Skip to the main content

TeamNL Korfbal start TiKT en speelt tegen België

Internationaal TeamNL Korfbal

Voor TeamNL Korfbal gaat dinsdag de This is Korfball Tour van start. Korbis (Waddinxveen) is de eerste vereniging waar de selectie van bondscoach Jan Niebeek een tweedaags programma – met onder andere clinics – verzorgt. Zaterdag 26 juni speelt TeamNL Korfbal in Antwerpen een interland tegen België, dit in het kader van het 100-jarig bestaan van de Belgische bond.

Na het bezoek aan Korbis continueert TeamNL Korfbal de This is Korfball Tour bij Sporting West, Swift en Blauw-Wit (Amsterdam, 25 en 26 mei) en Achilles (Almelo, 1 en 2 juni).

Bondscoach Jan Niebeek over de This is Korfball Tour: “Dit is voor ons een mooie periode. Naast de trainingen zetten we ons maatschappelijk in en zo ontwikkelen we ons zowel binnen als buiten de lijnen door.”

Livestream bij eerste interland Niebeek
De interland op 26 juni in het Boeckenberg Sportcenter (15.30 uur) zal via livestream te volgen zijn. Of er publiek bij het duel aanwezig mag zijn is nog niet bekend. In aanloop naar deze interland spelen beide teams op 19 en 20 juni een oefenduel tegen elkaar.

Voor bondscoach Jan Niebeek en assistent-bondscoach Ruben Boode is het de eerste interland, net zoals dat voor enkele spelers het geval zal zijn. Niebeek: “We kijken ernaar uit. Het is fijn dat we ons na lange tijd weer internationaal kunnen meten.”

TeamNL Korfbal en België zijn allebei in voorbereiding op het EK, dat van 25 tot en met 30 oktober in België gespeeld wordt.

Foto: Marco Spelten, Actiefotografie.nl

Gerelateerde artikelen

Studio Oranje #4: 'Barcelona'
TeamNL Korfbal
Studio Oranje #4: 'Barcelona'

In de zevendelige documentaire ‘Studio Oranje’ werd TeamNL Korfbal gevolgd, op weg naar het WK Korfbal 2015 in België. Vandaag aflevering 4: ‘Barcelona’.

Lees meer
VIDEO: Jessica Lokhorst versus Esther Cordus
TeamNL Korfbal
VIDEO: Jessica Lokhorst versus Esther Cordus

Tijdens het tweede onderlinge duel van TeamNL Korfbal volgde de camera Esther Cordus en Jessica Lokhorst. Beide dames moeten het hebben van hun loopvermogen en kansen rond de korf. Rennen, rennen, rennen!

Lees meer
Meerkerk toegevoegd aan TeamNL Korfbal
TeamNL Korfbal
Meerkerk toegevoegd aan TeamNL Korfbal

Gertjan Meerkerk ziet een sterk seizoen in de Cashback World Korfbal League beloond met een plek in de selectie van TeamNL Korfbal. Bondscoach Wim Scholtmeijer maakte woensdag bekend dat de topschutter van DVO/Accountor aan het nationale keurkorps wordt toegevoegd. In december kwam hij op de Korfbal Challenge al als ‘gastspeler’ uit voor TeamNL Korfbal.

Lees meer

Topartikelen

Beachkorfbal
28 augustus NK Beachkorfbal Outdoor
Korfbal League Topkorfbal
Topscorer vrouwen: Celeste Split