Skip to the main content

VIDEO: TeamNL Korfbal richting The World Games

Internationaal TeamNL Korfbal

In aanloop naar The World Games 2022 zijn bondscoach Jan Niebeek en een aantal speelster en spelers van TeamNL Korfbal gevraagd naar hun verwachtingen en de doelen voor The World Games. De verschillende video’s vind je hieronder, dit artikel wordt tot en met de eerste speeldag aangevuld met nieuwe video’s.

Bondscoach Jan Niebeek over het multisport evenement dat The World Games is en de rol van het KNKV en het NOC*NSF. Daarnaast vertelt Niebeek meer over de selectieprocedure in aanloop naar het toernooi.

Laurens Leeuwenhoek, captain van TeamNL Korfbal en vlaggendrager tijdens de openingsceremonie van The World Games. Voorafgaand aan de trip naar Birmingham sprak hij over zijn rol binnen het team, zijn verwachtingen van het toernooi en hoe hij The World Games beleeft.

“Ik wist dat het kielekiele was of ik mee zou mogen of niet, maar gelukkig is het mijn kant op gevallen.” Terrenc Griemink sloot anderhalf jaar geleden aan bij TeamNL Korfbal en heeft sinds november 2021 de A-status. Nu gaat hij dus mee naar zijn eerste eindtoernooi, welke verwachtingen heeft hij van The World Games en van zijn toekomst bij TeamNL Korfbal?

Fleur Hoek is pas 25 jaar maar de enige prijs die nog ontbreekt op haar palmares is die gouden plak op The World Games. Wat drijft haar om alles uit zichzelf te halen en wat verwacht zij van The World Games in Birmingham?

 

Brett Zuijdwegt ging in oktober mee naar het EK in Antwerpen en behoort nu ook tot de toernooiselectie voor The World Games. Hoe staat zij er voor en wat zijn haar verwachtingen en doelen in Amerika?

 

Anouk Haars werd vrij recentelijk toegevoegd aan de selectie van TeamNL Korfbal en valt direct met haar neus in de boter. Ze heeft zich in de World Games-selectie gespeeld en gaat direct mee naar een groot eindtoernooi. Of dat besef al helemaal ingedaald is?

Foto: Jenna Spelten, Actiefotografie

Gerelateerde artikelen

Play of the Week #4
Korfbal League Topkorfbal
Play of the Week #4
Nieuw dit jaar is de ‘Play of the Week’. Omdat we van mening zijn dat korfbal veel meer spektakel behelst dan alleen mooie doelpunten. De Play of the Week kan bijvoorbeeld ook een killerblock, een torenhoge rebound, een splijtende pass of een ander bijzonder moment zijn.
Lees meer
Korfbal League 2, Round-Up #4
Korfbal League 2 Topkorfbal
Korfbal League 2, Round-Up #4
Na vier speelronden in de Korfbal League 2 is er nog geen zinnig woord te zeggen over de ranglijst. Alleen Fiks staat nog met lege handen, maar verder kan iedereen op een goede dag van elkaar winnen, zo bleek ook afgelopen zaterdag wel weer. Dat maakt het erg interessant.
Lees meer
Kenonz Korfbal League in de media #4
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz Korfbal League in de media #4
In het mediaoverzicht aandacht voor de derby in Koog aan de Zaan en het duel tussen Fortuna en DOS'46 dat eindigde in een gelijkspel. In het Friesch Dagblad een lang artikel over LDODK-routinier André Zwart.
Lees meer

Topartikelen

Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League
Internationaal TeamNL Korfbal
Ran Faber en Bo Oppe toegevoegd aan TeamNL Korfbal