Skip to the main content

WK U21 in Taiwan definitief van de baan

Internationaal U21, U19, U17

Het IKF U21 World Korfball Championship in Taiwan gaat definitief niet door. Dat heeft de Internationale Korfbal Federatie (IKF) donderdag bekendgemaakt. In 2020 werd al besloten het toernooi te verplaatsen naar juli van dit jaar, maar nu gaat er dus definitief een streep door het WK voor de youngsters.

De door de nationale autoriteiten opgelegde veiligheidsmaatregelen – zoals een tweeweekse quarantaine van alle deelnemers -, maken het niet mogelijk om het WK te organiseren, zo stelt de IKF op haar website.

KNKV-directeur Kees Rodenburg: “Het KNKV heeft alle begrip voor deze beslissing. Voor de ontwikkeling van korfbaltalenten op de hele wereld is dit erg nadelig en voor de opkomende Aziatische landen is het ook jammer dat dit toernooi in Taiwan niet door kan gaan. Daarom gaan we als KNKV bestuderen of er later dit seizoen of jaar mogelijkheden zijn om korfbal in Taiwan en China verder te versterken en om onze talenten op een andere manier ervaring op te laten doen.”

Half januari maakte de IKF al bekend het IKF U19 World Korfball Championship uit te stellen naar april 2022.

Archieffoto, WK U21 2018: Marco Spelten, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Dag vijf van de World Games: Goud voor Niderlandy
Internationaal TeamNL Korfbal
Dag vijf van de World Games: Goud voor Niderlandy

De World Games zitten er voor de korfballers op. Zoals verwacht pakte de formatie van Wim Scholtmeijer de titel. En dat werd gevierd. Chinees Taipei vierde het feestje mee, voor het eerst in haar geschiedenis pakte het een zilveren medaille op de mondiaal seniorentoernooi.

Lees meer
Evenementen Internationaal
Spraakmakende Korfbal Challenge toe aan jubileumeditie

Niet meer weg te denken in de dagen tussen kerst en oud & nieuw: de Korfbal Challenge in Topsportcentrum Rotterdam. Het prestigieuze eindejaarstoernooi, dat geldt als de kraamkamer van korfbalontwikkelingen, gaat vrijdag 27 december voor de twintigste keer van start.

Lees meer
European Korfball Tour: PKC treft Floriant, TOP wacht qualifier
Evenementen Internationaal
European Korfball Tour: PKC treft Floriant, TOP wacht qualifier

De Internationale Korfbal Federatie (IKF) heeft donderdag geloot voor de finaleronde van de European Korfball Tour, die van 11 tot en met 13 februari 2021 wordt gespeeld in Nederland.

Lees meer

Topartikelen

Korfbal League Topkorfbal
Recap #7: Eerste zege Oost-Arnhem in Korfbal League, doelpuntrijk gelijkspel in Gorredijk
Korfbal League Topkorfbal
Goal van de Week #6