Skip to the main content

TeamNL Korfbal

TeamNL Korfbal is het vlaggenschip van het Nederlandse korfbal.

TeamNL Korfbal is regerend World Games-, wereld- en Europees kampioen. Het won tienmaal de World Games en veroverde tien WK- en acht EK-titels.

In 2021 speelde het team van bondscoach Jan Niebeek en assistent-bondscoach Ruben Boode het EK in België. In 2022 stonden de World Games op het programma (VS) en in 2023 wordt het WK (Taiwan) gespeeld.

TeamNL Korfbal is onderdeel van TeamNL, hét sportteam dat Nederland 365 dagen per jaar vertegenwoordigt op internationaal topniveau. Partners van TeamNL Korfbal zijn ERIMAMizuno, Nea International en Herzog Medical. Shirtsponsor is Nederlandse Loterij.

De kleding van TeamNL Korfbal en de partners is te koop via Korfbalshop.nl.

Benieuwd naar de selecties van TeamNL Korfbal, Talent TeamNL Korfbal (U21), Nederland U19 en Nederland U17?
Check de agenda om te kijken wanneer TeamNL Korfbal in actie komt.
GA NAAR

IKF World Korfball Championship 2023

Van 20 tot en met 29 oktober 2023 wordt in Taiwan het WK Korfbal gespeeld. Alles over TeamNL Korfbal vind je op datisookkorfbal.nl.

Niebeek en Boode maken WK-selectie bekend

Bondscoach Jan Niebeek en assistent-bondscoach Ruben Boode hebben woensdagochtend (20 september) de definitieve WK-selectie bekend gemaakt. De groep die op 14 oktober afreist naar Taiwan bestaat uit zeven vrouwen en zeven mannen.

Ard Korporaal nieuwe bondscoach van TeamNL Korfbal

Ard Korporaal wordt de nieuwe bondscoach van het Nederlands korfbalteam. Korporaal tekende afgelopen vrijdagmiddag 18 augustus samen met assistenten Samantha Schorn-Jonkman en Leon Braunstahl een contract van vier jaar, tot en met...

VIDEO: Terugblik op de carrière van Laurens Leeuwenhoek bij TeamNL Korfbal

We nemen afscheid van onze captain Laurens Leeuwenhoek! Hiermee komt er een einde aan zijn indrukwekkende carrière als international: 64 interlands, drie keer wereldkampioen, vier keer Europees kampioen en drie keer goud...