Skip to the main content

WK U21 #4 – Talent TeamNL Korfbal – Catalonië

Internationaal U21, U19, U17

Talent TeamNL Korfbal speelde op dinsdag 9 juli alweer de vierde wedstrijd van de groepsfase op het WK in het Turkse Kemer. De tegenstander was Catalonië, zeker niet de minste ploeg op het toernooi. De Catalanen bleven in de beginfase dan ook knap bij, maar moesten uiteindelijk toch voor rust al buigen voor Oranje. De eindstand was 41-9.

Nederland wist, net als in de eerste wedstrijden, weer snel op voorsprong te komen, maar liep in deze wedstrijd niet zo gemakkelijk uit als tegen Turkije, China en Taiwan. Verdedigend stond het wat minder stabiel dan in de eerdere wedstrijden en de Catalanen, die overigens onder leiding staan van de Nederlandse coach Lars Pieper, boden zowel reboundend als scorend goed partij in de beginfase van de wedstrijd. Daarnaast was het mooi om te zien hoeveel strijd Catalonië leverde. Na het eerste kwart was de voorsprong voor Nederland ‘pas’ 8-6. In het tweede kwart ging het zowel verdedigend als aanvallend beter en werd die voorsprong snel uitgebreid naar vier, en even later zelfs zes doelpunten. Een time-out voor Catalonië had weinig effect en in de slotfase van de eerste helft scoorde Oranje er nog even op los. In de laatste drie minuten kon Nederland uitlopen van 13-7 naar een ruststand van 18-7.

In de tweede helft bleek al snel dat daarmee het verzet van Catalonië gebroken was. De Catalanen gingen steeds meer fouten maken en in het derde kwart kwam de ploeg slechts één keer tot scoren, waar de doelpunten bij Nederland, net als in de eerdere wedstrijden, weer gemakkelijk vielen. Ook het spel van Oranje werd beter, met langere aanvallen en veel herhalingen. Dat resulteerde in een tussenstand van 30-8 na het derde kwart. In het vierde en laatste kwart bleef Talent TeamNL Korfbal oppermachtig. De Catalanen hadden de grootste moeite met de Nederlandse druk en scoorden opnieuw slechts één keer (een buzzer beater van ver). Bondscoaches Kees en Mike Vlietstra hadden Maud Smulders en Robin Bakker inmiddels nog in de ploeg gebracht en laatstgenoemde wist tijdens zijn invalbeurt maar liefst drie keer te scoren. Mede daardoor werd de eindstand bepaald op 41-9. Sam Meijer werd met acht goals topscoorder van de wedstrijd. (Uitslag: 41-9)

Archieffoto: Anne van Vegchel

Gerelateerde artikelen

WK U21 #5 - India - Talent TeamNL Korfbal
U21, U19, U17
WK U21 #5 - India - Talent TeamNL Korfbal
De laatste poulewedstrijd was die tegen India U21. Zoals vooraf al enigszins verwacht werd het een simpele en heel ruime overwinning voor Talent TeamNL Korfbal, dat net de vijftig goals niet haalde: 5-49.
Lees meer
WK U21 #3 – Taiwan – Talent TeamNL Korfbal
Internationaal U21, U19, U17
WK U21 #3 – Taiwan – Talent TeamNL Korfbal
Een belangrijke wedstrijd voor Talent TeamNL Korfbal op het WK in het Turkse Kemer op maandag 8 juli. De tegenstander in de derde wedstrijd van de groepsfase was Taiwan U21, samen met Nederland de favoriet in de poule en ook absoluut een van de medaillekandidaten in Turkije. Oranje speelde echter een sterke wedstrijd tegen een […]
Lees meer
WK U21 #2 – Talent TeamNL Korfbal - China
Internationaal U21, U19, U17
WK U21 #2 – Talent TeamNL Korfbal - China
Op zondag 7 juli stond voor Talent TeamNL Korfbal wedstrijd twee van het WK U21 in Turkije op het programma. De tegenstander was China U21. Oranje had geen kind aan de Chinezen en stond bij rust al met 24-7 voor. Ook de tweede helft was erg goed en de wedstrijd eindigde dan ook in een […]
Lees meer

Topartikelen

Topkorfbal
NKD 2024
Dameskorfbal
Rosolo is Nederlands Kampioen op het veld bij de dames!
TeamNL Korfbal
Wijzigingen selectie TeamNL Korfbal