Skip to the main content

TeamNL Korfbal start The World Games met winst op Portugal

Internationaal TeamNL Korfbal

Voor TeamNL Korfbal is de kop eraf. Hoewel de ploeg duidelijk nog zoekende was in de beginfase, met onder andere vier gemiste strafworpen in de eerste helft, werd het eerste duel in de poulefase van The World Games uiteindelijk overtuigend gewonnen: 29-13.

Voor nieuwkomers Anouk Haars en Terrenc Griemink betekende de plek in de basisopstelling direct hun debuut op een internationaal eindtoernooi. Tegenstander Portugal opende brutaal de score in het Birmingham Jefferson Civic Complex, waar het eerste aanvalsvak van TeamNL Korfbal in de beginfase moeite had met het verzilveren van de kansen. Uiteindelijk was het captain Laurens Leeuwenhoek die de 1-1 aantekende, waarna Portugal nog één keer op voorsprong kwam: 1-2. Na de 2-2 van Jelmer Jonker liep Nederland, via twee goals van Fleur Hoek en nog twee keer Jonker, uit naar een 6-2 tussenstand na tien minuten spelen.

Pas na ruim drie minuten spelen in het tweede kwart viel het eerste doelpunt, waarna er om en om gescoord werd. Na een ongelukkige botsing met Leeuwenhoek moest Tiago Luz geblesseerd het veld verlaten, Leeuwenhoek kon wel door maar kreeg wel een gele kaart voor de overtreding. Anouk Haars bepaalde met haar eerste doelpunt van de wedstrijd de ruststand op 13-6. In het derde en vierde kwart wisselde bondscoach Jan Niebeek volop. Ondertussen vielen de doelpunten ook steeds makkelijker, waardoor TeamNL Korfbal via 20-7 in het derde kwart uit kon lopen naar de uiteindelijke 29-13 eindstand. Jonker werd topscorer met 7 doelpunten, Esther Cordus maakte er vier.

Vervolg toernooi
Donderdag 14 juli om 11.30 plaatselijke tijd (18.30 uur Nederlandse tijd) wacht het tweede groepsduel, met Chinees Taipei. De wedstrijd van vandaag terugkijken kan hier.

Foto: Marco Spelten, Actiefotografie

Gerelateerde artikelen

Kenonz Korfbal League Recap #3
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz Korfbal League Recap #3
In speelronde drie zien we zaterdagmiddag een reprise van de laatste Korfbal Leaguefinale en gaat promovendus Unitas op bezoek bij DOS'46 in Nijeveen. Op zondagmiddag reist Blauw-Wit af naar Gorredijk om het op te nemen tegen LDODK. Alle wedstrijden zijn live te zien via Eyecons.
Lees meer
Play of the Week #2
Korfbal League Topkorfbal
Play of the Week #2
Nieuw dit jaar is de 'Play of the Week'. Omdat we van mening zijn dat korfbal veel meer spektakel behelst dan alleen mooie doelpunten. De Play of the Week kan bijvoorbeeld ook een killerblock, een torenhoge rebound, een splijtende pass of een ander bijzonder moment zijn.
Lees meer
Korfbal League 2 Round-Up #2
Korfbal League 2 Topkorfbal
Korfbal League 2 Round-Up #2
Sterk wisselende uitslagen in de tweede ronde van de Korfbal League 2. Zo herpakte Tempo zich na het verlies van een week eerder, kreeg DeetosSnel een nederlaag te verwerken, speelden TOP (S) en AW.DTV een bijzonder matig duel en was vooral HKC-DSC heel erg spannend.
Lees meer

Topartikelen

Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League
Internationaal TeamNL Korfbal
Ran Faber en Bo Oppe toegevoegd aan TeamNL Korfbal