Skip to the main content

WK U21 #5 – India – Talent TeamNL Korfbal

U21, U19, U17

De laatste poulewedstrijd was die tegen India U21. Zoals vooraf al enigszins verwacht werd het een simpele en heel ruime overwinning voor Talent TeamNL Korfbal, dat net de vijftig goals niet haalde: 5-49.

Voorafgaand aan de wedstrijd had bondscoach Kees Vlietstra in de dagelijkse podcast ‘Talent Talks’ al zijn wens uitgesproken voor een andere opzet van het toernooi, om wedstrijden als deze te voorkomen. Merijn Mensink, ook te gast in dezelfde aflevering, sprak de doelstelling uit om vijftig doelpunten te gaan halen. Talent TeamNL Korfbal begon dan ook loepzuiver aan de wedstrijd, met een hoog aanvals- en schotpercentage. Bij 0-12 hadden alle acht basisspelers al een streepje achter hun naam staan, terwijl India de sporadische kansen die het kreeg – waaronder twee strafworpen – niet benutte. Nederland kon aanvallend freewheelen en stond verdedigend maar weinig toe. Het resulteerde in veel snelle steals en aanvallen met bij vlagen fantastisch en heel dynamisch spel. Over alle schijven werd volop gescoord en na twee keer tien minuten was het dan ook 0-27, met vijf doelpunten voor zowel Fenna Cavelaars als Rosalie Peet. De mooiste goal was het schitterende doelpunt van Maud Smulders, die de doorloopbal achterover afmaakte.

Na rust vielen er niet alleen veel, maar ook mooie doelpunten, waaronder de vierde van Robin Bakker en de vijfde van Jurjen Veenstra. In de slotseconden van het derde kwart moest Nederland dan ook eindelijk het eerste tegendoelpunt dulden: Harsh Abaso Mohite maakte een onehander en daarmee was India van de nul. In het laatste kwart liet Talent TeamNL Korfbal duidelijk verdedigend de touwtjes een beetje vieren waardoor India wat meer kansen kreeg. Tanishka Gurjar, Prince Mehla (twee keer) en Mohite met zijn tweede zorgden ervoor dat India toch nog wat terug kon doen. Echter, het meest memorable moment uit de tweede helft was de pass van Robin Bakker, die onbedoeld via de paal in handen viel van Smulders waarna zij haar zesde doelpunt van de avond binnen schoot. Sam Meijer, Boyd Abbenhuis, Jorien Jorden, Krijn van het Kaar, Romy de Rijke en Jill Heijink kregen allen in het laatste kwart nog speeltijd. In de slotfase was Nederland overduidelijk op zoek naar het vijftigste doelpunt, maar India speelde slim op balbezit in de laatste 25 seconden van het duel. Toen Oranje de bal dan toch nog kreeg, slaagde de ploeg er niet meer in het vooraf gestelde doel te halen maar daar zal niemand echt van wakker liggen. Rosalie Peet werd uiteindelijk topscorer met negen doelpunten. (Uitslag: 5-49)

Met deze overwinning eindigt Talent TeamNL Korfbal als eerste in de poule. Donderdag (11 juli) om 16.45 uur (Nederlandse tijd) speelt Nederland de kwartfinale. Tegenstander is dan Hong Kong China U21.

Archieffoto: Anne van Vegchel

Gerelateerde artikelen

WK U21 #6 - Talent TeamNL Korfbal - Hong Kong China
U21, U19, U17
WK U21 #6 - Talent TeamNL Korfbal - Hong Kong China
In de kwartfinale van het WK U21 trof Talent TeamNL Korfbal donderdagavond Hong Kong China U21 dat als vierde eindigde in poule B. Het duel, waarin de Nederlanders veruit de betere waren op alle fronten, eindigde in een klinkende 55-8 overwinning.
Lees meer
WK U21 #4 – Talent TeamNL Korfbal – Catalonië
Internationaal U21, U19, U17
WK U21 #4 – Talent TeamNL Korfbal – Catalonië
Talent TeamNL Korfbal speelde op dinsdag 9 juli alweer de vierde wedstrijd van de groepsfase op het WK in het Turkse Kemer. De tegenstander was Catalonië, zeker niet de minste ploeg op het toernooi. De Catalanen bleven in de beginfase dan ook knap bij, maar moesten uiteindelijk toch voor rust al buigen voor Oranje. De […]
Lees meer
WK U21 #3 – Taiwan – Talent TeamNL Korfbal
Internationaal U21, U19, U17
WK U21 #3 – Taiwan – Talent TeamNL Korfbal
Een belangrijke wedstrijd voor Talent TeamNL Korfbal op het WK in het Turkse Kemer op maandag 8 juli. De tegenstander in de derde wedstrijd van de groepsfase was Taiwan U21, samen met Nederland de favoriet in de poule en ook absoluut een van de medaillekandidaten in Turkije. Oranje speelde echter een sterke wedstrijd tegen een […]
Lees meer

Topartikelen

Topkorfbal
NKD 2024
Dameskorfbal
Rosolo is Nederlands Kampioen op het veld bij de dames!
TeamNL Korfbal
Wijzigingen selectie TeamNL Korfbal