Skip to the main content

Van der Terp aangewezen voor World Games

Internationaal

Korfbal League-arbiter Peter van der Terp is door de IKF aangewezen als scheidsrechter voor de World Games. Dit toernooi wordt 13-17 juli gespeeld in het Amerikaanse Birmingham.
Het is voor Van der Terp – afgelopen seizoen met zijn compagnon Stan de Groot uitgeroepen tot beste scheidsrechtersduo van de Korfbal League – de eerste keer dat hij actief zal zijn op de World Games.

Afgelopen najaar floot Van der Terp (op foto links) op het EK in Antwerpen. In 2019 was de inwoner van Steenwijk actief op het WK in Zuid-Afrika. Tijdens laatstgenoemd toernooi floot Van der Terp de halve finale tussen Chinees Taipei en België.


World Games

Aan de World Games nemen de beste acht korfballanden ter wereld deel. TeamNL Korfbal is regerend titelhouder, in 2017 versloeg het Chinees Taipei in de finale.

De World Games worden één keer in de vier jaar gehouden en dit multisportevenement geldt als voorportaal van de Olympische Spelen. In totaal wordt er 7-17 juli  in Birmingham in 35 sporten (en 223 disciplines) gestreden om het goud. Nederland is voorlopig in dertien verschillende sporten geplaatst. Het KNKV heeft net als vijf jaar geleden een coördinerende rol in de uitzending van de Nederlandse delegatie, die te volgen is via TheWorldGamesNL.

Foto: Gertrude de Vries, Korfbalfoto

Gerelateerde artikelen

Kenonz Korfbal League Recap #11
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz Korfbal League Recap #11
KCC pakte zaterdagavond bonuspunten door in een heerlijk duel DVO met een minimaal verschil te verslaan. Eerder op de dag deden PKC en Fortuna wat ze moesten doen: winnen van de nummers negen en tien op de ranglijst. Zondagmiddag vechten LDODK en KZ in een rechtstreeks duel om plek vier: het verschil tussen beide ploegen is slechts één punt.
Lees meer
Niebeek en Boode stoppen na WK bij TeamNL Korfbal
Internationaal TeamNL Korfbal
Niebeek en Boode stoppen na WK bij TeamNL Korfbal
Jan Niebeek, bondscoach, en Ruben Boode, assistent-bondscoach, zullen na het WK Korfbal (20 t/m 29 oktober 2023) stoppen met hun werkzaamheden bij TeamNL Korfbal. Eerder vandaag hebben zij dit ook persoonlijk aan de selectie van TeamNL Korfbal verteld. Hierdoor komt er een einde aan de succesvolle samenwerking met TeamNL Korfbal.
Lees meer
Kenonz Korfbal League in de media #10
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz Korfbal League in de media #10
Na speelronde tien is er aandacht voor Unitas dat vrijwel zeker weet dat het bij één seizoen in de Kenonz Korfbal League blijft. NH Nieuws maakte een samenvatting van KZ vs. Blauw-Wit en De Stentor sprak Jelmer Jonker (PKC) bij zijn terugkeer in 'De Eendracht' in Nijeveen.
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal Topkorfbal
De opmars van international Ran Faber: ‘Van het woord talent kun je lui worden’
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League