Skip to the main content

Wedstrijdselectie interland bekend

Internationaal TeamNL Korfbal

Bondscoach Jan Niebeek heeft op Papendal de wedstrijdselectie van TeamNL Korfbal voor de interland tegen België bekendgemaakt.

Tot de wedstrijdselectie voor het duel, zaterdagmiddag in Antwerpen, behoren:

Vrouwen
2 Esther Cordus (KZ/Thermo4U)
3 Barbara Brouwer (TOP/LITTA)
4 Brett Zuijdwegt (PKC/Vertom)
5 Sanne van der Werff (PKC/Vertom)
7 Celeste Split (TOP/LITTA)
8 Marjolijn Schenk (KZ/Thermo4U)
9 Fleur Hoek (Fortuna/Delta Logistiek)

Mannen
10 Richard Kunst (PKC/Vertom)
11 Olav van Wijngaarden (PKC/Vertom)
14 Harjan Visscher (Fortuna/Delta Logistiek)
15 Mick Snel (TOP/LITTA)
16 Alwin Out (KZ/Thermo4U)
17 Laurens Leeuwenhoek (PKC/Vertom)
19 Jelmer Jonker (PKC/Vertom)
20 Daan Preuninger (Fortuna/Delta Logistiek)

De regels schrijven bij deze officiële oefeninterland voor dat een selectie zestien spelers mag bedragen.

Buiten de selectie
Aan de mannenkant behoren Koen van Roekel (DVO/Accountor) en Terrenc Griemink (GG/IJskoud de Beste, selectiestatus) niet tot de wedstrijdselectie.

Bij de vrouwen ontbreken Jet Hendriks (TOP/LITTA), Jessica Lokhorst (Fortuna/Delta Logistiek) en Julia Schuiling (TOP/LITTA, selectiestatus). Hendriks is – met haar vriend Mick Snel – in blijde verwachting: zij bouwt haar trainingsprogramma af en richt zich niet meer op het EK in oktober. Lokhorst kampt sinds enkele weken met een knieblessure en Schuiling heeft een blessure aan haar achillespees.

Trappelen, debuut en publiek
Niebeek: “Het is fantastisch dat we, in aanloop naar het EK, weer een interland kunnen spelen. Voor de gehele korfbalwereld is dit een stap in de goede richting. We zijn als TeamNL Korfbal in de gelukkige omstandigheid geweest dat we konden blijven trainen en dat de Korfbal League doorgang kon vinden. Dat we het als team nu ook weer tegen een ander topland kunnen opnemen is erg fijn en iedereen staat dan ook te trappelen.”

Voor Niebeek en assistent-bondscoach Ruben Boode is de reprise van de WK-finale (2019) hun eerste interland. Mochten Brett Zuijdwegt, Sanne van der Werff en Jelmer Jonker in Antwerpen minuten maken, dan is het ook hun eerste officiële duel voor TeamNL Korfbal. Niebeek: “Je debuut maken bij het Nederlands (senioren)team is natuurlijk speciaal. Verder mag er 150 man (op uitnodiging) in de hal zijn en dat maakt het in deze tijden ook extra bijzonder.”

Live op YouTube-kanaal IKF
Het duel, in het teken van het 100-jarig bestaan van de Belgische bond, begint zaterdag om 15.30 uur. De wedstrijd is live te volgen via het YouTube-kanaal van de IKF, met Engels commentaar van IKF-commentator Tom Brady.

Foto: Anne van Vegchel, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Succesvolle tweede week Tour de Camping
Evenementen
Succesvolle tweede week Tour de Camping
Ruim driehonderd vrolijke kinderen, enthousiaste korfbaltrainers, blije ouders, RCN-campings met mooie velden om te sporten én lekker warm weer. Dat waren de ingrediënten voor de zomereditie van Tour de Camping 2022. “Ook deze editie was weer een groot succes. Elke dag deden er weer veel kinderen mee aan de clinics. Het is mooi dat wij […]
Lees meer
Veel enthousiasme tijdens eerste week Tour de Camping
Evenementen
Veel enthousiasme tijdens eerste week Tour de Camping
Deze week deden ruim honderd kinderen mee aan korfbalclinics op RCN Vakantieparken. “Het was weer een hele mooie week. Het mooiste aan het Tour de Camping-concept is dat iedereen vrijblijvend kan aansluiten bij de clinic en op een speelse manier kennis kan maken met korfbal. We zagen veel enthousiasme bij de deelnemers én bij hun […]
Lees meer
Goud voor TeamNL Korfbal op The World Games
Internationaal TeamNL Korfbal
Goud voor TeamNL Korfbal op The World Games
TeamNL Korfbal won zondagavond het goud op The World Games 2022. In een vol Birmingham Jefferson Civic Complex werd België in de finale met 23-12 verslagen. Het brons ging naar Chinees Taipei, dat een spannende strijd met Duitsland uitvocht om plek drie en uiteindelijk met 22-23 won.
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal
Goud voor TeamNL Korfbal op The World Games
Internationaal
Video: portret Randell van der Steen en Gerald van Dijk