Skip to the main content

Wedstrijdselectie interland bekend

Internationaal TeamNL Korfbal

Bondscoach Jan Niebeek heeft op Papendal de wedstrijdselectie van TeamNL Korfbal voor de interland tegen België bekendgemaakt.

Tot de wedstrijdselectie voor het duel, zaterdagmiddag in Antwerpen, behoren:

Vrouwen
2 Esther Cordus (KZ/Thermo4U)
3 Barbara Brouwer (TOP/LITTA)
4 Brett Zuijdwegt (PKC/Vertom)
5 Sanne van der Werff (PKC/Vertom)
7 Celeste Split (TOP/LITTA)
8 Marjolijn Schenk (KZ/Thermo4U)
9 Fleur Hoek (Fortuna/Delta Logistiek)

Mannen
10 Richard Kunst (PKC/Vertom)
11 Olav van Wijngaarden (PKC/Vertom)
14 Harjan Visscher (Fortuna/Delta Logistiek)
15 Mick Snel (TOP/LITTA)
16 Alwin Out (KZ/Thermo4U)
17 Laurens Leeuwenhoek (PKC/Vertom)
19 Jelmer Jonker (PKC/Vertom)
20 Daan Preuninger (Fortuna/Delta Logistiek)

De regels schrijven bij deze officiële oefeninterland voor dat een selectie zestien spelers mag bedragen.

Buiten de selectie
Aan de mannenkant behoren Koen van Roekel (DVO/Accountor) en Terrenc Griemink (GG/IJskoud de Beste, selectiestatus) niet tot de wedstrijdselectie.

Bij de vrouwen ontbreken Jet Hendriks (TOP/LITTA), Jessica Lokhorst (Fortuna/Delta Logistiek) en Julia Schuiling (TOP/LITTA, selectiestatus). Hendriks is – met haar vriend Mick Snel – in blijde verwachting: zij bouwt haar trainingsprogramma af en richt zich niet meer op het EK in oktober. Lokhorst kampt sinds enkele weken met een knieblessure en Schuiling heeft een blessure aan haar achillespees.

Trappelen, debuut en publiek
Niebeek: “Het is fantastisch dat we, in aanloop naar het EK, weer een interland kunnen spelen. Voor de gehele korfbalwereld is dit een stap in de goede richting. We zijn als TeamNL Korfbal in de gelukkige omstandigheid geweest dat we konden blijven trainen en dat de Korfbal League doorgang kon vinden. Dat we het als team nu ook weer tegen een ander topland kunnen opnemen is erg fijn en iedereen staat dan ook te trappelen.”

Voor Niebeek en assistent-bondscoach Ruben Boode is de reprise van de WK-finale (2019) hun eerste interland. Mochten Brett Zuijdwegt, Sanne van der Werff en Jelmer Jonker in Antwerpen minuten maken, dan is het ook hun eerste officiële duel voor TeamNL Korfbal. Niebeek: “Je debuut maken bij het Nederlands (senioren)team is natuurlijk speciaal. Verder mag er 150 man (op uitnodiging) in de hal zijn en dat maakt het in deze tijden ook extra bijzonder.”

Live op YouTube-kanaal IKF
Het duel, in het teken van het 100-jarig bestaan van de Belgische bond, begint zaterdag om 15.30 uur. De wedstrijd is live te volgen via het YouTube-kanaal van de IKF, met Engels commentaar van IKF-commentator Tom Brady.

Foto: Anne van Vegchel, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

TeamNL Korfbal verslaat België in zinderende EK-finale
Internationaal TeamNL Korfbal
TeamNL Korfbal verslaat België in zinderende EK-finale

Door in een zinderende finale België te verslaan (17-21) is TeamNL Korfbal voor de achtste keer Europees kampioen geworden. In een kolkende Lotto Arena kwam het team van bondscoach Jan Niebeek een flitsende beginfase van de Belgen en een vroege rode kaart voor Olav van Wijngaarden (twee keer geel) te boven. Celeste Split werd met vier goals mede-topscorer en sloot haar TeamNL Korfbal-loopbaan op de mooist mogelijke manier af.

Lees meer
VIDEO: 'Genieten en nog één keer alles geven'
Internationaal TeamNL Korfbal
VIDEO: 'Genieten en nog één keer alles geven'

Celeste Split blikt tijdens het finaleweekend van het EK terug op haar rijke interlandcarrière. Met beelden van weleer én van de allerlaatste. #celestebedankt

Lees meer
TeamNL Korfbal treft Portugal, Engeland en Hongarije
Internationaal TeamNL Korfbal
TeamNL Korfbal treft Portugal, Engeland en Hongarije

Tijdens het EK in oktober neemt TeamNL Korfbal het in de poulefase op tegen Portugal, Engeland en Hongarije. De andere poule bestaat uit gastland België, Duitsland, Tsjechië en Catalonië.

Lees meer

Topartikelen

Korfbal League Topkorfbal
Records: Op weg naar ronde getallen
Internationaal TeamNL Korfbal
VIDEO: Afscheid Snel, Split en Pikaar