Skip to the main content

Topsport en spektakel tijdens Big Green Egg / NK 1-1 korfbal

Topkorfbal

Het is een vaste prik op de korfbalkalender: Eerste Pinksterdag betekent het Nederlands kampioenschap één-tegen-één korfbal bij ONDO in ’s-Gravenzande. Zondag 19 mei strijden 32 senioren en junioren om de nationale titels. “Het is de mooiste dag in het veldkorfbal.”

Inmiddels is Nederland wel bekend met het concept. De ene speler valt 45 seconden aan, de ander verdedigt, een score in de binnenste cirkel telt voor twee punten en schieten uit beweging is nooit verdedigd. Het is een enorme succesformule gebleken, mede gevoed door DJ’s, speakers en altijd minimaal 1500 toeschouwers rond de arena. Het is topsport, spektakel en entertainment ineen.

Organisatoren Barry Schep en Frank Stout kijken er ieder jaar weer enorm naar uit. “Wat ooit begon als een klein intermezzo van het Pinkstertoernooi van ONDO is uitgegroeid tot het grootste veldevenement van het jaar. Ieder jaar wordt het weer wat groter. Zo mooi om te zien dat ieder lid van ONDO hier zich zo voor in wil zetten”, vertelt Stout trots.

Ran Faber (LDODK/Rinsma Modeplein), Jordi van Elburg (AKC Blauw-Wit), Merijn Mensink (Fortuna) en Mike van Boven (Unitas/Perspectief). Zomaar vier topspelers die zondag op het gras van ONDO Nederlands kampioen kunnen worden. “Natuurlijk hadden we naast Ran meer internationals willen verwelkomen, maar Team NL landt zaterdagavond na een stage in het buitenland”, vertelt Schep. “Maar nu hebben we louter 1-1 specialisten. En van heel veel verschillende verenigingen. En vrijwel iedereen van Oranje Onder 19 is aanwezig bij de junioren. Inclusief gearriveerde namen als Jorien Jordaan (PKC/Vertom) en Robin Bakker (TOP/IAA fresh).”

De junioren starten om 11:30 uur, de senioren lopen op om 14:00 uur. Net als de andere jaren is de toegang gratis. Er is ook een livestream aanwezig, deze vind je via deze link > .

foto: Miranda Fok

Gerelateerde artikelen

NKD 2024
Topkorfbal
NKD 2024
Op het veld van Dalto in Driebergen werden zaterdag 22 juni de finales van de D-jeugd, C-jeugd, B-jeugd, A-jeugd en de Ereklasse gespeeld. Nederlands is vijf kampioenen rijker: Dalto D1, TOP C1, PKC B1, Fortuna A1 en DVO 1 pakten de titels op het veld. SKF D1 – Dalto/Klaverblad Verzekeringen D1 Voor Dalto D1 was […]
Lees meer
Ereklasse '23/'24 - kruisfinales
Ereklasse
Ereklasse '23/'24 - kruisfinales
De vier nummers één uit de kampioenspoules vochten afgelopen weekend om een plek in de Ereklassefinale op 22 juni. Fortuna vs. PKC werd bij KCR in Ridderkerk gespeeld, DOS '46 en DVO stonden op het veld van Unitas/Perspectief in Harderwijk tegenover elkaar. 
Lees meer
Wijzigingen slotfase Kenonz Korfbal League en Korfbal League 2
Competitie Korfbal League Korfbal League 2
Wijzigingen slotfase Kenonz Korfbal League en Korfbal League 2
De slotfase van de Kenonz Korfbal League en Korfbal League 2 wordt met ingang van het seizoen 2024-2025 gewijzigd. De nummer 1 van de Korfbal League 2 promoveert vanaf komend seizoen rechtstreeks. Daarnaast zijn er play-offs voor een eventuele tweede promovendus. Na de laatste speelronde op zaterdag 22 maart, start op dinsdag 25 maart de […]
Lees meer

Topartikelen

Dameskorfbal
Rosolo is Nederlands Kampioen op het veld bij de dames!
TeamNL Korfbal
Wijzigingen selectie TeamNL Korfbal