Skip to the main content

Van der Werff bij TeamNL Korfbal, selectiestatus voor Schuiling en Van Roekel

Internationaal TeamNL Korfbal

Sanne van der Werff (PKC/Vertom) is door bondscoach Jan Niebeek en assistent-bondscoach Ruben Boode uitgenodigd om aan te sluiten bij TeamNL Korfbal. Julia Schuiling (TOP/LITTA) en Koen van Roekel (DVO/Accountor) ontvangen een selectiestatus, waarmee ze de gelegenheid krijgen om aan het programma op Papendal deel te nemen en aansluiting te vinden.

Eerder deze week werd al bekend dat Marloes Frieswijk en Gertjan Meerkerk niet langer deel uitmaken van het Nederlands team, dat zich voorbereidt op het EK eind oktober in België.

‘Fantastisch seizoen’
Bondscoach Jan Niebeek: “Sanne heeft zich erg sterk doorontwikkeld en een fantastisch seizoen gedraaid, met bij iedereen vers in het geheugen de absolute hoofdrol in de Korfbal Leaguefinale. Sanne heeft aangegeven zich volledig te willen en kunnen committeren aan TeamNL Korfbal en gebruikt de komende periode om haar studie Geneeskunde goed op ons programma af te stemmen.”

Over de selectiestatus voor Schuiling en Van Roekel zegt Niebeek: “Ook zij ontwikkelen zich erg goed bij hun club. Met deze status krijgen ze een extra stimulans om nog meer te trainen en zich te meten met de beste korfballers.”

EK 2021 en World Games 2022
Met het toevoegen van Van der Werff, Schuiling en Van Roekel, die allen in Talent TeamNL Korfbal gespeeld hebben, telt de groep van Niebeek nu achttien spelers een speelsters met een A-status en twee met een selectiestatus. TeamNL Korfbal maakt zich op voor het uitgestelde IKF European Korfball Championship, dat 25 tot en met 30 oktober plaatsvindt in Deurne en Antwerpen (België). Voorafgaand, in mei en juni, gaat TeamNL Korfbal bij drie verenigingen langs in het kader van de This is Korfball Tour. In juli 2022 speelt TeamNL Korfbal de uitgestelde World Games in Birmingham (VS).

Foto: Gertrude de Vries, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Dag vijf van de World Games: Goud voor Niderlandy
Internationaal TeamNL Korfbal
Dag vijf van de World Games: Goud voor Niderlandy

De World Games zitten er voor de korfballers op. Zoals verwacht pakte de formatie van Wim Scholtmeijer de titel. En dat werd gevierd. Chinees Taipei vierde het feestje mee, voor het eerst in haar geschiedenis pakte het een zilveren medaille op de mondiaal seniorentoernooi.

Lees meer
Boadi tijdelijk bij TeamNL Korfbal: 'Ik doe het redelijk, maar moet meer scoren'
Korfbal League TeamNL Korfbal Topkorfbal
Boadi tijdelijk bij TeamNL Korfbal: 'Ik doe het redelijk, maar moet meer scoren'

DVO/Accountor-speelster Daniëlle Boadi werd onlangs voor de eerstkomende periode toegevoegd aan TeamNL Korfbal, dat ook in deze coronatijden volledig mag trainen. Om op topniveau te kunnen blijven trainen en volwaardige onderlinge wedstrijden te kunnen spelen, wilde bondscoach Jan Niebeek met een grotere groep trainen en Boadi was één van de uitverkorenen.

Lees meer
TeamNL Korfbal Topkorfbal
Zuijdwegt: 'Kroon was een speerpunt van TeamNL. Nu vervang ik haar'

Er kan in korte tijd veel gebeuren. Brett Zuijwegt (20) promoveerde in 2018 met DeetosSnel naar de Korfbal League, maakte afgelopen zomer de transfer naar PKC/SWKGroep en vorige week woensdag kreeg ze een belangrijk telefoontje van bondscoach Wim Scholtmeijer: een plek in TeamNL Korfbal.

Lees meer

Topartikelen

Korfbal League Topkorfbal
Recap #12.3: PKC en Fortuna treffen elkaar opnieuw in finale
Korfbal League Topkorfbal
Insta Talks: Koen van Roekel