Week van het Sportplezier

Van 4 tot en met 12 maart staat sportbreed het sportplezier van kinderen centraal in de Week van het Sportplezier. Het plezier van kinderen staat die week centraal, sportbreed en voor iedereen die mee wil doen – leden en niet-leden! Een mooie gelegenheid om als vereniging of team activiteiten te organiseren die bijdragen aan het sportplezier in en om het veld. Dat verhoogt niet alleen de sfeer, maar draagt ook bij aan de betrokkenheid van leden en ouders bij de club.

Er zijn legio activiteiten te bedenken en we hebben vorig jaar heel wat leuke ideeën voorbij zien komen. Hieronder een aantal voorbeelden daaruit. Natuurlijk kun je zelf ook een activiteit verzinnen.

• Zet jeugdteams in het zonnetje door een sportgerelateerde wens te laten uitkomen.
    Een partijtje tegen de ouders of tegen een ander team, een gasttraining van een speler uit de selectie, muziek tijdens het inschieten, etcetera.
  • Trakteer de jeugdteams, hun tegenstanders en hun scheidsrechters op een drankje na de wedstrijd.
    Een mooie gelegenheid om je tegenstanders en scheidsrechters te bedanken. Sluit de wedstrijd gezellig samen af.
  • Laat de ouders meedoen met de Kangoeroe-/jeugdtraining  en sluit af met iets lekkers.
    Praat de ouders meteen even bij over club- en spelregels.
  • Ontbijt met team (en evt. ouders) voor de wedstrijd.
    De sfeer zit er voor de wedstrijd al lekker in.
  • Organiseer een vriendjes-en-vriendinnetjestraining of –toernooi
    Meer pret met je vriendjes en vriendinnetjes én kans op nieuwe jeugdleden.
  • Nodig alle leden uit voor een playbackshow, karaoke of disco-avond.
    Samen met je teamgenoten je favoriete band nadoen of je uitleven op de gezelligste muziek.

Gaat jouw vereniging voor sportplezier? Laat dat zien en deel jullie foto’s en filmpjes tijdens de Week van het Sportplezier met #sportplezier. Je maakt hiermee kans op een clinic van Oranje op jullie vereniging en op de titel 'Sportpleziervereniging van het Jaar'!

Foto: Nathalie Kruidenier, Korfbalfoto.nl