Skip to the main content

Veel blije gezichten op zonnig NK Beachkorfbal

Beachkorfbal

Een schitterende, zonnige dag het strand van Scheveningen was op zondag 21 augustus het decor voor het NK Beachkorfbal Outdoor 2022. Met zo’n 75 teams was het toernooi druk bezocht en ook de clinic van assistent-bondscoach Ruben Boode met ondersteuning van jeugdinternationals Boyd Abbenhuis en Sascha Pouw was een succes.

In zes categorieën werd gestreden om de nationale titel. Bij de E-jeugd werd het kampioenschap een prooi voor KVS/Groeneveld Keukens E1, dat in de finale won van Fortuna/Delta Logistiek E1. De D-categorie werd gewonnen door Nieuwerkerk D1, dat won van ONDO (G) D1.

Een spannende finale bij de C-jeugd kwam aan op een verlenging. Na een golden goal was Heerenveen C1 uiteindelijk de ploeg die zich Nederlands kampioen mocht noemen. DeetosSnel B1 was in de finale te sterk voor Die Haghe B1, en claimde daarmee de titel. De junioren van Dalto/Klaverblad Verzekeringen A1 grepen de winst in de finale met PKC/Vertom A1. Bij de senioren tenslotte pakte ASVD 2 uit Dronten het kampioenschap. In de finale werd BEP uit Purmerend met 5-12 verslagen.

Foto: Robin Leltz, Korfbalfoto

Gerelateerde artikelen

Slotfase zaalcompetitie 2022-2023
Dameskorfbal Hoofdklasse A-junioren Korfbal League Korfbal League 2 Topkorfbal
Slotfase zaalcompetitie 2022-2023
We naderen het einde van de zaalcompetitie seizoen 2022-2023. In dit artikel lees je precies welke wedstrijden er nog gespeeld worden, vind je de livestreamlinks (indien beschikbaar) en check je snel de belangrijkste uitslagen.
Lees meer
A-junioren Hoofdklasse
Hoofdklasse A-junioren Topkorfbal
A-junioren Hoofdklasse
De slotfase van de competitie bij de A-junioren is razend spannend. In de voorlaatste speelronde heeft DVO A1 zich verzekerd van de play-offs, maar wie er tweede gaat worden in de AHKA is nog niet beslist. In de AHKB is PKC A1 al zeker van de play-offs, maar runner-up Fortuna A1 verloor waardoor TOP A1 nu op een gelijk aantal punten staat.
Lees meer
Ticketverkoop Dameskorfbal Zaalfinale gestart
Dameskorfbal Evenementen
Ticketverkoop Dameskorfbal Zaalfinale gestart
De spanning in de Topklasse van het dameskorfbal stijgt en ook bij de A-jeugd blijft het spannend wie, na de kruisfinales, de finaleplekken weten te bemachtigen. Op zaterdag 8 april nemen de winnaars van de kruisfinales het tegen elkaar op tijdens de Dameskorfbal Zaalfinale in de Maaspoort in Den Bosch. Tickets zijn vanaf nu verkrijgbaar!  […]
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal Topkorfbal
De opmars van international Ran Faber: ‘Van het woord talent kun je lui worden’
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League