Skip to the main content

VIDEO: TeamNL Korfbal richting The World Games

Internationaal TeamNL Korfbal

In aanloop naar The World Games 2022 zijn bondscoach Jan Niebeek en een aantal speelster en spelers van TeamNL Korfbal gevraagd naar hun verwachtingen en de doelen voor The World Games. De verschillende video’s vind je hieronder, dit artikel wordt tot en met de eerste speeldag aangevuld met nieuwe video’s.

Bondscoach Jan Niebeek over het multisport evenement dat The World Games is en de rol van het KNKV en het NOC*NSF. Daarnaast vertelt Niebeek meer over de selectieprocedure in aanloop naar het toernooi.

Laurens Leeuwenhoek, captain van TeamNL Korfbal en vlaggendrager tijdens de openingsceremonie van The World Games. Voorafgaand aan de trip naar Birmingham sprak hij over zijn rol binnen het team, zijn verwachtingen van het toernooi en hoe hij The World Games beleeft.

“Ik wist dat het kielekiele was of ik mee zou mogen of niet, maar gelukkig is het mijn kant op gevallen.” Terrenc Griemink sloot anderhalf jaar geleden aan bij TeamNL Korfbal en heeft sinds november 2021 de A-status. Nu gaat hij dus mee naar zijn eerste eindtoernooi, welke verwachtingen heeft hij van The World Games en van zijn toekomst bij TeamNL Korfbal?

Fleur Hoek is pas 25 jaar maar de enige prijs die nog ontbreekt op haar palmares is die gouden plak op The World Games. Wat drijft haar om alles uit zichzelf te halen en wat verwacht zij van The World Games in Birmingham?

 

Brett Zuijdwegt ging in oktober mee naar het EK in Antwerpen en behoort nu ook tot de toernooiselectie voor The World Games. Hoe staat zij er voor en wat zijn haar verwachtingen en doelen in Amerika?

 

Anouk Haars werd vrij recentelijk toegevoegd aan de selectie van TeamNL Korfbal en valt direct met haar neus in de boter. Ze heeft zich in de World Games-selectie gespeeld en gaat direct mee naar een groot eindtoernooi. Of dat besef al helemaal ingedaald is?

Foto: Jenna Spelten, Actiefotografie

Gerelateerde artikelen

Slotfase zaalcompetitie 2022-2023
Dameskorfbal Hoofdklasse A-junioren Korfbal League Korfbal League 2 Topkorfbal
Slotfase zaalcompetitie 2022-2023
We naderen het einde van de zaalcompetitie seizoen 2022-2023. In dit artikel lees je precies welke wedstrijden er nog gespeeld worden, vind je de livestreamlinks (indien beschikbaar) en check je snel de belangrijkste uitslagen.
Lees meer
A-junioren Hoofdklasse
Hoofdklasse A-junioren Topkorfbal
A-junioren Hoofdklasse
De slotfase van de competitie bij de A-junioren is razend spannend. In de voorlaatste speelronde heeft DVO A1 zich verzekerd van de play-offs, maar wie er tweede gaat worden in de AHKA is nog niet beslist. In de AHKB is PKC A1 al zeker van de play-offs, maar runner-up Fortuna A1 verloor waardoor TOP A1 nu op een gelijk aantal punten staat.
Lees meer
Ticketverkoop Dameskorfbal Zaalfinale gestart
Dameskorfbal Evenementen
Ticketverkoop Dameskorfbal Zaalfinale gestart
De spanning in de Topklasse van het dameskorfbal stijgt en ook bij de A-jeugd blijft het spannend wie, na de kruisfinales, de finaleplekken weten te bemachtigen. Op zaterdag 8 april nemen de winnaars van de kruisfinales het tegen elkaar op tijdens de Dameskorfbal Zaalfinale in de Maaspoort in Den Bosch. Tickets zijn vanaf nu verkrijgbaar!  […]
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal Topkorfbal
De opmars van international Ran Faber: ‘Van het woord talent kun je lui worden’
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League