Skip to the main content

Update Korfbal League

Korfbal League Topkorfbal

Zoals dinsdagavond bekendgemaakt heeft het KNKV tijdens een overleg met de Korfbal Leagueverenigingen het Korfbal Leagueprogramma gepubliceerd. In dit zelfde overleg is het KNKV ook ingegaan op de kosten van de testen en de promotie-degradatieregeling.

De door NOC*NSF beoordeelde en ingekochte antigeensneltesten worden door het KNKV aan de Korfbal Leagueverenigingen verstrekt. Vanwege het algemene belang van de aankomende Korfbal Leagueduels – ‘met de opgedane ervaring hoopt het KNKV te bevorderen dat, zodra het kan, er weer ruimte komt voor de andere korfballers om compleet te trainen met weerstand en wedstrijden te spelen én op deze manier kunnen de fans via de streams op ons nieuwe platform genieten van de sport’ – heeft het KNKV besloten om deze testen op wedstrijddagen te vergoeden vanuit de bestaande beschikbare middelen.

Promotie-degradatieregeling
Verder heeft het KNKV bij de verenigingen aangegeven dat de promotie-degradatieregeling voor dit zaalseizoen op korte termijn wordt vastgesteld. Hierbij is ook het scenario besproken dat er op 6 februari 2021 – de laatst mogelijke datum in de competitie-routekaart – in de klassen onder de Korfbal League nog niet op een verantwoorde wijze gestart kan worden met de zaalcompetitie.

Het eventueel vervallen van de reguliere competitie in de klassen onder de Korfbal League zou met zich meebrengen dat er geen promotie naar en degradatie vanuit de Korfbal League kan plaatsvinden. Voor dit scenario kijkt het KNKV naar mogelijkheden om de play-offfase in de Korfbal League uit te breiden, zodat meer teams kans maken op de play-offs en de fans dus een spannende competitie voorgeschoteld krijgen.

Over dit mogelijke scenario heeft het KNKV dinsdagavond naast de verenigingen in de Korfbal League ook die in de Hoofdklasse persoonlijk geïnformeerd.

Het programma van de Korfbal League vind je hier. De toelichting van KNKV-directeur Kees Rodenburg op de start van de Korfbal League vind je hier.

Foto: René van Dam, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Kroon wil na afscheid 'de echte vrijheid' ervaren
Korfbal League Topkorfbal
Kroon wil na afscheid 'de echte vrijheid' ervaren

Marjolijn Kroon maakte vorige maand bekend dat ze na dit seizoen een punt zet achter haar carrière. In afwachting van de afwikkeling van dit seizoen blikt de oud-international met Korfbal.nl alvast terug op haar loopbaan.

Lees meer
Recap #6: Matig TOP wint nipt van KCC, LDODK onderuit in Wormer
Korfbal League Topkorfbal
Recap #6: Matig TOP wint nipt van KCC, LDODK onderuit in Wormer

Na zes speelronden ligt de strijd om de vierde plaats helemaal open. In poule A werd de stand helemaal opgeschud door de winst van Groen-Geel op LDODK. Onder koploper PKC staan er nu vier ploegen met zes punten uit zes wedstrijden.

Lees meer
Korfbal League Recap #9
Korfbal League Topkorfbal
Korfbal League Recap #9

Speelronde negen van de Cashback World Korfbal League: we trapten af met PKC/SWKGroep vs. DOS’46. Een tumultueuze wedstrijd waarin DOS’46 uiteindelijk het hoofd koel hield en met de punten aan de haal ging. Op zondag was Blauw-Wit in eigen hal te sterk voor KZ/Thermo4U.

Lees meer

Topartikelen

Korfbal League Topkorfbal
Recap #7: Eerste zege Oost-Arnhem in Korfbal League, doelpuntrijk gelijkspel in Gorredijk
Korfbal League Topkorfbal
Goal van de Week #6