Skip to the main content

Veel blije gezichten op zonnig NK Beachkorfbal

Beachkorfbal

Een schitterende, zonnige dag het strand van Scheveningen was op zondag 21 augustus het decor voor het NK Beachkorfbal Outdoor 2022. Met zo’n 75 teams was het toernooi druk bezocht en ook de clinic van assistent-bondscoach Ruben Boode met ondersteuning van jeugdinternationals Boyd Abbenhuis en Sascha Pouw was een succes.

In zes categorieën werd gestreden om de nationale titel. Bij de E-jeugd werd het kampioenschap een prooi voor KVS/Groeneveld Keukens E1, dat in de finale won van Fortuna/Delta Logistiek E1. De D-categorie werd gewonnen door Nieuwerkerk D1, dat won van ONDO (G) D1.

Een spannende finale bij de C-jeugd kwam aan op een verlenging. Na een golden goal was Heerenveen C1 uiteindelijk de ploeg die zich Nederlands kampioen mocht noemen. DeetosSnel B1 was in de finale te sterk voor Die Haghe B1, en claimde daarmee de titel. De junioren van Dalto/Klaverblad Verzekeringen A1 grepen de winst in de finale met PKC/Vertom A1. Bij de senioren tenslotte pakte ASVD 2 uit Dronten het kampioenschap. In de finale werd BEP uit Purmerend met 5-12 verslagen.

Foto: Robin Leltz, Korfbalfoto

Gerelateerde artikelen

Ereklasse '23-'24, ronde 3
Ereklasse Topkorfbal
Ereklasse '23-'24, ronde 3
Een aantal ploegen speelde afgelopen week een doordeweekse wedstrijd, in verband met het aanstaande WK Korfbal (20 t/m 29 oktober) in Taiwan. Avanti-Fortuna (poule 6) kende dinsdagavond een heel magere eindstand, de return op zaterdag was een stuk doelpuntrijker. De Amsterdamse burenruzie op zondag was spannend, maar Blauw-Wit trok aan het langste eind. Verder kende speelronde drie geen grote bijzonderheden.
Lees meer
Dameskorfbal Topklasse '23-'24, ronde 1
Dameskorfbal
Dameskorfbal Topklasse '23-'24, ronde 1
Ook de dames zijn afgelopen weekend weer gestart en de eerste speelronde resulteerde direct in een aantal mooie, spannende wedstrijden! In de Topklasse A won De Korfrakkers met een jong team overtuigend van ODC. De andere twee wedstrijden waren spannender, maar ook Oranje Wit en VIOS/Spes mochten twee punten bijschrijven. In de Topklasse B versloeg Melderslo Swift/HBSV met ruime cijfers. Landskampioen Rosolo wist ook te winnen, net als DDW.
Lees meer
Niebeek en Boode maken WK-selectie bekend
Internationaal TeamNL Korfbal
Niebeek en Boode maken WK-selectie bekend
Bondscoach Jan Niebeek en assistent-bondscoach Ruben Boode hebben woensdagochtend (20 september) de definitieve WK-selectie bekend gemaakt. De groep die op 14 oktober afreist naar Taiwan bestaat uit zeven vrouwen en zeven mannen.
Lees meer

Topartikelen

TeamNL Korfbal
Ard Korporaal nieuwe bondscoach van TeamNL Korfbal
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League