Skip to the main content

VIDEO: Afscheid Snel, Split en Pikaar

Internationaal TeamNL Korfbal

Nu het jaar ten einde komt, is het tijd om terug te blikken op het afscheid van een aantal internationals. Kort na het EK, waar captain Mick Snel vanwege de geboorte van zijn dochter verstek moest laten gaan in de halve finale en finale, beëindigde Snel zijn carrière als bij TeamNL Korfbal.

Snel maakte elf jaar deel uit van TeamNL Korfbal en speelde 52 officiële interlands in het shirt van Oranje. Hij won drie gouden plakken op een WK, vier keer goud op een EK en twee gouden medailles op de World Games. Mick: bedankt!

 

Kort vóór het EK dat in oktober in België werd gespeeld, kondigde Celeste Split aan te stoppen bij TeamNL Korfbal. Na tien jaar te hebben geschitterd als international, sloot Split haar carrière af als (mede)topscorer van de EK-finale. Ze won met TeamNL Korfbal maar liefst drie keer het WK, vier keer het EK en twee keer de World Games.

 

In mei van dit jaar maakte Nick Pikaar bekend te stoppen als international bij TeamNL Korfbal om zich te richten op zijn carrière buiten het korfbalveld. Pikaar speelde veertig officiële interlands in het shirt van Oranje. Hij won twee WK’s, twee EK’s en één keer de World Games.

Gerelateerde artikelen

Slotfase zaalcompetitie 2022-2023
Dameskorfbal Hoofdklasse A-junioren Korfbal League Korfbal League 2 Topkorfbal
Slotfase zaalcompetitie 2022-2023
We naderen het einde van de zaalcompetitie seizoen 2022-2023. In dit artikel lees je precies welke wedstrijden er nog gespeeld worden, vind je de livestreamlinks (indien beschikbaar) en check je snel de belangrijkste uitslagen.
Lees meer
A-junioren Hoofdklasse
Hoofdklasse A-junioren Topkorfbal
A-junioren Hoofdklasse
De slotfase van de competitie bij de A-junioren is razend spannend. In de voorlaatste speelronde heeft DVO A1 zich verzekerd van de play-offs, maar wie er tweede gaat worden in de AHKA is nog niet beslist. In de AHKB is PKC A1 al zeker van de play-offs, maar runner-up Fortuna A1 verloor waardoor TOP A1 nu op een gelijk aantal punten staat.
Lees meer
Ticketverkoop Dameskorfbal Zaalfinale gestart
Dameskorfbal Evenementen
Ticketverkoop Dameskorfbal Zaalfinale gestart
De spanning in de Topklasse van het dameskorfbal stijgt en ook bij de A-jeugd blijft het spannend wie, na de kruisfinales, de finaleplekken weten te bemachtigen. Op zaterdag 8 april nemen de winnaars van de kruisfinales het tegen elkaar op tijdens de Dameskorfbal Zaalfinale in de Maaspoort in Den Bosch. Tickets zijn vanaf nu verkrijgbaar!  […]
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal Topkorfbal
De opmars van international Ran Faber: ‘Van het woord talent kun je lui worden’
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League