Skip to the main content

U19 EKC – dag 1

Internationaal U21, U19, U17

Nederland U19 – Duitsland U19
Het treffen met Duitsland was voor de ploeg van Leon Simons en Samantha Schorn-Jonkman het openingsduel van dit open Europees kampioenschap. Aanvallend moest de ploeg duidelijk even loskomen, maar verdedigend werd de opdracht al gauw duidelijk: druk geven en zo snel mogelijk de aanval van Duitsland onderbreken. Daar slaagde Nederland goed in, dankzij veel steals en verdedigende rebounds hadden de Duitsers aanvallend weinig in te brengen. Na een kwart was het 5-1. In het tweede kwart kwam Nederland ook aanvallend op stoom. De bal ging makkelijk rond en dankzij een uitstekend verzorgde rebound kreeg de ploeg over de gehele linie veel herhalingen. Roos Hom had met zes doelpunten een flink aandeel in de productie (17-1 na twee kwarten).

Na rust, waarin Isa Dik op de plek van Sigrid Kuipers kwam, leek de aanvallende scherpte een beetje weggeëbd, maar verdedigend bleef de ploeg volharden in de opdracht: veel druk op de buitenkant, waardoor Duitsland vaak snel balverlies leed. De doelpunten vielen wat minder makkelijk dan in het tweede kwart, met als resultaat een 23-2 stand. Ook de laatste acht minuten (de poulewedstrijden bestaan uit vier kwarten van acht minuten) bleef het verdedigend sterk wat de ploeg liet zien. De dertig goals werden net niet gehaald, maar Nederland kende een heel goede start van het toernooi. Hom eindigde uiteindelijk op zeven goals, Amber Klaren en Gideon Gort maakten er vijf. (Uitslag 29-3)

Frankrijk U19 – Nederland U19
De wedstrijd was slechts vijf seconden oud toen Amber Klaren met een prachtige doorbraakactie de openingsgoal maakte. Ook in het tweede duel van deze eerste toernooidag gaf Nederland verdedigend ontzettend veel druk. Niet alleen op de ballijnen en in het overzicht waardoor er veel ballen werden gepakt: zelfs het uitverdedigen leverde balbezit op. Oranje kreeg veel kansen maar in de afronding ontbrak de zuiverheid nog enigszins. Toch was het na het eerste kwart 0-6. In het tweede kwart trok Nederland de goede lijn door en met de 2-10 van aanvoerder Jorn Remans stonden alle acht basisspelers op het scoreformulier. De equipe van Simons kon gemakkelijk spelen en kreeg veel ruimte, wat de nodige mooie acties opleverde (2-14 ruststand).

Na rust – met Matthijs Draaisma op de plek van Job Kuiper en Roos Hom voor Amber Klaren – raakte Nederland U19 echt op dreef. Jinthe Kraaijeveld schoot haar vrije ballen feilloos raak en Hom, die in de wedstrijd tegen Duitsland al topscorer werd, ging verder met waar zij gebleven was: scoren. Jeroen Boonstra maakte een schitterende onehander fade-away (2-23) en met de tweede van Isa Dik eindigde het derde kwart op 3-26. In het laatste kwart bleven de scores bij Nederland goed verdeeld over alle schijven en waren de Fransen moe gestreden. Jinthe Kraaijeveld en Roos Hom eindigden beide op zes goals, Jorn Remans en Dennis Noordermeer op vijf. Met een ruime overwinning werd de eerste dag van dit Open EK afgesloten, zaterdag staan de wedstrijden tegen Engeland (10.45u) en Portugal (17.00u) op het programma. (Uitslag: 4-39)

Gerelateerde artikelen

WK U21 voor Talent TeamNL Korfbal start 6 juli
WK U21 voor Talent TeamNL Korfbal start 6 juli
Aanstaande zaterdag, 6 juli, begint voor Talent TeamNL Korfbal het WK U21 in Turkije. De ploeg van bondscoach Kees Vlietstra bereidt zich deze week – samen met TeamNL Korfbal – voor op het toernooi in het Turkse Kemer. Vanaf zaterdag barst de strijd om de wereldtitel dan echt los. De verrichtingen van Talent TeamNL Korfbal […]
Lees meer
U17 KWC 2024 - dag 2
U21, U19, U17
U17 KWC 2024 - dag 2
Nederland U17 werd zondag in Eindhoven wereldkampioen, na een 26-15 overwinning op titelverdediger Chinese Taipei. Voor bondscoach Barry Schep de ultieme afsluiter van zijn carrière als bondscoach, en revanche na de verloren finale van 2023. Nederland U17 – Chinese Taipei (finale) Een ramvolle sporthal de Vijfkamp was het decor van de finale van het WK […]
Lees meer
U17 KWC 2024 - dag 1
U21, U19, U17
U17 KWC 2024 - dag 1
Eindhoven is dit weekend het decor van de 24e editie van de U17 Korfball World Cup. Op zaterdag wordt de poulefase gespeeld, zondag zijn de halve finales en de finale. De toegang is gratis, maar voor wie niet in Eindhoven aanwezig kan zijn, zijn de wedstrijden ook te volgen via de livestreams van de IKF.
Lees meer

Topartikelen

Topkorfbal
NKD 2024
Dameskorfbal
Rosolo is Nederlands Kampioen op het veld bij de dames!
TeamNL Korfbal
Wijzigingen selectie TeamNL Korfbal