Skip to the main content

VIDEO: Afscheid Snel, Split en Pikaar

Internationaal TeamNL Korfbal

Nu het jaar ten einde komt, is het tijd om terug te blikken op het afscheid van een aantal internationals. Kort na het EK, waar captain Mick Snel vanwege de geboorte van zijn dochter verstek moest laten gaan in de halve finale en finale, beëindigde Snel zijn carrière als bij TeamNL Korfbal.

Snel maakte elf jaar deel uit van TeamNL Korfbal en speelde 52 officiële interlands in het shirt van Oranje. Hij won drie gouden plakken op een WK, vier keer goud op een EK en twee gouden medailles op de World Games. Mick: bedankt!

 

Kort vóór het EK dat in oktober in België werd gespeeld, kondigde Celeste Split aan te stoppen bij TeamNL Korfbal. Na tien jaar te hebben geschitterd als international, sloot Split haar carrière af als (mede)topscorer van de EK-finale. Ze won met TeamNL Korfbal maar liefst drie keer het WK, vier keer het EK en twee keer de World Games.

 

In mei van dit jaar maakte Nick Pikaar bekend te stoppen als international bij TeamNL Korfbal om zich te richten op zijn carrière buiten het korfbalveld. Pikaar speelde veertig officiële interlands in het shirt van Oranje. Hij won twee WK’s, twee EK’s en één keer de World Games.

Gerelateerde artikelen

Kaartverkoop interland 26 juni gestart
Internationaal TeamNL Korfbal U21, U19, U17
Kaartverkoop interland 26 juni gestart
De kaartverkoop voor de interlands van TeamNL Korfbal en Talent TeamNL Korfbal op zondag 26 juni tegen respectievelijk België en Suriname is woensdagmiddag gestart. De duels maken deel uit van het interlandweekend dat op 25 en 26 juni op de Sportcampus Zuiderpark in Den Haag plaatsvindt en waarbij alle nationale selecties in actie komen.
Lees meer
VIDEO: Jessica Lokhorst versus Esther Cordus
TeamNL Korfbal
VIDEO: Jessica Lokhorst versus Esther Cordus
Tijdens het tweede onderlinge duel van TeamNL Korfbal volgde de camera Esther Cordus en Jessica Lokhorst. Beide dames moeten het hebben van hun loopvermogen en kansen rond de korf. Rennen, rennen, rennen!
Lees meer
VIDEO: Nieuwe TeamNL Korfbal-wedstrijdshirts
TeamNL Korfbal
VIDEO: Nieuwe TeamNL Korfbal-wedstrijdshirts
TeamNL Korfbal heeft nieuwe wedstrijdshirts, thuis- en uitshirts. Internationals Barbara Brouwer, Celeste Split, Daan Preuninger en Nick Pikaar presenteerden de nieuwe shirts in een video.
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal
Selectie World Games 2022 bekend
Ereklasse Topkorfbal
Ereklasse Round-Up #9: alle kruisfinalisten bekend