Skip to the main content

VIDEO: Afscheid Snel, Split en Pikaar

Internationaal TeamNL Korfbal

Nu het jaar ten einde komt, is het tijd om terug te blikken op het afscheid van een aantal internationals. Kort na het EK, waar captain Mick Snel vanwege de geboorte van zijn dochter verstek moest laten gaan in de halve finale en finale, beëindigde Snel zijn carrière als bij TeamNL Korfbal.

Snel maakte elf jaar deel uit van TeamNL Korfbal en speelde 52 officiële interlands in het shirt van Oranje. Hij won drie gouden plakken op een WK, vier keer goud op een EK en twee gouden medailles op de World Games. Mick: bedankt!

 

Kort vóór het EK dat in oktober in België werd gespeeld, kondigde Celeste Split aan te stoppen bij TeamNL Korfbal. Na tien jaar te hebben geschitterd als international, sloot Split haar carrière af als (mede)topscorer van de EK-finale. Ze won met TeamNL Korfbal maar liefst drie keer het WK, vier keer het EK en twee keer de World Games.

 

In mei van dit jaar maakte Nick Pikaar bekend te stoppen als international bij TeamNL Korfbal om zich te richten op zijn carrière buiten het korfbalveld. Pikaar speelde veertig officiële interlands in het shirt van Oranje. Hij won twee WK’s, twee EK’s en één keer de World Games.

Gerelateerde artikelen

Play of the Week #4
Korfbal League Topkorfbal
Play of the Week #4
Nieuw dit jaar is de ‘Play of the Week’. Omdat we van mening zijn dat korfbal veel meer spektakel behelst dan alleen mooie doelpunten. De Play of the Week kan bijvoorbeeld ook een killerblock, een torenhoge rebound, een splijtende pass of een ander bijzonder moment zijn.
Lees meer
Korfbal League 2, Round-Up #4
Korfbal League 2 Topkorfbal
Korfbal League 2, Round-Up #4
Na vier speelronden in de Korfbal League 2 is er nog geen zinnig woord te zeggen over de ranglijst. Alleen Fiks staat nog met lege handen, maar verder kan iedereen op een goede dag van elkaar winnen, zo bleek ook afgelopen zaterdag wel weer. Dat maakt het erg interessant.
Lees meer
Kenonz Korfbal League in de media #4
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz Korfbal League in de media #4
In het mediaoverzicht aandacht voor de derby in Koog aan de Zaan en het duel tussen Fortuna en DOS'46 dat eindigde in een gelijkspel. In het Friesch Dagblad een lang artikel over LDODK-routinier André Zwart.
Lees meer

Topartikelen

Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League
Internationaal TeamNL Korfbal
Ran Faber en Bo Oppe toegevoegd aan TeamNL Korfbal