Skip to the main content

VIDEO: TeamNL Korfbal richting The World Games

Internationaal TeamNL Korfbal

In aanloop naar The World Games 2022 zijn bondscoach Jan Niebeek en een aantal speelster en spelers van TeamNL Korfbal gevraagd naar hun verwachtingen en de doelen voor The World Games. De verschillende video’s vind je hieronder, dit artikel wordt tot en met de eerste speeldag aangevuld met nieuwe video’s.

Bondscoach Jan Niebeek over het multisport evenement dat The World Games is en de rol van het KNKV en het NOC*NSF. Daarnaast vertelt Niebeek meer over de selectieprocedure in aanloop naar het toernooi.

Laurens Leeuwenhoek, captain van TeamNL Korfbal en vlaggendrager tijdens de openingsceremonie van The World Games. Voorafgaand aan de trip naar Birmingham sprak hij over zijn rol binnen het team, zijn verwachtingen van het toernooi en hoe hij The World Games beleeft.

“Ik wist dat het kielekiele was of ik mee zou mogen of niet, maar gelukkig is het mijn kant op gevallen.” Terrenc Griemink sloot anderhalf jaar geleden aan bij TeamNL Korfbal en heeft sinds november 2021 de A-status. Nu gaat hij dus mee naar zijn eerste eindtoernooi, welke verwachtingen heeft hij van The World Games en van zijn toekomst bij TeamNL Korfbal?

Fleur Hoek is pas 25 jaar maar de enige prijs die nog ontbreekt op haar palmares is die gouden plak op The World Games. Wat drijft haar om alles uit zichzelf te halen en wat verwacht zij van The World Games in Birmingham?

 

Brett Zuijdwegt ging in oktober mee naar het EK in Antwerpen en behoort nu ook tot de toernooiselectie voor The World Games. Hoe staat zij er voor en wat zijn haar verwachtingen en doelen in Amerika?

 

Anouk Haars werd vrij recentelijk toegevoegd aan de selectie van TeamNL Korfbal en valt direct met haar neus in de boter. Ze heeft zich in de World Games-selectie gespeeld en gaat direct mee naar een groot eindtoernooi. Of dat besef al helemaal ingedaald is?

Foto: Jenna Spelten, Actiefotografie

Gerelateerde artikelen

Succesvolle tweede week Tour de Camping
Evenementen
Succesvolle tweede week Tour de Camping
Ruim driehonderd vrolijke kinderen, enthousiaste korfbaltrainers, blije ouders, RCN-campings met mooie velden om te sporten én lekker warm weer. Dat waren de ingrediënten voor de zomereditie van Tour de Camping 2022. “Ook deze editie was weer een groot succes. Elke dag deden er weer veel kinderen mee aan de clinics. Het is mooi dat wij […]
Lees meer
Veel enthousiasme tijdens eerste week Tour de Camping
Evenementen
Veel enthousiasme tijdens eerste week Tour de Camping
Deze week deden ruim honderd kinderen mee aan korfbalclinics op RCN Vakantieparken. “Het was weer een hele mooie week. Het mooiste aan het Tour de Camping-concept is dat iedereen vrijblijvend kan aansluiten bij de clinic en op een speelse manier kennis kan maken met korfbal. We zagen veel enthousiasme bij de deelnemers én bij hun […]
Lees meer
Goud voor TeamNL Korfbal op The World Games
Internationaal TeamNL Korfbal
Goud voor TeamNL Korfbal op The World Games
TeamNL Korfbal won zondagavond het goud op The World Games 2022. In een vol Birmingham Jefferson Civic Complex werd België in de finale met 23-12 verslagen. Het brons ging naar Chinees Taipei, dat een spannende strijd met Duitsland uitvocht om plek drie en uiteindelijk met 22-23 won.
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal
Goud voor TeamNL Korfbal op The World Games
Internationaal
Video: portret Randell van der Steen en Gerald van Dijk