het einde van de zaalcompetitie seizoen 2022-2023. In dit artikel lees je precies welke wedstrijden er nog gespeeld worden, vind je de livestreamlinks (indien beschikbaar) en check je snel de belangrijkste uitslagen.
Lees meer
A-junioren Hoofdklasse
Hoofdklasse A-junioren Topkorfbal
A-junioren Hoofdklasse
De slotfase van de competitie bij de A-junioren is razend spannend. In de voorlaatste speelronde heeft DVO A1 zich verzekerd van de play-offs, maar wie er tweede gaat worden in de AHKA is nog niet beslist. In de AHKB is PKC A1 al zeker van de play-offs, maar runner-up Fortuna A1 verloor waardoor TOP A1 nu op een gelijk aantal punten staat.
Lees meer
Ticketverkoop Dameskorfbal Zaalfinale gestart
Dameskorfbal Evenementen
Ticketverkoop Dameskorfbal Zaalfinale gestart
De spanning in de Topklasse van het dameskorfbal stijgt en ook bij de A-jeugd blijft het spannend wie, na de kruisfinales, de finaleplekken weten te bemachtigen. Op zaterdag 8 april nemen de winnaars van de kruisfinales het tegen elkaar op tijdens de Dameskorfbal Zaalfinale in de Maaspoort in Den Bosch. Tickets zijn vanaf nu verkrijgbaar!  […]
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal Topkorfbal
De opmars van international Ran Faber: ‘Van het woord talent kun je lui worden’
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League