Skip to the main content

Veel blije gezichten op zonnig NK Beachkorfbal

Beachkorfbal

Een schitterende, zonnige dag het strand van Scheveningen was op zondag 21 augustus het decor voor het NK Beachkorfbal Outdoor 2022. Met zo’n 75 teams was het toernooi druk bezocht en ook de clinic van assistent-bondscoach Ruben Boode met ondersteuning van jeugdinternationals Boyd Abbenhuis en Sascha Pouw was een succes.

In zes categorieën werd gestreden om de nationale titel. Bij de E-jeugd werd het kampioenschap een prooi voor KVS/Groeneveld Keukens E1, dat in de finale won van Fortuna/Delta Logistiek E1. De D-categorie werd gewonnen door Nieuwerkerk D1, dat won van ONDO (G) D1.

Een spannende finale bij de C-jeugd kwam aan op een verlenging. Na een golden goal was Heerenveen C1 uiteindelijk de ploeg die zich Nederlands kampioen mocht noemen. DeetosSnel B1 was in de finale te sterk voor Die Haghe B1, en claimde daarmee de titel. De junioren van Dalto/Klaverblad Verzekeringen A1 grepen de winst in de finale met PKC/Vertom A1. Bij de senioren tenslotte pakte ASVD 2 uit Dronten het kampioenschap. In de finale werd BEP uit Purmerend met 5-12 verslagen.

Foto: Robin Leltz, Korfbalfoto

Gerelateerde artikelen

Kaartverkoop Korfbal Challenge gestart
Evenementen Internationaal Korfbal Challenge Korfbal League TeamNL Korfbal
Kaartverkoop Korfbal Challenge gestart
Na twee jaar van afwezigheid is de Korfbal Challenge terug! Als vanouds is het Topsportcentrum Rotterdam van 27 tot en met 30 december het podium voor talent én topkorfbal: vier dagen lang genieten van mooie wedstrijden in de gezelligste tijd van het jaar.
Lees meer
TeamNL Korfbal op shortlist voor 'Sportploeg van het Jaar'
TeamNL Korfbal
TeamNL Korfbal op shortlist voor 'Sportploeg van het Jaar'
TeamNL Korfbal staat op de shortlist als één van de kanshebbers voor de titel 'Sportploeg van het Jaar' die uitgereikt wordt tijdens het jaarlijkse NOS | NOC*NSF Sportgala. Tijdens dit Sportgala, dat georganiseerd wordt door NOC*NSF worden de beste sporters en coaches van het afgelopen jaar in het zonnetje gezet.
Lees meer
Kenonz Korfbal League in de media #3
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz Korfbal League in de media #3
Wat werd er geschreven naar aanleiding van speelronde drie in de Kenonz Korfbal League? In AD/De Dordtenaar een artikel met Olav van Wijngaarden na het duel tussen PKC en Fortuna en een interview met Bo Oppe. Omrop Fryslân en het Friesch Dagblad waren aanwezig bij LDODK - Blauw-Wit.
Lees meer

Topartikelen

Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League
Internationaal TeamNL Korfbal
Ran Faber en Bo Oppe toegevoegd aan TeamNL Korfbal