Skip to the main content

Wijzigingen selectie TeamNL Korfbal

TeamNL Korfbal

Daags na de finale van de Kenonz Korfbal League maakte bondscoach Ard Korporaal de wijzigingen in de selectie van TeamNL Korfbal bekend. De nieuwe selectie kent vier nieuwe namen, twee spelers vallen af.

Nadat Femke Faber pasgeleden zelf bekend maakte afscheid te nemen als international, heeft Korporaal besloten dat Anouk Haars niet langer tot de selectie behoort. Dat betekent dat er bij de vrouwen twee plekken vrijkomen, deze worden ingevuld door Daniëlle Boadi (23, DVO/Transus) en Nienke Hintzbergen (28, PKC/Vertom).

Ook bij de mannen was er, na het vertrek van Laurens Leeuwenhoek een jaar geleden, een vrije plek. Daarnaast heeft Korporaal bekendgemaakt dat Terrenc Griemink niet langer deel uitmaakt van TeamNL Korfbal. Julian Frieswijk (24, LDODK/Rinsma Modeplein) en Carlo de Vries (25, KZ/Keukensale.com) zijn door Korporaal toegevoegd aan de selectie.

Vier nieuwe namen
Over de wijzigingen binnen de selectie zegt Korporaal: “Haars kende een moeizaam seizoen, waarin zij weinig speelde. Ook Griemink heeft een lastig eerste seizoen bij LDODK gehad, waarin hij uiteindelijk (in de belangrijke wedstrijden) weinig minuten maakte.”

“Boadi speelde wederom een sterk seizoen en heeft laten zien dat zij bij de beste speelsters van Nederland behoort. Hintzbergen kwam na een lastige aanloop ijzersterk terug en zij liet het grootste deel van het Korfbal Leagueseizoen zien van grote waarde te zijn voor haar ploeg, met enorm hoge afrondingspercentages. Ook Frieswijk speelde een goed seizoen, hij bewees een winnaar te zijn in belangrijke wedstrijden en op te kunnen tegen de sterkste mannen van de Korfbal League. De Vries maakte dit seizoen de stap van Groen-Geel naar KZ en heeft daar flinke stappen gezet richting de top van de mannen in de Korfbal League. We denken dat hij zich binnen ons programma nog verder kan ontwikkelen tot de absolute top.”

Nog meer topsport
“In onze ogen hebben we zo, binnen de door ons gestelde criteria, de achttien beste speelsters en spelers van de Korfbal League op dit moment”, aldus Korporaal. “Nu gaan we een nieuw traject in, waarin we naar nog meer topsportprogramma en -leven willen voor de internationals. We gaan de komende maanden gebruiken om te zien en ervaren wie hierin mee willen en kunnen en wie niet.”

Foto: Wessel Plate, Colourful Multimedia

Gerelateerde artikelen

Korfbal Leagueverkiezingen 2023/2024
Korfbal League Topkorfbal
Korfbal Leagueverkiezingen 2023/2024
Traditiegetrouw worden aan het einde van het seizoen de Korfbal Leagueverkiezingen gehouden. In zes categorieën worden de prijzen verdeeld, per categorie zijn er drie genomineerden. De nominaties zijn nu bekend! Beste speelster: Nienke Hintzbergen (PKC/Vertom) Daniëlle Boadi (DVO/Transus) Brett Zuijdwegt (PKC/Vertom) Beste speler: Richard Kunst (PKC/Vertom) Daan Preuninger (Fortuna) Jelmer Jonker (PKC/Vertom) Beste speelster U21: […]
Lees meer
Dameskorfbal Topklasse '23-'24, ronde 7
Dameskorfbal
Dameskorfbal Topklasse '23-'24, ronde 7
Op Bevrijdingsdag stond voor de Dameskorfbal Topklasse gewoon de zevende speelronde op het programma. Met veel spannende wedstrijden! Bij maar liefst vier van de zes wedstrijden was er een eindstand van slechts één goal verschil. Topklasse A Spes/VIOS – Be Quick Spes/VIOS verloor in de zaal nog tweemaal van Be Quick in de play-offs, dus […]
Lees meer
Ereklasse '23/'24 - voorjaar #2
Ereklasse
Ereklasse '23/'24 - voorjaar #2
Na een korfbalvrij weekend rondom Koningsdag werd er afgelopen weekend weer een speelronde in de Ereklasse afgewerkt. Een paar dagen eerder speelden zaalfinalisten PKC en DVO al een doordeweekse wedstrijd.
Lees meer

Topartikelen

Beachkorfbal
Volg het WK Beachkorfbal
TeamNL Korfbal
Wijzigingen selectie TeamNL Korfbal