Skip to the main content

TeamNL Korfbal start The World Games met winst op Portugal

Internationaal TeamNL Korfbal

Voor TeamNL Korfbal is de kop eraf. Hoewel de ploeg duidelijk nog zoekende was in de beginfase, met onder andere vier gemiste strafworpen in de eerste helft, werd het eerste duel in de poulefase van The World Games uiteindelijk overtuigend gewonnen: 29-13.

Voor nieuwkomers Anouk Haars en Terrenc Griemink betekende de plek in de basisopstelling direct hun debuut op een internationaal eindtoernooi. Tegenstander Portugal opende brutaal de score in het Birmingham Jefferson Civic Complex, waar het eerste aanvalsvak van TeamNL Korfbal in de beginfase moeite had met het verzilveren van de kansen. Uiteindelijk was het captain Laurens Leeuwenhoek die de 1-1 aantekende, waarna Portugal nog één keer op voorsprong kwam: 1-2. Na de 2-2 van Jelmer Jonker liep Nederland, via twee goals van Fleur Hoek en nog twee keer Jonker, uit naar een 6-2 tussenstand na tien minuten spelen.

Pas na ruim drie minuten spelen in het tweede kwart viel het eerste doelpunt, waarna er om en om gescoord werd. Na een ongelukkige botsing met Leeuwenhoek moest Tiago Luz geblesseerd het veld verlaten, Leeuwenhoek kon wel door maar kreeg wel een gele kaart voor de overtreding. Anouk Haars bepaalde met haar eerste doelpunt van de wedstrijd de ruststand op 13-6. In het derde en vierde kwart wisselde bondscoach Jan Niebeek volop. Ondertussen vielen de doelpunten ook steeds makkelijker, waardoor TeamNL Korfbal via 20-7 in het derde kwart uit kon lopen naar de uiteindelijke 29-13 eindstand. Jonker werd topscorer met 7 doelpunten, Esther Cordus maakte er vier.

Vervolg toernooi
Donderdag 14 juli om 11.30 plaatselijke tijd (18.30 uur Nederlandse tijd) wacht het tweede groepsduel, met Chinees Taipei. De wedstrijd van vandaag terugkijken kan hier.

Foto: Marco Spelten, Actiefotografie

Gerelateerde artikelen

Kom jij meedenken over de toekomst van korfbal?
Bestuurders Competitie
Kom jij meedenken over de toekomst van korfbal?
Leuk nieuws voor jongeren tussen de achttien en dertig jaar die graag meedenken over de toekomst van korfbal! Op 12 september organiseert het KNKV in Dordrecht een bijeenkomst voor jongeren. Na een gezamenlijke maaltijd gaan de aanwezige jongeren met het KNKV in gesprek over de toekomst van korfbal.
Lees meer
Succesvolle tweede week Tour de Camping
Evenementen
Succesvolle tweede week Tour de Camping
Ruim driehonderd vrolijke kinderen, enthousiaste korfbaltrainers, blije ouders, RCN-campings met mooie velden om te sporten én lekker warm weer. Dat waren de ingrediënten voor de zomereditie van Tour de Camping 2022. “Ook deze editie was weer een groot succes. Elke dag deden er weer veel kinderen mee aan de clinics. Het is mooi dat wij […]
Lees meer
Veel enthousiasme tijdens eerste week Tour de Camping
Evenementen
Veel enthousiasme tijdens eerste week Tour de Camping
Deze week deden ruim honderd kinderen mee aan korfbalclinics op RCN Vakantieparken. “Het was weer een hele mooie week. Het mooiste aan het Tour de Camping-concept is dat iedereen vrijblijvend kan aansluiten bij de clinic en op een speelse manier kennis kan maken met korfbal. We zagen veel enthousiasme bij de deelnemers én bij hun […]
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal
Goud voor TeamNL Korfbal op The World Games
Internationaal
Video: portret Randell van der Steen en Gerald van Dijk