Toolkit Korfbal Leaguefinale

Wil jij met jouw korfbalvereniging naar de Korfbal Leaguefinale? Superleuk! Zoals je weet is de Korfbal Leaguefinale niet alleen het sportieve hoogtepunt van het zaalseizoen maar ook een plek voor ontmoeting. Daarom hebben wij aantrekkelijke verenigingstickets waar jij jouw korfbalvereniging blij mee maakt! En om jou te ontzorgen helpen wij je dit zo eenvoudig mogelijk op te zetten. Hieronder lees je hoe.

Hoe kan ik groepstickets bestellen?

• Teamtickets (8-25 tickets)
    2e Ring, € 23,00 per ticket. Bestel teamtickets eenvoudig via onze ticketshop.
  • Verenigingstickets (25-50 tickets)
    2e Ring, € 21,00 per ticket. Als je meer dan 25 tickets selecteert wordt de korting automatisch verrekend in de ticketshop.
  • Verenigingstickets (50+ tickets)
    2e Ring, € 19,00 per ticket. Als je meer dan 50 tickets selecteert wordt de korting automatisch verrekend in de ticketshop.

Je plaatst de bestelling zelf in de ticketshop en kiest zelf de stoelen die je wil reserveren.

Hoe verzamel ik de gegevens van leden die gebruik willen maken van mijn clubactie?

Wanneer jullie als club de #korfbalfinale willen bezoeken moeten jullie leden zich natuurlijk ergens aan kunnen melden. Dit kan bijvoorbeeld direct bij de persoon die de namen noteert. Wat een handige tool kan zijn is Typeform. Via Typeform maak je eenvoudig een vragenlijst om informatie te verzamelen. De onderstaande stappen leggen uit hoe je via Typeform een formulier maakt en op je website plaatst:

• Stap 1: Maak een account op Typeform
  • Stap 2: Bevestig je account en log in
  • Stap 3: Selecteer ‘Start form scratch’
  • Stap 4: Selecteer ‘New Typeform’
  • Stap 5: Geef je Typeform een naam
  • Stap 6: Creëer een ‘Welcome Screen’
  • Stap 7: Voeg een welkomsttekst toe (gebruik eventueel de tekst van ons voorbeeld)
  • Stap 8: Voeg de optie ‘Email’ toe en vraag leden hun e-mailadres in te vullen (gebruik eventueel de tekst van ons voorbeeld)
  • Stap 9: Voeg de optie ‘Short Text’ toe en vraag leden om hun naam in te vullen (gebruik eventueel de tekst van ons voorbeeld)
  • Stap 10: Voeg de optie ‘Number’ toe en vraag leden om het aantal tickets dat zij willen reserveren in te vullen (gebruik eventueel de tekst van ons voorbeeld)
  • Stap 11: Voeg de optie ‘Multiple Choice’ toe en vraag leden of zij wel of geen gebruik willen maken van gezamenlijk vervoer.
  • Stap 12: Voeg de optie ‘Multiple Choice’ toe en vraag leden om akkoord te gaan met een betalingsverplichting.
  • Stap 13: Ga bovenin het venster naar ‘Share’.
  • Stap 14: Selecteer ‘Embed into a web page’.
  • Stap 15: Selecteer ‘Get the code’ en kopieer deze code.
  • Stap 16: Voeg deze code toe in een HTML-venster op je verenigingswebsite of stuur de code door naar de webmaster van jullie website.

Wat kan ik communiceren richting mijn leden?

Zo, jullie formulier is gemaakt. Hoog tijd om met jullie leden te communiceren dat zij tickets kunnen bestellen via de vereniging. Dit mogen jullie natuurlijk helemaal zelf invullen, maar de onderstaande teksten geven richting aan de berichten die jullie hierover kunnen verspreiden.

• E-mail aan leden:
    Beste leden,

Op 4 april 2020 keert de Korfbal Leaguefinale terug naar Rotterdam Ahoy. Daar zijn wij als vereniging natuurlijk bij! Om hier een sfeervol verenigingsuitje van te maken reserveer je voordelig tickets via onze vereniging. Ook organiseren we een gezamenlijke busreis zodat je je geen zorgen hoeft te maken over vervoer.

Tickets reserveren doe je eenvoudig via het reserveringsformulier op onze website.

Hartelijke groet,
    [Voornaam] [Achternaam]

• Bericht voor social media:
    Op 4 april 2020 vindt de Korfbal Leaguefinale plaats in Rotterdam Ahoy.

Een perfecte gelegenheid voor een super gaaf verenigingsuitje! Je kunt eenvoudig tickets reserveren via onze website. Ook organiseren we een gezamenlijke busreis zodat je je geen zorgen hoeft te maken over vervoer! Reserveer je tickets via het reserveringsformulier op onze website. [link invoegen]

Wij adviseren om drie keer de actie te communiceren. Een aankondiging, een herinnering en een laatste oproep om nog tickets te reserveren als dit nog niet gebeurd is. Op deze manier zorg je ervoor dat de boodschap aankomt en voorkom je dat leden die gebruik willen maken van deze actie het bericht niet te zien krijgen.

Waar kan ik foto- en videomateriaal vinden voor het opzetten van een clubactie?

Je mag natuurlijk eigen fotomateriaal gebruiken, maar in deze map vind je een aantal uitingen (afbeeldingen en video), die je kunt gebruiken voor communicatie naar jullie leden.

Welke tips hebben jullie voor het opzetten van een clubactie?

• Zorg dat je een heldere deadline stelt. Op deze manier voorkom je dat leden achteraf aangeven alsnog tickets te willen reserveren. In communicatie richting leden is het dan ook belangrijk telkens deze deadline te communiceren.
  • Samen reizen is natuurlijk leuker dan alleen! Als vereniging kunnen jullie ervoor kiezen om bijvoorbeeld als vereniging met de bus heen en terug te reizen. Jullie kunnen zelf deze busreis reserveren en de kosten dekken door een bedrag per retour in rekening te brengen bij jullie leden.
  • Maak een reserveringsformulier en voeg deze toe aan je verenigingswebsite om het aanmelden voor leden zo eenvoudig mogelijk te maken.

Waar kan ik terecht als ik vragen heb over het reserveren van tickets?

Wil je hulp bij het opzetten van jouw verenigingsactie? Neem contact op met Ruben via ruben@yellowjersey.nl.

Voorbeeld van reserveringsformulier Typeform