Skip to the main content

WK U21 in Taiwan definitief van de baan

Internationaal U21, U19, U17

Het IKF U21 World Korfball Championship in Taiwan gaat definitief niet door. Dat heeft de Internationale Korfbal Federatie (IKF) donderdag bekendgemaakt. In 2020 werd al besloten het toernooi te verplaatsen naar juli van dit jaar, maar nu gaat er dus definitief een streep door het WK voor de youngsters.

De door de nationale autoriteiten opgelegde veiligheidsmaatregelen – zoals een tweeweekse quarantaine van alle deelnemers -, maken het niet mogelijk om het WK te organiseren, zo stelt de IKF op haar website.

KNKV-directeur Kees Rodenburg: “Het KNKV heeft alle begrip voor deze beslissing. Voor de ontwikkeling van korfbaltalenten op de hele wereld is dit erg nadelig en voor de opkomende Aziatische landen is het ook jammer dat dit toernooi in Taiwan niet door kan gaan. Daarom gaan we als KNKV bestuderen of er later dit seizoen of jaar mogelijkheden zijn om korfbal in Taiwan en China verder te versterken en om onze talenten op een andere manier ervaring op te laten doen.”

Half januari maakte de IKF al bekend het IKF U19 World Korfball Championship uit te stellen naar april 2022.

Archieffoto, WK U21 2018: Marco Spelten, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Succesvolle tweede week Tour de Camping
Evenementen
Succesvolle tweede week Tour de Camping
Ruim driehonderd vrolijke kinderen, enthousiaste korfbaltrainers, blije ouders, RCN-campings met mooie velden om te sporten én lekker warm weer. Dat waren de ingrediënten voor de zomereditie van Tour de Camping 2022. “Ook deze editie was weer een groot succes. Elke dag deden er weer veel kinderen mee aan de clinics. Het is mooi dat wij […]
Lees meer
Veel enthousiasme tijdens eerste week Tour de Camping
Evenementen
Veel enthousiasme tijdens eerste week Tour de Camping
Deze week deden ruim honderd kinderen mee aan korfbalclinics op RCN Vakantieparken. “Het was weer een hele mooie week. Het mooiste aan het Tour de Camping-concept is dat iedereen vrijblijvend kan aansluiten bij de clinic en op een speelse manier kennis kan maken met korfbal. We zagen veel enthousiasme bij de deelnemers én bij hun […]
Lees meer
Goud voor TeamNL Korfbal op The World Games
Internationaal TeamNL Korfbal
Goud voor TeamNL Korfbal op The World Games
TeamNL Korfbal won zondagavond het goud op The World Games 2022. In een vol Birmingham Jefferson Civic Complex werd België in de finale met 23-12 verslagen. Het brons ging naar Chinees Taipei, dat een spannende strijd met Duitsland uitvocht om plek drie en uiteindelijk met 22-23 won.
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal
Goud voor TeamNL Korfbal op The World Games
Internationaal
Video: portret Randell van der Steen en Gerald van Dijk