Skip to the main content

U21 op overtuigende wijze Europees kampioen

Internationaal U21, U19, U17

Talent TeamNL Korfbal is zaterdag op overtuigende wijze Europees kampioen geworden door België U21 met 21-12 te verslaan. De finale van het IKF U21 European Korfball Championship in Tsjechië kende een gelijkopgaande start, waarna Talent TeamNL Korfbal al snel de wedstrijd naar zich toe trok.

In een ambiance die een finale waardig was – de hal zat weer bomvol enthousiaste supporters – begon Talent TeamNL Korfbal in een basisopstelling, die een combinatie was van twee vakken uit voorgaande opstellingen. Axel van Genechten opende de score voor België U21 met een afstandsschot, waarna Joren van Nieuwenhuijzen direct een antwoord had, ook van afstand. De ploegen gaven elkaar veel druk wat een 4-4 stand opleverde na het eerste kwart. Tot 6-6 ging de strijd gelijk op. In het tweede kwart kwam U21 beter onder de druk uit en ging het rendement omhoog. Sanne van der Werff zorgde voor een verschil van twee punten (6-8) en daarna bouwden Brett Zuijdwegt, Randy Oosting en Koen van Roekel de voorsprong uit tot 11-6 bij rust.

Definitief gat in vierde kwart

In de tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde, net als het verschil in de score. België U21 was wat ongelukkig in de passing en Talent TeamNL Korfbal net wat gelukkiger in de afronding. In het vierde kwart liep Nederland verder uit en wisselde bondscoach Kees Vlietstra één keer. Na het laatste fluitsignaal van de Slowaakse scheidsrechter Peter Busik prijkte een 21-12 eindstand op het scorebord.

Randy Oosting werd topscorer voor Nederland met vijf goals, terwijl Lisa van Gorp en Axel van Genechten een groot deel van de score voor België op zich namen met ieder vier doelpunten.

‘Volwassen overwinning’

Vlietstra complimenteerde zijn ploeg na afloop met het behalen van een zakelijke en volwassen overwinning. “We spelen een redelijk eerste kwart, maar een achterstand na tien minuten was verdiend geweest. Met wat wisselingen in het vak van Brett en Randy speelden we een heel goed tweede kwart – waarin we het verschil maken – en konden we het in het derde en vierde kwart afmaken. Een verschil met de WK-finale van vorig jaar, waarin België het gevoel hield nog terug te kunnen komen.”

Een extra vermelding heeft Vlietstra voor Koen van Roekel, die aan beide kanten heerste in de rebound. “De beker is weer terug, daar zijn we heel blij mee”, zo sluit hij af.

Talent TeamNL Korfbal volg je via Instagram. De finale kijk je hier terug, meer informatie over het afgelopen EK vind je hier.

Foto: Marco Spelten, Actiefotografie.nl

Gerelateerde artikelen

IKF verplaatst EK en WK U21 naar 2021
Internationaal
IKF verplaatst EK en WK U21 naar 2021

De Internationale Korfbal Federatie (IKF) heeft zojuist het nieuws naar buiten gebracht dat het EK en het WK U21 naar 2021 worden verplaatst. Dit als gevolg van de wereldwijde verspreiding van het coronavirus en alle bijkomende onzekerheden. Donderdag maakte de IWGA al bekend dat de World Games van juli 2021 naar juli 2022 gaan.

Lees meer
Op Papendal: TeamNL Korfbal en U21 mogen blijven trainen
Internationaal TeamNL Korfbal U21, U19, U17
Op Papendal: TeamNL Korfbal en U21 mogen blijven trainen

Het kabinet heeft besloten dat alle fulltime topsportprogramma’s in een gecontroleerde omgeving mogen blijven draaien, mits deze op een officiële lijst van erkende topsportaccommodaties staan. Om die reden kunnen TeamNL Korfbal en Talent TeamNL Korfbal (U21) op Papendal blijven trainen.

Lees meer
WK U21 in Taiwan definitief van de baan
Internationaal U21, U19, U17
WK U21 in Taiwan definitief van de baan

Het IKF U21 World Korfball Championship in Taiwan gaat definitief niet door. Dat heeft de Internationale Korfbal Federatie (IKF) donderdag bekendgemaakt. In 2020 werd al besloten het toernooi te verplaatsen naar juli van dit jaar, maar nu gaat er dus definitief een streep door het WK voor de youngsters.

Lees meer

Topartikelen

Korfbal League Topkorfbal
Recap #12.3: PKC en Fortuna treffen elkaar opnieuw in finale
Korfbal League Topkorfbal
Insta Talks: Koen van Roekel