Skip to the main content

U21 op overtuigende wijze Europees kampioen

Internationaal U21, U19, U17

Talent TeamNL Korfbal is zaterdag op overtuigende wijze Europees kampioen geworden door België U21 met 21-12 te verslaan. De finale van het IKF U21 European Korfball Championship in Tsjechië kende een gelijkopgaande start, waarna Talent TeamNL Korfbal al snel de wedstrijd naar zich toe trok.

In een ambiance die een finale waardig was – de hal zat weer bomvol enthousiaste supporters – begon Talent TeamNL Korfbal in een basisopstelling, die een combinatie was van twee vakken uit voorgaande opstellingen. Axel van Genechten opende de score voor België U21 met een afstandsschot, waarna Joren van Nieuwenhuijzen direct een antwoord had, ook van afstand. De ploegen gaven elkaar veel druk wat een 4-4 stand opleverde na het eerste kwart. Tot 6-6 ging de strijd gelijk op. In het tweede kwart kwam U21 beter onder de druk uit en ging het rendement omhoog. Sanne van der Werff zorgde voor een verschil van twee punten (6-8) en daarna bouwden Brett Zuijdwegt, Randy Oosting en Koen van Roekel de voorsprong uit tot 11-6 bij rust.

Definitief gat in vierde kwart

In de tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde, net als het verschil in de score. België U21 was wat ongelukkig in de passing en Talent TeamNL Korfbal net wat gelukkiger in de afronding. In het vierde kwart liep Nederland verder uit en wisselde bondscoach Kees Vlietstra één keer. Na het laatste fluitsignaal van de Slowaakse scheidsrechter Peter Busik prijkte een 21-12 eindstand op het scorebord.

Randy Oosting werd topscorer voor Nederland met vijf goals, terwijl Lisa van Gorp en Axel van Genechten een groot deel van de score voor België op zich namen met ieder vier doelpunten.

‘Volwassen overwinning’

Vlietstra complimenteerde zijn ploeg na afloop met het behalen van een zakelijke en volwassen overwinning. “We spelen een redelijk eerste kwart, maar een achterstand na tien minuten was verdiend geweest. Met wat wisselingen in het vak van Brett en Randy speelden we een heel goed tweede kwart – waarin we het verschil maken – en konden we het in het derde en vierde kwart afmaken. Een verschil met de WK-finale van vorig jaar, waarin België het gevoel hield nog terug te kunnen komen.”

Een extra vermelding heeft Vlietstra voor Koen van Roekel, die aan beide kanten heerste in de rebound. “De beker is weer terug, daar zijn we heel blij mee”, zo sluit hij af.

Talent TeamNL Korfbal volg je via Instagram. De finale kijk je hier terug, meer informatie over het afgelopen EK vind je hier.

Foto: Marco Spelten, Actiefotografie.nl

Gerelateerde artikelen

Succesvolle tweede week Tour de Camping
Evenementen
Succesvolle tweede week Tour de Camping
Ruim driehonderd vrolijke kinderen, enthousiaste korfbaltrainers, blije ouders, RCN-campings met mooie velden om te sporten én lekker warm weer. Dat waren de ingrediënten voor de zomereditie van Tour de Camping 2022. “Ook deze editie was weer een groot succes. Elke dag deden er weer veel kinderen mee aan de clinics. Het is mooi dat wij […]
Lees meer
Veel enthousiasme tijdens eerste week Tour de Camping
Evenementen
Veel enthousiasme tijdens eerste week Tour de Camping
Deze week deden ruim honderd kinderen mee aan korfbalclinics op RCN Vakantieparken. “Het was weer een hele mooie week. Het mooiste aan het Tour de Camping-concept is dat iedereen vrijblijvend kan aansluiten bij de clinic en op een speelse manier kennis kan maken met korfbal. We zagen veel enthousiasme bij de deelnemers én bij hun […]
Lees meer
Goud voor TeamNL Korfbal op The World Games
Internationaal TeamNL Korfbal
Goud voor TeamNL Korfbal op The World Games
TeamNL Korfbal won zondagavond het goud op The World Games 2022. In een vol Birmingham Jefferson Civic Complex werd België in de finale met 23-12 verslagen. Het brons ging naar Chinees Taipei, dat een spannende strijd met Duitsland uitvocht om plek drie en uiteindelijk met 22-23 won.
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal
Goud voor TeamNL Korfbal op The World Games
Internationaal
Video: portret Randell van der Steen en Gerald van Dijk