Skip to the main content

Voorlopige selectie Talent TeamNL Korfbal bekend

Internationaal U21, U19, U17

Bondscoach Kees Vlietstra heeft onlangs bekendgemaakt met welke 21 spelers en speelsters Talent TeamNL Korfbal in september start aan de voorbereiding op het EK U21 van 2022 (data en locatie nog onbekend). Deze voorlopige selectie wordt nog aangevuld met enkele spelers die nu geblesseerd zijn en wordt dan eind september teruggebracht naar 10 mannen en 10 vrouwen.

In aanloop naar het toernooi wordt op Papendal toegewerkt naar een definitieve selectie van – afhankelijk van de toernooireglementen – 7 om 7 of 8 om 8.

De voorlopige selectie van Talent TeamNL Korfbal vind je hier.

Afsluitende stage voor oude U21-groep
De U21-groep, die door de corona-omstandigheden in 2020 en 2021 geen WK U21 heeft kunnen spelen, heeft in juni een afsluitende stage in Nederland.

Foto: Anne van Vegchel, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Van der Werff bij TeamNL Korfbal, selectiestatus voor Schuiling en Van Roekel
Internationaal TeamNL Korfbal
Van der Werff bij TeamNL Korfbal, selectiestatus voor Schuiling en Van Roekel

Sanne van der Werff (PKC/Vertom) is door bondscoach Jan Niebeek en assistent-bondscoach Ruben Boode uitgenodigd om aan te sluiten bij TeamNL Korfbal. Julia Schuiling (TOP/LITTA) en Koen van Roekel (DVO/Accountor) ontvangen een selectiestatus, waarmee ze de gelegenheid krijgen om aan het programma op Papendal deel te nemen en aansluiting te vinden.

Lees meer
#ECUP2020: Fortuna pakt voor de derde maal Europa Cup
Internationaal
#ECUP2020: Fortuna pakt voor de derde maal Europa Cup

De finale van de Europa Cup 2020 ging tussen de Nederlands Kampioen Fortuna/Delta Logistiek en Belgisch Kampioen Kwik. De titel werd een makkelijke prooi voor de Delftse ploeg, waar het trainersduo Ard Korporaal/Damien Folkerts het contract met drie jaar verlengde.

Lees meer
EK oktober 2021 in Antwerpen
Internationaal TeamNL Korfbal
EK oktober 2021 in Antwerpen

Het Europees Kampioenschap wordt volgend jaar oktober in Antwerpen gehouden, zo werd zaterdag bekend. Oorspronkelijk zou het EK afgelopen november plaatsgevonden hebben, maar vanwege de coronapandemie werd dit uitgesteld naar 2021.

Lees meer

Topartikelen

Beachkorfbal
28 augustus NK Beachkorfbal Outdoor
Korfbal League Topkorfbal
Topscorer vrouwen: Celeste Split