TeamNL Korfbal

TeamNL Korfbal is het vlaggenschip van het Nederlandse korfbal.

TeamNL Korfbal is regerend World Games-, wereld- en Europees kampioen. Het won negenmaal de World Games en veroverde tien WK- en acht EK-titels.

In 2021 speelde het team van bondscoach Jan Niebeek en assistent-bondscoach Ruben Boode het EK in België. In 2022 staan de World Games op het programma (VS) en in 2023 het WK (Taiwan).

TeamNL Korfbal is onderdeel van TeamNL, hét sportteam dat Nederland 365 dagen per jaar vertegenwoordigt op internationaal topniveau. Partners van TeamNL Korfbal zijn ERIMAMizuno, Nea International en Herzog Medical. Shirtsponsor is Nederlandse Loterij.

De kleding van TeamNL Korfbal en de partners is te koop via Korfbalshop.nl.

Benieuwd naar de selecties van TeamNL Korfbal, Talent TeamNL Korfbal (U21), Nederland U19 en Nederland U17?
Check de agenda om te kijken wanneer TeamNL Korfbal in actie komt.
GA NAAR

Selectie World Games 2022 bekend

Bondscoach Jan Niebeek heeft woensdag de selectie voor de World Games 2022 in Birmingham (Verenigde Staten) bekend gemaakt. De toernooiselectie bestaat uit zeven vrouwen en zeven mannen.

Haars en De Korte bij TeamNL Korfbal, selectiestatus Keller en Faber

Zoals elk seizoen is daags na de Korfbal Leaguefinale de nieuwe selectie van TeamNL Korfbal bekend geworden. Anouk Haars (KZ/Thermo4U) en Annelie de Korte (DVO/Accountor) treden per direct toe tot het nationale

Jet Hendriks stopt bij TeamNL Korfbal, neemt ook in clubverband afscheid

Jet Hendriks zwaait af bij TeamNL Korfbal. Dat heeft ze onlangs meegedeeld aan bondscoach Jan Niebeek. Ook heeft ze besloten om te stoppen bij haar huidige club KZ/Thermo4U.

Schimmelaar mag zich laten zien bij TeamNL Korfbal

Jan Niebeek, bondscoach van TeamNL Korfbal, heeft Onno Schimmelaar uitgenodigd om de komende weken op Papendal enkele trainingen af te werken. Schimmelaar, tot voor kort een onbekende in de topkorfbalwereld, baarde enkele