Skip to the main content

Veel blije gezichten op zonnig NK Beachkorfbal

Beachkorfbal

Een schitterende, zonnige dag het strand van Scheveningen was op zondag 21 augustus het decor voor het NK Beachkorfbal Outdoor 2022. Met zo’n 75 teams was het toernooi druk bezocht en ook de clinic van assistent-bondscoach Ruben Boode met ondersteuning van jeugdinternationals Boyd Abbenhuis en Sascha Pouw was een succes.

In zes categorieën werd gestreden om de nationale titel. Bij de E-jeugd werd het kampioenschap een prooi voor KVS/Groeneveld Keukens E1, dat in de finale won van Fortuna/Delta Logistiek E1. De D-categorie werd gewonnen door Nieuwerkerk D1, dat won van ONDO (G) D1.

Een spannende finale bij de C-jeugd kwam aan op een verlenging. Na een golden goal was Heerenveen C1 uiteindelijk de ploeg die zich Nederlands kampioen mocht noemen. DeetosSnel B1 was in de finale te sterk voor Die Haghe B1, en claimde daarmee de titel. De junioren van Dalto/Klaverblad Verzekeringen A1 grepen de winst in de finale met PKC/Vertom A1. Bij de senioren tenslotte pakte ASVD 2 uit Dronten het kampioenschap. In de finale werd BEP uit Purmerend met 5-12 verslagen.

Foto: Robin Leltz, Korfbalfoto

Gerelateerde artikelen

Kenonz Korfbal League Recap - play-offs #2
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz Korfbal League Recap - play-offs #2
De finalisten zijn bekend! De strijd om de landstitel in de finale van de Kenonz Korfbal League zal gaan tussen PKC/Vertom en DVO/Transus. Rotterdam Ahoy kleurt wederom groen en wit, net als vorig jaar.
Lees meer
Arbitrage slotfase zaalseizoen bekend
A-jeugd Hoofdklasse Korfbal League Korfbalfinale Topkorfbal
Arbitrage slotfase zaalseizoen bekend
De aanwijzingen van de arbiters voor de laatste wedstrijden van het zaalseizoen ’23/’24 zijn bekend gemaakt. Stan de Groot en Peter van der Terp zijn aangewezen voor de finale van de Kenonz Korfbal League in Rotterdam Ahoy, de finale van de A-jeugd wordt gefloten door Lodewijk Hut en Riejander Deen. Alle aanwijzingen voor de slotfase […]
Lees meer
NK Zaalkorfbal '23/'24 - Round-Up
Evenementen
NK Zaalkorfbal '23/'24 - Round-Up
Op zaterdag 6 april was de Maaspoort in Den Bosch de hele dag het decor van het NK Zaalkorfbal. De finales van de D-jeugd, C-jeugd en B-jeugd werden overdag gespeeld en ’s avonds stonden de finales van de A-jeugd dames en Topklasse dames op het programma. Na een fantastische dag en een aantal zinderende finales […]
Lees meer

Topartikelen

A-jeugd Hoofdklasse Dameskorfbal Korfbal League Korfbal League 2
Slotfase zaalcompetitie '23-'24
TeamNL Korfbal
Ard Korporaal nieuwe bondscoach van TeamNL Korfbal